شروع از عید برای امتحان نهایی: نحوه برنامه ریزی و …

شروع از عید برای امتحان نهایی روش شروع از عید برای امتحانات نهایی نحوه برنامه ریزی برای امتحان نهایی از عید
شروع از عید برای امتحان نهایی

خب رفقا، تعطیلات عید نوروز هم داره از راه میرسه! تعطیلاتی که برای خیلیامون یعنی مهمونی رفتن، دید و بازدید و کلی خوشگذرونی. اما یه سری از ما یه ماموریت مهم‌تر هم داریم: شروع از عید برای امتحان نهایی! درسته که استراحت و تفریح تو این دوران خیلی مهمه، ولی یادمون باشه که امتحان نهایی هم نزدیکه و نباید ازش غافل بشیم. پس بهتره از همین الان یه برنامه‌ ریزی درست و حسابی داشته باشیم تا بتونیم تو درسامون هم موفق باشیم و یه شروع طوفانی برای امتحانات نهایی داشته باشیم.

بهترین زمان شروع مطالعه برای امتحان نهایی برای هر دانش‌آموزی متفاوته. ما دانش‌آموزها رو به دو دسته تقسیم می‌کنیم:

  • دسته اول: اونایی که دروس عمومی رو یه دور (با هر کیفیتی) خوندن. مثلاً درس هشتم دینی دوازدهم یا دینی یازدهم رو یه دور خوندن. اختصاصیاشون هم تو موقعیت خوبی قرار داره. یعنی دروس اختصاصی رو خوندن و تست هم زدن.

پیشنهاد ما برای این دسته اینه که تو عید اصلاً زمانی رو برای امتحان نهایی نذارن. این بچه‌ها صد درصد تستی بخونن. چون بعد از امتحان نهایی و کنکور اردیبهشت، کاملاً زمان دارن که برن به سمت رفع مشکلات احتمالی.

  • دسته دوم: اونایی که دروس عمومیشون رو اصلاً کاری نکردن و میگن اصلاً نمیدونم عربی دوازدهم چیه! ادبیات رو اصلاً تا حالا لاش رو باز نکردم!

پیشنهاد ما به این دسته اینه که تو دوران عید اولویتشون رو بذارن روی اختصاصی‌های امتحان نهایی و کلش اون دروس رو بخونن. به‌ اضافه یک یا دو تا درس عمومی رو کامل تموم کنن. ترجیحا دروس عمومی ای که ضعف بیشتری توش دارن. مثلاً اگه ادبیات و زبان و عربی شما ضعیفه، ادبیات که تراز بالاتری داره رو انتخاب کنید و بین زبان انگلیسی و عربی هم زبان انگلیسی اولویته. توی کیمیاگرخونه قبلا روش مطالعه ادبیات برای امتحان نهایی، زبان انگلیسی نهایی و همینطور عربی امتحان نهایی رو توضیح دادیم، حتما حتما بهشون سر بزنید.

خب حالا چطوری برای شروع از عید برای امتحان نهایی برنامه‌ ریزی کنیم؟

برای دسته اول (دانش‌ آموزهای درس‌ خون): برنامه پیشنهادی ما اینه که از تاریخ بیست و پنج اسفند تا هفت فروردین برید سراغ مطالعه و جمع بندی پایه های دهم و یازدهم (اگه دوازدهمی هستید) و تکمیلش کنید. اگه هم دانش آموز سال پایه‌ هستید ترم اول هر پایه ای که هستید رو بخونید. بعد از اون از هشت فروردین تا چهارده فروردین برید سراغ مطالعه و جمع بندی ترم یک دوازدهم (برای دوازدهمی‌ها) و دانش آموزهای سال پایه ترم دوشون رو بخونن.

برای دسته دوم (اونایی که توی پایه فعلیشون هم مشکل دارن): از بیست و پنج اسفند تا نهم فروردین مدرسه شروع کنید ترم یک پایه فعلی خودتون رو بخونید. (پیشنهاد ما اینه که اگر میتونید زودتر هم مدرسه رو تعطیل کنید و بپیچونید، چون توی روزهای پایانی سال عملا درسی تدریس نمیشه). بعد از اون از نهم فروردین تا پانزده فروردین هم ترم دو رو تا جایی که تونستید بخونید و جلو برید.

نکته مهم: برای دسته دوم حتی اگه دوازدهمی باشن، دهم و یازدهم رو نمیذاریم؛ چرا؟ چون تو دوازدهم نخونده دارید و سال دوازدهم شصت درصد امتحان نهایی شماست بنابراین اولویت با همون دوازدهمه که بتونید درس ها رو جمع کنید. اگر تونستید دروس دوازدهم رو کامل بخونید و تکمیل کنید بعدش میتونید به پایه های دیگه ورود پیدا کنید.

توی محتوای جداگانه ای راجع به بهترین منابع برای دوران عید صحبت کردیم اما اینجا هم به صورت مختصر براتون دسته بندی میکنیم:

برای دسته اول دانش آموزها (درس‌خون‌ها): کتابایی مثل موج آزمون، فصل آزمون و امثال این ها برای تست زنی مناسبن.

برای دسته دوم دانش آزموزها: بهترین منبع درسنامه‌ایه که باهاش آشناترید و بعد از مطالعه بهتره سراغ سوالات ساده کنکور سراسری سال های قبل برید. البته اگه تو اردوی عید کیمیاگرخونه باشید، ما خودمون این منابع رو بهتون میدیم که نیازی به زحمت اضافی نباشه.

خب حالا چطوری توی دوران عید برای امتحان نهایی درس بخونیم؟

اول از همه اینکه یه برنامه‌ ریزی واقع‌ بینانه داشته باشید و سعی کنید بهش عمل کنید.

دوم اینکه حتماً تو طول روز برای خودتون زمانی رو برای استراحت و تفریح در نظر بگیرید. مطالعه مداوم باعث خستگی و دلزدگی میشه.

سوم اینکه از روش‌های مختلف مطالعه استفاده کنید و سعی کنید مطالبتون رو مرور کنید و خلاصه نویسی رو فراموش نکنید.

و در نهایت اینکه اعتماد به نفس داشته باشید و بدونید که با تلاش و پشتکار میتونید تو امتحانات نهایی موفق بشید.

برنامه‌ ریزی برای امتحانات نهایی شاید سخت به نظر برسه، ولی با رعایت یه سری نکات میشه این کارو راحت‌تر کرد:

  • 1.مشخص کردن اهداف: اول از همه باید ببینید هدفتون از هر درس چیه. می‌خواید هر درس رو در امتحان نهایی چند بشید؟
  • 2.تعیین زمان مطالعه: یه برنامه‌ریزی واقع‌ بینانه برای خودتون بنویسید. میزان زمان مطالعه واقع بینانه بچینید و متناسب با مقداری که از درس ها عقب هستید برنامه ریزی کنید.
  • 3.اولویت‌بندی دروس: درسایی که توشون ضعیف‌ترید یا ضریب بالاتری دارن رو اولویت قرار بدید. خصوصا در دروس عمومی مثل درس ادبیات.
  • 4.مرور و تکرار: مطالعه بدون مرور و تکرار بی‌فایده‌ست. پس حتماً برای این موضوع هم زمان بذارید. ما توی محتواهای زیادی در رابطه با اهمیت مرور دروس صحبت کردیم، حتما این موضوع رو جدی بگیرید.

شروع از عید برای امتحان نهایی میتونه باعث کاهش استرس و اضطراب شما در نزدیکی امتحانات بشه. پس از همین الان شروع کنید و با یه برنامه‌ ریزی درست و حسابی، خودتون رو برای موفقیت تو امتحانات نهایی آماده کنید. مطالعه دروس امتحان نهایی در ایام عید میتونه یه تیر و دو نشون باشه که به کنکور شما هم کمک میکنه؛ که در این باره به طور مفصل صحبت کردیم. راستی ما توی کیمیاگرخونه براتون روش مطالعه دروس مختلف برای امتحان نهایی رو توضیح دادیم، حتما حتما بهشون سر بزنید. از بقیه محتواهای مرتبط با دوران عیدمون هم غافل نشید.

هر سوالی در رابطه با دوران عید و یا امتحان نهایی دارید کافیه توی کامنت ها ازمون بپرسید تا در سریع ترین زمان ممکن بهتون جواب بدیم.