مرور هفته آخر کنکور: استراتژی قهرمانی با کیمیاگرخونه!

مرور هفته آخر کنکور استراتژی قهرمانی با کیمیاگرخونه!
مرور هفته آخر کنکور استراتژی قهرمانی با کیمیاگرخونه!

سلام به همه کیمیاگرهای پرتلاش و خستگی‌ناپذیر! حال و احوالتون چطوره؟ می‌دونم الان تو چه برهه‌ای از زمان هستین. دلتون مثل سیر و سرکه می‌جوشه، یه پاتون روی پدال گاز و استرسه، یه پاتون روی ترمز و خستگی. دقیقاً همینجاست که فرق بین یک شرکت‌کننده عادی و یک قهرمان مشخص میشه. مرور هفته آخر کنکور نه فقط یک مرحله، که خودِ فینال بازیه! ما توی کیمیاگرخونه، مثل یه مربی کاربلد کنار خط، دقیقاً بهتون می‌گیم توی این چند متر آخر چطور بدوید که از خط پایان با بهترین نتیجه رد بشید. پس نفس عمیق بکشید، کمربندهاتون رو سفت ببندید و با من همراه بشید تا نقشه گنج این روزهای طلایی رو با هم رمزگشایی کنیم.

بچه‌ها، بذارید یه چیزی رو خیلی خودمونی بهتون بگم. تمام زحماتی که توی یک سال، دو سال یا حتی بیشتر کشیدید، توی این هفته آخر به نقطه اوج خودش می‌رسه. مثل یه آشپز حرفه‌ای که ساعت‌ها برای پختن یه غذای شاهانه وقت گذاشته و حالا وقتشه با یه تزئین و سس نهایی، شاهکارش رو تکمیل کنه. مرور هفته آخر کنکور همون سس نهایی و تزئین هنرمندانه است. یه مرور هوشمندانه می‌تونه تراز شما رو چند صدتا و حتی چند هزارتا جابجا کنه. دیدم که می‌گم! دانش‌آموزی که با یه مرور خوب، توی هر درس فقط دو تا تست بیشتر جواب داده و از یه رشته پیراپزشکی پریده وسط رقابت برای پزشکی و دندونپزشکی! پس این فکر که «دیگه تموم شد و کاری از دستم برنمیاد» رو همین الان از ذهنتون پاک کنید. بازی تا سوت پایان ادامه داره و شما کاپیتان تیم خودتون هستید.

توی این روزهای باقی مونده، ما قراره شش تا کار خیلی خیلی مهم رو انجام بدیم. این شش فرمان، نقشه راه شما برای استفاده حداکثری از زمانه. هر کدومش رو با دقت بخونید و مو به مو اجرا کنید.

اولین و مهم‌ترین قدم برای مرور در هفته آخر کنکور، “تورق سریع” هست. بچه‌ها، تورق سریع با روخوانی معمولی فرق داره. این یه تکنیکه که ما توی کیمیاگرخونه، یه محتوای مفصل و درجه یک براش آماده کردیم و کامل آموزشش دادیم. حتماً برید و اون محتوا رو ببینید. اما خلاصه‌اش اینه: شما قرار نیست دوباره درس بخونید! قراره کتاب‌ها، جزوه‌ها و منابعتون رو با سرعت بالا ورق بزنید و چشمتون رو روی تیترها، کلمات کلیدی، فرمول‌ها، تصاویر و نمودارها حرکت بدید. هدف اینه که تمام اطلاعاتی که قبلاً در ذهنتون ذخیره شده، دوباره فعال و بازیابی بشن. انگار دارید هارد دیسک مغزتون رو اسکن می‌کنید تا فایل‌ها دم دست و آماده استفاده باشن.

من همیشه به بچه‌ها می‌گم دو جور دانش‌آموز داریم: “کاتب” و “قاری”. کاتب‌ها فقط می‌نویسن. هزار تا نکته از آزمون‌ها استخراج می‌کنن، دفترچه‌های خوشگل درست می‌کنن ولی هیچ‌وقت برنمی‌گردن بخوننشون! قاری‌ها اما، اگه یه نکته بنویسن، ده بار مرورش می‌کنن. بچه‌های کیمیاگرخونه باید “قاری” باشن! الان دقیقاً وقتشه که برید سراغ اون گنجینه‌هایی که در طول سال جمع کردید. خلاصه‌ نویسی‌ها، یادداشت‌های حاشیه کتاب، نکات آزمون‌ها، ریزه‌ کاری‌هایی که معلمتون گفته… همه این‌ها باید توی برنامه مرور هفته آخر کنکور شما جا بگیرن و با وسواس خونده بشن. این نکات عصاره تمام تلاش‌های شماست، دست کم نگیریدشون.

استراتژی هوشمندانه یعنی بدونید انرژیتون رو کجا خرج کنید. توی هفته های آخر کنکور، تمرکزتون رو بذارید روی مباحثی که ذاتاً “فرّار” هستن و نیاز به مرورهای سریع و متوالی دارن.

  • بچه‌های تجربی: بخش گیاهی زیست‌شناسی یه مثال کلاسیکه! پر از سوال، پر از جزئیات ریز و کاملاً حفظی. باید اینقدر مرورش کنید که خط به خط کتاب جلوی چشمتون باشه.
  • بچه‌های انسانی: بخش‌هایی از فلسفه، تاریخ و جغرافیا، و به خصوص تاریخ ادبیات و لغات علوم و فنون، دقیقاً از همین جنس هستن. این مباحث با مرورهای تند تند و سریع توی ذهن تثبیت میشن.
  • بچه‌های ریاضی: فرمول‌های ریز و درشت حسابان، نکات حفظی هندسه تحلیلی و گسسته، و مفاهیم حفظی شیمی، گزینه‌های عالی برای این نوع مرور هستن.

این یه قانونه، لطفاً زیر پا نذاریدش! در دوران مرور هفته آخر کنکور، مطالعه هرگونه مبحث جدید مطلقاً ممنوعه. بچه‌ها، اون چیزی که تا الان خوندید “نقد” و در دست شماست. مبحث جدیدی که شاید بتونید بخونید و شاید بتونید تستش رو بزنید، “نسیه” است. واقعیت اینه که کنکور سراسری با امتحان نهایی مدرسه فرق داره. توی امتحان مدرسه، شما می‌تونید یه مطلب رو شب قبل بخونید و فرداش بنویسید. اما کنکور به “تسلط” نیاز داره و تسلط در یک هفته به دست نمیاد. خوندن مطلب جدید در این زمان کوتاه، فقط باعث استرس بیشتر، آشفتگی ذهنی و کاهش اعتماد به نفس میشه. پس با شجاعت، مباحث جدید رو کنار بذارید و روی داشته‌هاتون سرمایه‌گذاری کنید.

بزرگ‌ترین ضربه‌ای که بچه‌ها در کنکور می‌خورن از کجاست؟ دقیقاً از مباحثی که خیالشون از بابتش راحته! میگه: «من شیمیم عالیه، ژنتیکم رو فولم، پس دیگه مرورش نمی‌کنم». این بزرگترین اشتباه ممکنه!
نکته اینجاست: چه روی مطلبی تسلط داشته باشید و چه نداشته باشید، هر دو باید مرور بشن.
تفاوت در زمان و عمق مروره.

نوع مبحثاستراتژی مرورمثال
مبحثی که در آن مسلط هستیدمرور سریع، تورقی و با هدف یادآوریفرض کنید ژنتیک شما عالیه. مرورش شاید ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت وقت بگیره.
مبحثی که در آن ضعف داریدمرور کندتر، عمیق‌تر و با تمرکز بیشترفرض کنید در مبحث گوارش زیست‌شناسی مشکل دارید. مرورش ممکنه ۲ تا ۳ ساعت طول بکشه.

مشکلی نیست که زمان بیشتری برای نقاط ضعفتون بذارید. اما هرگز و هرگز نقاط قوتتون رو به بهانه بلد بودن رها نکنید. یک غفلت کوچک می‌تونه باعث بشه یه تست ساده رو سر جلسه از دست بدید.

این یکی دیگه تیر خلاصه! بارها در محتواهای مختلف کیمیاگرخونه این رو با سند و مدرک اثبات کردیم: حدود ۶۰ درصد سوالات کنکور، تکراری یا با ایده‌های کاملاً تکراری هستن! بله، درست شنیدید! هر سال دارن تکرار میشن.
پس یک دانش‌آموز آگاه و کیمیاگر چیکار می‌کنه؟ برمی‌گرده سراغ کنکورهای سال‌های اخیری که زده و تست‌هایی که قبلاً هایلایت کرده، اشتباه زده یا نکته مهمی داشتن رو دوباره و چندباره حل می‌کنه. این تست‌های مارک شده، گنج واقعی شما هستن. به احتمال قریب به یقین، تعداد زیادی از همین ایده‌ها رو در کنکور امسالتون خواهید دید. هدف اینه که به چنان ثباتی برسید که اگر خود این سوالات رو بهتون دادن، بتونید ۱۰۰ درصدشون رو درست جواب بدید.


خب، تا اینجا استراتژی‌های کلی برای مرور هفته آخر کنکور رو گفتیم. حالا بریم سراغ اقدامات اجرایی و کارهایی که باید توی این چند روز باقی‌مونده به صورت عملی انجام بدید.

آزمون زدن تا روزهای آخر هم ادامه داره. البته فرمش عوض میشه. بسته به نیاز شما، این برنامه می‌تونه از سه روز یک بار تا یک روز در میان متغیر باشه. زدن آزمون‌های شبیه‌ ساز کنکور در این بازه، فواید بی‌نظیری داره:

  • حفظ آمادگی ذهنی و بدنی برای شرایط آزمون
  • تمرین مدیریت زمان
  • مرور مطالب در قالب تست
  • افزایش سرعت عمل

ما در کیمیاگرخونه یک محتوای بسیار شکیل و طولانی در مورد “هنر آزمون دادن” داریم که من همیشه ادعا کردم اگر کسی بتونه محتوایی بهتر از اون تولید کنه، من دستش رو می‌بوسم! این تکنیک‌ها (مثل استراتژی بازگشت، تکنیک ضربدر و منها، زمان‌های نقصانی و…) رو باید در همین آزمون‌های شبیه‌ ساز تمرین کنید.
چرا؟ چون روز کنکور، روز خلاقیت و امتحان کردن کارهای جدید نیست! روز کنکور، روز اجرای بی‌نقص کارهاییه که از قبل صدها بار تمرینشون کردید. مثل یه راننده حرفه‌ای که در پیست مسابقه، دقیقاً همون تکنیک‌هایی رو اجرا می‌کنه که در تمرینات یاد گرفته.

این نکته به ظاهر ساده، به شدت روی عملکرد شما تاثیر میذاره. بذارید یه تجربه شخصی رو بگم. من خودم سال کنکورم، شب‌ها تا دیروقت بیدار بودم و صبح‌ها می‌خوابیدم. روز کنکور ساعت ۱۲:۳۰ ظهر که از جلسه اومدم بیرون، تازه سرحال و پرانرژی شده بودم! اگه کنکور به جای صبح، ظهر برگزار می‌شد، شاید رتبه‌ام خیلی بهتر می‌شد.
درس عبرت: ساعت خواب و بیداریتون رو دقیقاً با روز کنکور هماهنگ کنید.

  • کنکور چه ساعتی باید بیدار بشید؟ از همین الان، هر روز همون ساعت بیدار بشید.
  • شب قبل کنکور چه ساعتی باید بخوابید؟ از همین الان، هر شب همون ساعت به رختخواب برید.

بدن شما باید به این ریتم عادت کنه. اینطور نباشه که هر شب ساعت ۳ صبح می‌خوابیدید، بعد شب کنکور انتظار داشته باشید ساعت ۱۰ شب خوابتون ببره. این کار فقط باعث استرس و بی‌خوابی میشه.

استرس در این ایام طبیعیه، حتی لازمه! اما استرس مدیریت نشده، مخربه. ما توی کیمیاگرخونه محتواهای خیلی جذابی در مورد مدیریت استرس (هم برای شب امتحان و هم به صورت کلی) داریم. حتماً کلمه “استرس” رو در سایت کیمیاگرخونه جستجو کنید و از تکنیک‌هاش استفاده کنید. این تکنیک‌ها به شما کمک می‌کنه افسار این هیجان رو دستتون بگیرید و نذارید از یه حدی بیشتر بشه.

خیلی از بچه‌ها در روزهای پایانی وا میدن. میگن: «دیگه هرچی بود تموم شد! من دیگه برای چی بخونم؟». این نگاه سمی‌ترین فکر ممکنه! همونطور که اول مقاله گفتم، یک مرور هفته آخر کنکور خوب، می‌تونه سرنوشت شما رو عوض کنه.

  • فرض کنید الان ترازتون با پیش‌بینی‌ها ۹۰۰۰ میشه و قراره مثلاً پرستاری قبول بشید.
  • حالا اگه در این یک هفته آخر، با یه مرور خوب، در هر درس فقط دو تا تست بیشتر بزنید، می‌دونید چه اتفاقی میوفته؟ تراز شما می‌تونه به ۱۰۶۰۰ یا ۱۰۷۰۰ برسه و حالا شما شانس قبولی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی رو دارید!

داستان دقیقاً همینه! پس به خودتون بگید: بازی هنوز تموم نشده و من تا سوت پایان می‌جنگم!

از حداقل یک تا دو هفته قبل از کنکور، تغذیه‌تون رو مدیریت کنید. بزرگترین آسیب گوارشی روز کنکور از کجاست؟ از تغییر ناگهانی عادات غذایی!
شما آدمی هستید که هیچ‌وقت صبحانه نمی‌خورید و فقط یه لیوان شیر می‌خورید. بعد صبح کنکور، مادرتون با دلسوزی براتون نیمرو درست می‌کنه، پدرتون آب پرتقال میاره، کلی هم خوراکی دیگه می‌خورید. نتیجه؟ معده شما که تا دیروز مثل صحرای نوادا بوده، یک دفعه با وفور نعمت روبرو میشه و شوکه میشه! این می‌تونه باعث دل‌درد، تهوع و مشکلات دیگه سر جلسه بشه.

راه حل: از همین الان، صبحانه‌هایی که قراره روز کنکور بخورید رو تست کنید.

  • پروتئین رو دریابید: صبحانه پرپروتئین (مثل تخم مرغ) باعث میشه در طول آزمون ضعف نکنید. بهش عادت کنید. اگر دوست ندارید، جایگزین‌های مناسب پیدا کنید.
  • آزمایش کنید: آریا معتمدی جهرمی، رتبه ۷ کنکور ۹۸، در مصاحبه‌اش می‌گفت من حتی نوشیدنی‌ای که سر جلسه می‌خوردم رو هم از قبل بارها تست کرده بودم تا ببینم کدوم با بدنم سازگارتره. شما هم ببینید چه چیزی با سیستم گوارشی شما همسوتره.

یادتونه در مورد مدیریت استرس حرف زدیم؟ یکی از ارکان اصلیش، فعالیت بدنی سبکه. این کار به خصوص در کنترل سیستم هورمونی و کاهش استرس در دختران، معجزه می‌کنه.
منظور از ورزش سبک چیه؟

  • پیاده‌روی با سرعتی که اگه با دوستتون حرف بزنید، کمی به نفس نفس بیفتید.
  • دوچرخه‌سواری آرام
  • تردمیل یا دوچرخه ثابت با سرعت کم
  • یوگا و حرکات کششی

همین فعالیت‌های ساده، هورمون‌های استرس رو کم می‌کنه و به شما آرامش میده.

رفقای کیمیاگر من، مرور هفته آخر کنکور یه دوی سرعت در انتهای یک مسابقه ماراتنه. این هفته، هفته جنگیدنه، هفته هوشمندانه عمل کردنه و هفته به ثمر رسوندن تمام زحماتیه که کشیدید. به خودتون، به تلاشتون و به مسیری که اومدید ایمان داشته باشید. ما در کیمیاگرخونه، تا لحظه آخر کنارتون هستیم و به موفقیت تک‌تک شما ایمان داریم. این چند روز باقی‌مونده رو با تمام وجود تلاش کنید و بدونید که یک آینده درخشان، درست پشت همین پیچ آخر منتظر شماست. برید و شاهکارتون رو تکمیل کنید! هر سوال دیگه ای هم داشتید کافیه برامون کامنت بذارید.

محمدحسین جدیدی نژاد متولد 1369 است. وی رتبه 22 کنکور سراسری و 46 کارشناسی ارشد است. مدال نقره المپیاد فیزیک دانشجویی و تندیس طلای جشنواره جوان خوارزمی را دارد. وی از سال 1388 فعالیت های خود را به عنوان مشاور آغاز کرد. از ابتدا توانست در کنار دانش آموزان سمپادی تجربیاتی کسب کند و بعد به دلیل علاقه شخصی خود در استفاده از تکنولوژی های روز دنیا برای دستیابی به فرآیندهای مشاوره ای بهینه تر به بازدید برترین مدارس جهان رفت. وی در کارنامه خود بیش از 350 ساعت برنامه تصویری آموزشی در شبکه های تلویزیونی و اپلیکیشن خویشاوره دارد. از حدود 1391 بنیاد دانش بنیان کیمیاگر را تاسیس کرد. تئوری های آموزشی او در سال 2015 به عنوان برترین مغزافزار هوشمند برای هدایت دانش آموزان نخبه توسط دانشگاه تورنتوِ کانادا مورد ستایش قرار گرفت و لوح افتخار را از آنِ خود کرد. وی از سال 2012 به عنوان نویسنده رسمی و عضو هیئت تحریریه مجله موفقیت دانشگاه سوربن به نام succès Shavaleh شوالیه موفقیت در کنار افرادی مانند مالکوم گلدول، تینا سیلیگ، کارول دوک و… در مقالاتی علمی دستاوردها و تئوری های خود را تحت عنوان نخبه پروری منتشر میکند و همواره مورد استقبال ژورنالیست های موفقیت جهانی بوده است.جدیدی نژاد تمایل به گذراندن دوره های آموزشی تحت نظارت اساتید برتر علاقه بسیار زیادی دارد. وی یکی از سه فارغ التحصیل (از بین 217 نفر شرکت کننده اولیه کارگاه) دوره مشاوره پیشرفته دانشگاه سوربن پاریس است و از دید پروفسور انجل لی –مدرس کارگاه- لوح افتخار به واسطه طراح نظام آموزشی پیشنهادی -پایان نامه ارائه در کارگاه- دریافت نمود.وی افتخار خود را تربیت دانش آموزان نخبه ای می داند که در بدو ورود به بنیاد دانش بنیان کیمیاگر دارای معدل یا تراز خاص نبودند و نظام آموزشی همه جانبه بنیاد کیمیاگر استعداد درونی آنها را شکوفا کرده. وی شعار بنیاد را: «در فرآیند بی رحمانه کنکور درس بخوانید ولی له نشوید» قرار داده و دانش آموزان بنیاد کیمیاگر را مانند خانه خود می دانند.عناوین و افتخارات علمی-پژوهشی:رتبه اول کشوری. جشنواه جوان خوارزمی. یازدهمین دوره. گروه ادبیات و زبان فارسی. مجموعه داستان: «من…تو…او…». 1388.ارائه مقاله: «بررسی شکاف نسلی در نمایشنامه خانه برنارد آلبا اثر فردریکو گارسیا لورکا بر اساس نظریه تضاد نسلی پیر بوردیو». پنجمین کنفرانس بین المللی «SELICUP». اکتبر 2012. اسپانیا[1].دریافت لوح افتخار پژوهشی از وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش . 1388.مدال نقره المپیاد جهانی فیزیک دانشجویی، اتریش، 2009عضویت در بنیاد ملّی نخبگان به دلیل انتشار چندین مقاله پژوهشی بین المللی.دریافت لوح افتخار دانشگاه ملّی تورنتو، جهت: طراحی اولین مغزافزار تحلیل داده های آموزشی[2] دانش آموزان-خویشاوره-،شماره ثبت 517952. 26 سپتامبر 2016.داور جشنواره جوان خوارزمی. (1393). تهران: پژوهشسرای جوان منطقه۲: اردیبهشت ماه.دریافت نشان استاد کارگاه تربیت مربی. (1393). «کارگاهِ راهبردها و ابزارهای تربیت دانش آموز نخبه: کارگاه آموزشِی برای دبیران مدارس نمونه تهران». تهران: با همکاری موسسه تبیان و موسسه تحقیقاتِ تعلیم و تربیت برهان: 17 مهرماه 1393دریافت تقدیرنامه: بنیاد بین المللی نوبل. به عنوان مدیر بنیاد خیریه دانش بنیان تیک. جهت: راه اندازی و استفاده از روش های تحلیل نوین اطلاعات آموزشی مبتنی بر نرم افزارهای هوشمند. شماره ثبت QMS08-2016/00043 . 7 آگوست 2016.طراحی و ساخت نرم افزار تولید فیلم های نسل چهارم آموزشی[3]: تیک بورد[4].موسس و مدیر بنیاد خیریه دانش بنیان تیک. مشاوره تخصصی کنکور دانش آموزان مبتنی بر خویشاوره. 1390 تا کنون[5].مقالات و مصاحبه های منتشر شده:انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین و رحیمی، فاطمه. «نکند ویتسک زلزله فرهنگی باشد: پژوهشی تطبیقی پیرامون ترجمه و اجرای ویتسک اثر گئورگ بوشنر». تهران: نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره165:خردادماه 1392.انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین. «بررسی جنبه های شخصیتی آژاکس در نمایشنامه ای به همین نام اثر سوفوکلس بر اساس آرای باقی مانده از سوفسطائیان: پروتاگوراس». تهران: نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره171:تیرماه ماه 1395.عضو هیئت تحریریه: انتشار مقاله آموزشِ دانش آموزان: نگارش مدخل «عالیجناب تفکر» در شماره های 1 تا 8، تهران: مجله رشد جوان آموزش و پرورش. از شماره 321 تا 329. مهرماه 1393 تا خردادماه 1393.سخنرانی: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1393). «تحدید: الگوی جهش». تهران: نشست چهارسوق [نشر ایده های تعلیم و تربیت].مصاحبه: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1391). «بهمن چگونه شکل می گیرد؟ : مصاحبه با محمدحسین جدیدی نژاد پیرامون وضعیت نظام آموزشی ادبیات در ایران». تهران: دوره جدید: شماره 21: دوشنبه 4 دی ماه 1391: صفحه 37مصاحبه: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1393). «دلالی برای فرار مغزها:دلالان هم از اختراعات دانش آموزی سود می­برند و هم زمینه مهاجرت آنها به کشورهای خارجی را فراهم می­کنند». مصاحبه گیرنده: مریم خباز. تهران: روزنامه جام جم. شماره 4058: شنبه 8 شهریور 1393: صفحه ۲۰در دست انتشار: ترجمه کتاب The Elements (خودشکوفایی) از سر کِن رابینسون[6]. نشر نی. در انتظار مجوز ارشاد.انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین. مطالعه نظریه ترجمه «مبدا-گرایی» آنتوان برمن: نقدی کلی بر ترجمه نمایشنامه ها به زبان فارسی. نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره 174: تیرماه۱۳۹۴عضو هیئت تحریریه: انتشار مقاله آموزشِ نحوه تفکر خلاق در رتبه های برتر کنکور: نگارش مدخل «فکر فراوانم آرزوست!» در شماره های 1 تا 8، تهران: مجله رشد جوان آموزش و پرورش. از شماره 330 تا 338. مهرماه 139۴ تا خردادماه 139۴.و…عناوین و افتخارات ورزشی:قهرمانی کشور. رتبه اول. مسابقات ملّی دو و میدانی نوجوانان ایران. سنندج: 1385قهرمانی کشور. رتبه اول. مسابقات ملّی دو و میدانی نوجوانان ایران. ساری: 1386سوابق کاری:سمت های کاری:معاونت علمی و توسعه چهارسوق (نشر ایده های تعلیم و تربیت)- www.chaharsoogh.irمشاور و برنامه ­ریزمعلمطراح نظام آموزشیبرگزاری دوره های آموزشی برای معلمان مدارس نمونه تهران تحت عنوان: «دانش افزایی دبیران: آموزش تئوری های مسئله محوری جهت ترکیب هوشمندانه آموزش و پژوهش جهت تحقق تربیت دانش آموزان نخبه»:تزکیه، مجتمع آموزشی دخترانه، منطقه۲ تهران، تیر و مردادماه 1393فرزانگان۱ (سمپاد)، دبیرستان دخترانه(دوره دوم)، منطقه۶ تهران، مهر و آبان­ماه 1393امام صادق(ع)، مجتمع آموزشی دخترانه، منطقه۲ تهران، مهرماه و آبان­ماه 1393فرزانگان۱ (سمپاد)، دبیرستان دخترانه (دوره اول و دوم)، تهران، دی ماه 1393و … [این دوره به صورت کارگاه­هایی تحت عنوان «راهبردها و ابزراهای تربیت دانش آموز نخبه» برای دبیران و مسئولین پژوهشی مدارس نمونه تهران برگزار گردید].برگزاری سمینارهای آموزشی «تربیت نخبگان و رتبه های برتر» برای مدیران و معاونین آموزشی مدارس:پژوهشسرای جوان منطقه2، تهران: 1392پژوهشسرای جوان منطقه۲، تهران: 1393پژوهشسرای آفرینش منطقه۴، تهران: 1393پژوهشسرای دکتر کاظمی آشتیانی منطقه۶، تهران: 1393و…دبیر علمی و برگزار کننده جشنواره:دبیر علمی و توسعه ششمین نشست ملی «نقش بهره گیری از تکنولوژی و فضای مجازی در آموزش جهت تربیت نخبگان درسی»، تهران: دانشگاه فرهنگیان (نسیبه): اسفند 1393.دبیر علمی و موسس «جشنواره ایده های برتر»، تهران: مناطق2و4و6: 1393تا1395