سؤالات آشنا در آزمون‌های آزمایشی

سؤالات آشنا در آزمون‌های آزمایشی

در آزمون‌های آزمایشی قلمچی، تعداد زیادی از سؤالات، سؤالات آشنا هستن. پاسخگویی به چنین تست‌هایی، اهمیت بالایی داره چون دقیقاً مشابه این سؤالات در کنکور هم میان. در این مطلب، می‌خوایم توضیح بدیم که سؤالات آشنا در آزمون‌های آزمایشی چه سؤالاتی هستن و چرا اهمیت دارن. پس حتماً تا انتهای مطلب همراهمون باش.

تعریف سؤالات آشنا در آزمون‌های قلمچی

سؤالات کنکور به طور کلی به سه دسته تقسیم می‌شن:

  • تست‌های تیپیکال: این تست‌ها که تقریباً ۶۰ درصد از سؤالات کنکور رو به خودشون اختصاص می‌دن، تست‌هایی هستن که قاعده و الگوی مشخص و تکرارشونده دارن.
  • تست‌های مفهومی:۲۵ درصد سؤالات کنکور، تست‌های مفهومی هستن که نسبت به تست‌های تیپیکال، دشوارتر و وقت‌گیرترن.
  • تست‌های شبه‌المپیادی: در بین سؤالات کنکور سراسری، تقریباً ۱۵ درصد از سؤالات، تست‌های شبه‌‌المپیادی هستن که حسابی سختن! تعداد داوطلب‌هایی که می‌تونن به چنین سؤالاتی پاسخ بدن، خیلی کمه. بنابراین، کاملاً طبیعیه که در زمان محدود آزمون، از حل چنین سؤالاتی برنیاید.

سؤالات آشنا به سؤالاتی گفته می‌شه که قلمچی، از بین سؤالات تیپیکال کنکورهای سال‌های گذشته انتخاب می‌کنه. عملکرد شما در آزمون‌های آزمایشی باید طوری باشه که بتونید به سؤالات آشنا، خیلی خوب پاسخ بدید. چون سطح این سؤالات مشابه سطح سؤالات تیپیکاله که بخش عمده‌ای از سؤالات کنکور رو به خودشون اختصاص می‌دن.

اهمیت سؤالات آشنا در آزمون‌های آزمایشی

اولین دلیل اهمیت سؤالات آشنا یا سؤالات گواه در آزمون‌های آزمایشی اینه که قراره در کنکور سراسری هم تکرار بشن. به همین دلیل، اگه در آزمون‌ها نمی‌تونید به این سؤالات پاسخ بدید یا درصدتون خیلی پایینه، یک زنگ خطر مهمه که حتماً باید جدیش بگیرید. چون نشون می‌ده که روش مطالعه‌تون طوریه که مهم‌ترین و عمده‌ترین نوع سؤالات کنکور رو نادیده می‌گیره!

دومین دلیل اهمیت سؤالات آشنا اینه که این سؤالات از بین سؤالات تیپیکال انتخاب می‌شن که نسبت به سؤالات مفهومی و شبه‌المپیادی، بسیار ساده‌ترن و زمان کم‌تری از شما می‌گیرن. فرض کنید که دو دانش‌آموز مختلف در یکی از آزمون‌های آزمایشی، درس ریاضی رو ۵۵ درصد زدن. با این تفاوت که دانش‌آموز اول، سؤالات تیپیکال رو حل کرده و دانش‌آموز دوم، سؤالات سخت و مفهومی رو. قطعاً دانش‌آموز اول زمان کم‌تری برای درس ریاضی خرج کرده و بنابراین، می‌تونه زمان باقی‌مونده‌ش رو به دروس دیگه اختصاص بده. در حالی که دانش‌آموز دوم، با حل سؤالات سخت نه تنها زمان اضافه نیاورده، بلکه حتی ممکنه از زمان پاسخگویی به دروس دیگه هم برای ریاضی استفاده کرده باشه!

کاربرد سؤالات آشنا در آزمون‌های آزمایشی

سؤالات آشنا یا گواه، سه کاربرد مهم دارن:

  • سنجش میزان تسلط بر سؤالات تیپیکال کنکور: وضعیت شما در حل سؤالات آشنا در آزمون‌های آزمایشی، معیاریه که مشخص می‌کنه چقدر روی تست‌های تیپیکال کنکور تسلط دارید. اگه تسلط شما روی سؤالات تیپیکال بالا باشه، برای حل‌کردن این سؤالات در کنکور، نیاز به فکرکردن ندارید. به این دلیل که بارها سؤالات مشابه رو حل کردید و می‌دونید که از چه راهی باید به جواب برسید. پس می‌تونید به‌سرعت به چنین تست‌هایی پاسخ بدید. این کار کمک می‌کنه بتونید زمان ذخیره کنید و به حل سؤالات مفهومی و شبه‌المپیاد اختصاص بدید که معمولاً در زمان استاندارد قابل حل نیستن.
  • سنجش سرعت پاسخگویی: شما باید بتونید سؤالات آشنا رو در آزمون‌های قلمچی، در ۷۵ درصد زمان استاندارد پاسخ بدید. چون همون‌طور که بالاتر گفتیم، باید سرعت پاسخگویی به این سؤالات رو تا جای ممکن بالا ببرید تا برای سؤالات سخت‌تر و پیچیده‌تر، زمان بیش‌تری در اختیار داشته باشید.
  • سنجش استانداردبودن آزمون آزمایشی: همون‌طور که گفتیم، در کنکور، تقریباً ۶۰ درصد تست‌ها رو سؤالات تیپیکال تشکیل می‌دن. یک آزمون‌ آزمایشی استاندارد، آزمونیه که سطحش متناسب با کنکور باشه. یعنی بخش عمده سؤالات، همین سؤالات تیپیکال و نسبتاً ساده باشن. بنابراین، اگه درصدهای شما در یک آزمون خیلی سخت پایین بود، جای نگرانی نیست. چون قطعاً در کنکور می‌تونید درصد بالاتری بزنید.

سخن پایانی

همون‌طور که در این مطلب توضیح دادیم، سؤالات آشنا در آزمون‌های آزمایشی اهمیت بسیار زیادی دارن. چون تقریباً ۶۰ درصد از سؤالات کنکور، هم‌سطح و مشابه سؤالات آشنایی هستن که در آزمون‌های آزمایشی میاد. این سؤالات به این دلیل که الگوی تکرارشونده دارن، زمان زیادی برای پاسخگویی از شما نمی‌گیرن، البته به شرطی که روی مباحث و تیپ‌های مختلف سؤالات، به تسلط کافی رسیده باشید. ما در کیمیاگرخونه، در محتوای جداگانه‌ای، انواع تست کنکور و روش‌های تست‌‌زنی رو آموزش دادیم که پیشنهاد می‌کنیم حتماً بهش سر بزنید. چون می‌تونید صفر تا صد روش تست‌زنی رو یاد بگیرید.