روز قبل از کنکور: راهنمای جامع کیمیاگرخونه برای آرامش و موفقیت

راهنمای جامع کیمیاگرخونه برای روز قبل از کنکور
راهنمای جامع کیمیاگرخونه برای روز قبل از کنکور

سلام به همه کیمیاگرهای پرتلاش! ما توی کیمیاگرخونه، اینجا هستیم تا در یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین پیچ‌های مسیرتون، یعنی روز قبل از کنکور، کنارتون باشیم. روزی که شاید به اندازه‌ی کل سالی که درس خوندید، اهمیت داشته باشه. چرا؟ چون حال و هوای این ۲۴ ساعت، مستقیم روی عملکرد شما سر جلسه‌ی آزمون تأثیر می‌ذاره.

همه‌مون یه نیمچه استرسی داریم و این طبیعیه. استرس مثل یه چاشنیه؛ کمش انگیزه می‌ده، اما زیادش… وای به حال زیادش! زیادش می‌تونه کار رو به بیمارستان و سرم و هزار دردسر دیگه بکشونه. هدف ما تو این مقاله اینه که با هم یاد بگیریم چطور این چاشنی رو مدیریت کنیم تا طعم موفقیتتون رو لذیذتر کنه، نه اینکه کل زحماتتون رو بسوزونه. پس با ما همراه باشید تا فرمول‌های کیمیاگری این روز سرنوشت‌ساز رو با هم مرور کنیم.

بچه‌ها، یه تصور غلط وجود داره که میگه استرس مغز رو خاموش می‌کنه. کاش این‌طور بود! مشکل اینجاست که استرس، مغز رو خاموش نمی‌کنه، بلکه باعث می‌شه مغز کارهای پر از ایراد و غلط انجام بده.

اجازه بدید یه خاطره‌ی شخصی براتون تعریف کنم. یادمه یه روز صبح خیلی زود برای یه کلاس تو علامه حلی ساوه باید می‌رفتم. راننده منتظرم بود و من دیرم شده بود. با اضطراب و عجله از خونه زدم بیرون، در رو بستم و یهو خشکم زد! کلید رو جا گذاشته بودم و بدتر از اون، با دمپایی اومده بودم بیرون! می‌دونید چرا؟ چون هر روز این مسیر رو طی می‌کردم و این اتفاق نمی‌افتاد. اون روز به خاطر اضطراب دیر شدن، کنترل اوضاع از دستم خارج شد و یه سری کارهای ساده و روتین رو اشتباه انجام دادم.

یا بذارید یه مثال کنکوری بزنم. یکی از دانش‌آموزهای خیلی باهوشم به اسم کیانا (که الان دانشجوی دندانپزشکی بهشتیه)، توی یکی از آزمون‌های آزمایشی نوشته بود: 2* 7 = 4! فکر می‌کنید کیانا ضرب یک رقم در یک رقم رو بلد نبود؟ معلومه که بلد بود! اما اون لحظه، اضطراب باعث بروز اختلال در عملکرد مغزش شده بود.

این دقیقاً همون دلیلیه که خیلی از شماها وقتی از جلسه‌ی آزمون میاید بیرون و به سؤالات نگاه می‌کنید، با خودتون می‌گید: «عه! این که خیلی ساده بود! چرا سر جلسه نتونستم حلش کنم؟» جواب ساده‌ست: چون بیرون از جلسه، دیگه اون حجم از استرس رو ندارید و مغزتون آرومه.

پس اولین و مهم‌ترین قانون کیمیاگری برای روز قبل از کنکور اینه: باید اضطراب رو مدیریت کنیم!

برای اینکه حال خوبمون رو حفظ کنیم و با آرامش به سمت جلسه آزمون بریم، باید از یک سری کارها که مثل سم برای روح و روانمون عمل می‌کنند، دوری کنیم. این شما و این لیست «انجام ندهید»های روز قبل از کنکور:

رفیق من، روز قبل از کنکور، روز یادگیری نیست، روز مرور و تثبیته. اگه بخوای یه مبحث جدید رو شروع کنی، انگار داری با دستای خودت به مغزت فرمان استرس می‌دی. با خودت میگی: «خاک بر سرت! چرا اینو بلد نیستی؟» یادت باشه، در هفته‌ی پایانی و خصوصاً روز آخر، تمرکز ما روی داشته‌هاست، نه نداشته‌ها. چیزهایی که بلد نیستی رو بذار کنار و تمام انرژیت رو روی مرور و درخشان کردن چیزهایی که بلدی، متمرکز کن.

بعضی از بچه‌ها یه مدل خاصی دارن! انگار دوست دارن خودشون رو به چالش بکشن و روز قبل از آزمون سراغ سخت‌ترین تست‌های ممکن می‌رن. این کار فقط اعتماد به نفستون رو تخریب می‌کنه. یادتون باشه که تست‌های خیلی دشوار، شاید فقط ۱۵٪ کنکور رو تشکیل بدن و خیلی وقت‌ها حتی رتبه‌های برتر هم به اون‌ها جواب نمی‌دن. وقت گذاشتن روی این سؤالات فقط اضطراب شما رو تشدید می‌کنه و هیچ فایده‌ای نداره.

من بهتون پیشنهاد می‌کنم در هفته‌ی آخر، و به‌ویژه روز قبل از کنکور، به‌طور کامل از گروه‌های تلگرامی، واتس‌اپی و هر فضای گفتگوی دیگه‌ای با دوستای کنکوریتون فاصله بگیرید. چرا؟ چون این گفتگوها مثل یه بازی پینگ‌پنگ استرسه! شما به دوستت استرس می‌دی، اون به شما! یکی میاد میگه: «وای بچه‌ها! من هیچی نخوندم!»، یکی دیگه میگه: «شنیدید فلان فصل قراره خیلی سخت بیاد؟» و شما ناخواسته وارد یک چرخه‌ی معیوب از انرژی منفی می‌شید. لطفاً این لطف رو در حق خودتون بکنید و از این فضاها دوری کنید.

وای از این شایعات! همین که کنکور گروه ریاضی برگزار می‌شه، یه عده برای گرفتن ویو و بازدید شروع می‌کنن به مسخره‌بازی: «آقا سؤالات لو رفته بود!»، «من از دو روز قبل سؤالا رو داشتم!». عزیز دلم، تویی که فردا کنکور تجربی داری، چرا باید ذهنت رو درگیر این مزخرفات کنی؟ اگه واقعاً اتفاقی هم افتاده باشه، پیگیریش برای بعد از کنکوره، نه الان. یادمه کنکور ۱۴۰۰، یه معلم معروفی اومد گفت: «قسم می‌خورم کسی ریاضی رو بالای ۴۰ درصد نزنه!» من همون موقع گفتم مطمئنم که کلی درصد بالای ۵۰ داریم و همین‌طور هم شد. گول این شایعات و تحلیل‌های استرس‌زا رو نخورید.

تغذیه در روز قبل از کنکور فوق‌العاده مهمه. سه تا قانون اصلی داره:

  • غذای ناآشنا نخور: اگه عادت داری صبح‌ها نیمرو بخوری، یهو روز کنکور هوس عدسی یا خامه عسل نکن! ممکنه معده‌ات به هم بریزه. شامی که می‌خوری، باید همون شام روتین و سبک همیشگی باشه که ترجیحاً تو خونه پخته شده تا از سلامتش مطمئن باشی.
  • غذای محرک نخور: اگه عادت به خوردن قهوه نداری، روز قبل از آزمون نرو کافی‌شاپ و یه اسپرسو دوبل سفارش نده! کافئین می‌تونه تپش قلب و اضطرابت رو زیاد کنه. اگه عادت داری، مصرفش رو به قبل از ظهر محدود کن.
  • غذای سنگین نخور: فست‌فود، غذاهای خیلی چرب و سنگین، سیستم گوارش و گردش خون رو درگیر می‌کنه و باعث می‌شه ذهنتون خسته و سنگین بشه. یه شام سبک و سالم بهترین انتخابه.

خب، حالا که فهمیدیم چی کار نکنیم، بریم سراغ کارهایی که باید انجام بدیم تا این روز رو به بهترین شکل ممکن سپری کنیم.

منظور از مرور، درس خوندن نیست! یعنی خیلی سریع و گذرا، فرمول‌های مهم، لغات کلیدی ادبیات، یا خلاصه‌نویسی‌هایی که از قبل آماده کردی رو ورق بزنی. یه نگاه به سؤالات کنکور گروهی که دیروز برگزار شده هم می‌تونه دید خوبی بهت بده (البته بدون اینکه درگیر حل کردنشون بشی). ما یه محتوای جداگانه هم راجع به آموزش نحوه تورق سریع داریم که پیشنهاد میکنیم حتما بهش سر بزنید.

یک پیاده‌روی ۴۵ دقیقه‌ای تا یک ساعته در فضای باز معجزه می‌کنه. این کار هم به لحاظ فیزیکی شما رو کمی خسته می‌کنه تا شب راحت‌تر بخوابید و هم ذهنتون رو از فکر و خیال آزاد می‌کنه. استخر رفتن و راه رفتن در آب هم یک گزینه‌ی فوق‌العاده‌ست که به شدت به آرامش اعصاب کمک می‌کنه.

یک پلی‌لیست از موسیقی‌های بی‌کلام، الهام‌بخش یا صداهای طبیعت (مثل صدای باران یا امواج دریا) برای خودت آماده کن. از آهنگ‌های غمگین و دپرس که شما رو یاد خاطرات بد میندازه، جداً دوری کن.

با خانواده وقت بگذرونید، فیلم ببینید، بازی کنید، بگید و بخندید. اما یه قانون مهم بذارید: حرف زدن از کنکور ممنوع! با دوستای کنکوریتون هم بیرون نرید که ناخواسته بحث به سمت کنکور کشیده نشه.

یک فیلم کمدی سبک و بی‌مفهوم که فقط شما رو بخندونه، انتخاب عالی‌ایه. سراغ فیلم‌های سنگین و فلسفی مثل فیلم‌های نولان نرید! من خودم بعد از دیدن «اوپنهایمر» تا سه روز مغزم ارور می‌داد! شما به یه چیز سطحی برای سرگرم شدن نیاز دارید.

هر وقت احساس اضطراب کردی، این تمرین ساده رو انجام بده:

  • خیلی آروم و عمیق از طریق بینی نفس بکش و تا ۴ بشمار.
  • نفست رو برای ۷ شماره حبس کن.
  • خیلی آروم، در ۸ شماره، از طریق دهان بازدم کن.

این کار رو چند بار تکرار کن تا ضربان قلبت آروم بشه. دوش آب گرم هم به شدت در کاهش استرس و ریلکس شدن عضلات مؤثره.

پیشنهاد ویژه‌ی کیمیاگرخونه:
یه پیشنهاد ترکیبی که همیشه جواب می‌ده: یه خرید جدی + استخر!
برید بیرون و برای خودتون یه خرید کوچیک ولی جدی انجام بدید. مثلاً دنبال یه قاب گوشی خاص بگردید. این کار ذهنتون رو کاملاً درگیر می‌کنه و با پیاده‌روی هم همراهه. (فقط حواستون باشه چون مدت زیادی تو بازار نبودید، با دیدن قیمت‌ها تشنج نکنید!) بعد از خرید هم یه سر به استخر بزنید. این ترکیب هم شما رو خسته می‌کنه تا شب راحت بخوابید و هم اضطرابتون رو به شکل چشمگیری کنترل می‌کنه.

روز قبل از کنکور، حتماً وسایلی که باید همراهتون ببرید رو آماده کنید تا صبح آزمون با استرس دنبال چیزی نگردید. همه این‌ها رو توی یک کیسه فریزر شفاف بذارید:

وسیلهنکات مهم
مدارک شناساییپرینت کارت ورود به جلسه + کارت ملی یا شناسنامه عکس‌دار.
ابزار نوشتن۲ یا ۳ عدد مداد مشکی نرم (که قبلاً تست کردید)، پاک‌کن و تراش باکیفیت.
ساعت مچیحتماً ساعت معمولی و عقربه‌ای. ساعت هوشمند ممنوع است.
بطری آبیک بطری آب کوچک همراه داشته باشید. اگر دم در از شما گرفتند، مهم نیست.
میان وعده سبکچند عدد خرما یا شکلات تلخ. ممکن است اجازه بردن با بسته‌بندی را ندهند.
دستمال کاغذیبرای خشک کردن دست‌ها در صورت تعریق و جلوگیری از خیس شدن پاسخ‌برگ.

نکته مهم: لاکچری‌بازی در نیارید و کیف چرمی و… با خودتون نبرید. همه چیز در یک کیسه فریزر شفاف!

مغز شما برای عملکرد عالی در روز آزمون، به خواب کافی و باکیفیت نیاز داره.

  • زمان بیدار شدن رو مشخص کنید: ببینید حوزه‌ی امتحانی شما چقدر با منزلتون فاصله داره. با در نظر گرفتن ترافیک احتمالی، یک زمان منطقی برای بیدار شدن تعیین کنید. نه اونقدر زود که دو ساعت دور خودتون بچرخید و استرس بگیرید، نه اونقدر دیر که با عجله راه بیفتید.
  • ساعت خوابتون رو از یک هفته قبل تنظیم کنید: بدن شما به عادت نیاز داره. نمی‌شه شما همیشه ساعت ۲ شب بخوابید و انتظار داشته باشید شب قبل کنکور ساعت ۱۰ خوابتون ببره. از یک هفته قبل، سعی کنید در همان ساعتی که برای شب کنکور در نظر گرفتید بخوابید و صبح‌ها هم سر ساعت مقرر بیدار شوید تا بدنتان به این ریتم عادت کند.
  • حدود ۷ تا ۸ ساعت بخوابید: این میزان خواب برای عملکرد بهینه‌ی مغز ضروریه.
  • از ظهر به بعد نوشیدنی‌های کافئین‌دار نخورید: قهوه و چای و نوشابه رو برای نیمه‌ی اول روز بذارید تا روی کیفیت خواب شبانه‌تون تأثیر منفی نذاره.

رفقای عزیز، من و همه‌ی مشاوران کیمیاگرخونه می‌دونیم که چه مسیر سختی رو طی کردید. چقدر تلاش کردید، بیدار موندید و از خیلی چیزها گذشتید. روز قبل از کنکور، روز جنگیدن نیست؛ روز صلح کردن با خودتونه. روز اعتماد کردن به تمام زحماتیه که کشیدید.

یادتون باشه، من شب کنکور تا صبح بیدار می‌مونم تا اگر هر کدوم از شما عزیزان دچار استرس شدید و نیاز به هم‌صحبتی داشتید، کنارتون باشم.

شما کیمیاگرهایی هستید که یک سال تمام، مس وجودتون رو با تلاش و سختی، به طلا تبدیل کردید. فردا روزیه که می‌خواید این طلا رو به نمایش بذارید. پس آروم باشید، به خودتون اعتماد کنید و با قدرت و آرامش، قدم آخر رو بردارید. ما به شما ایمان داریم. سوالی هم داشتید حتما توی کامنت ها ازمون بپرسید.

محمدحسین جدیدی نژاد متولد 1369 است. وی رتبه 22 کنکور سراسری و 46 کارشناسی ارشد است. مدال نقره المپیاد فیزیک دانشجویی و تندیس طلای جشنواره جوان خوارزمی را دارد. وی از سال 1388 فعالیت های خود را به عنوان مشاور آغاز کرد. از ابتدا توانست در کنار دانش آموزان سمپادی تجربیاتی کسب کند و بعد به دلیل علاقه شخصی خود در استفاده از تکنولوژی های روز دنیا برای دستیابی به فرآیندهای مشاوره ای بهینه تر به بازدید برترین مدارس جهان رفت. وی در کارنامه خود بیش از 350 ساعت برنامه تصویری آموزشی در شبکه های تلویزیونی و اپلیکیشن خویشاوره دارد. از حدود 1391 بنیاد دانش بنیان کیمیاگر را تاسیس کرد. تئوری های آموزشی او در سال 2015 به عنوان برترین مغزافزار هوشمند برای هدایت دانش آموزان نخبه توسط دانشگاه تورنتوِ کانادا مورد ستایش قرار گرفت و لوح افتخار را از آنِ خود کرد. وی از سال 2012 به عنوان نویسنده رسمی و عضو هیئت تحریریه مجله موفقیت دانشگاه سوربن به نام succès Shavaleh شوالیه موفقیت در کنار افرادی مانند مالکوم گلدول، تینا سیلیگ، کارول دوک و… در مقالاتی علمی دستاوردها و تئوری های خود را تحت عنوان نخبه پروری منتشر میکند و همواره مورد استقبال ژورنالیست های موفقیت جهانی بوده است.جدیدی نژاد تمایل به گذراندن دوره های آموزشی تحت نظارت اساتید برتر علاقه بسیار زیادی دارد. وی یکی از سه فارغ التحصیل (از بین 217 نفر شرکت کننده اولیه کارگاه) دوره مشاوره پیشرفته دانشگاه سوربن پاریس است و از دید پروفسور انجل لی –مدرس کارگاه- لوح افتخار به واسطه طراح نظام آموزشی پیشنهادی -پایان نامه ارائه در کارگاه- دریافت نمود.وی افتخار خود را تربیت دانش آموزان نخبه ای می داند که در بدو ورود به بنیاد دانش بنیان کیمیاگر دارای معدل یا تراز خاص نبودند و نظام آموزشی همه جانبه بنیاد کیمیاگر استعداد درونی آنها را شکوفا کرده. وی شعار بنیاد را: «در فرآیند بی رحمانه کنکور درس بخوانید ولی له نشوید» قرار داده و دانش آموزان بنیاد کیمیاگر را مانند خانه خود می دانند.عناوین و افتخارات علمی-پژوهشی:رتبه اول کشوری. جشنواه جوان خوارزمی. یازدهمین دوره. گروه ادبیات و زبان فارسی. مجموعه داستان: «من…تو…او…». 1388.ارائه مقاله: «بررسی شکاف نسلی در نمایشنامه خانه برنارد آلبا اثر فردریکو گارسیا لورکا بر اساس نظریه تضاد نسلی پیر بوردیو». پنجمین کنفرانس بین المللی «SELICUP». اکتبر 2012. اسپانیا[1].دریافت لوح افتخار پژوهشی از وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش . 1388.مدال نقره المپیاد جهانی فیزیک دانشجویی، اتریش، 2009عضویت در بنیاد ملّی نخبگان به دلیل انتشار چندین مقاله پژوهشی بین المللی.دریافت لوح افتخار دانشگاه ملّی تورنتو، جهت: طراحی اولین مغزافزار تحلیل داده های آموزشی[2] دانش آموزان-خویشاوره-،شماره ثبت 517952. 26 سپتامبر 2016.داور جشنواره جوان خوارزمی. (1393). تهران: پژوهشسرای جوان منطقه۲: اردیبهشت ماه.دریافت نشان استاد کارگاه تربیت مربی. (1393). «کارگاهِ راهبردها و ابزارهای تربیت دانش آموز نخبه: کارگاه آموزشِی برای دبیران مدارس نمونه تهران». تهران: با همکاری موسسه تبیان و موسسه تحقیقاتِ تعلیم و تربیت برهان: 17 مهرماه 1393دریافت تقدیرنامه: بنیاد بین المللی نوبل. به عنوان مدیر بنیاد خیریه دانش بنیان تیک. جهت: راه اندازی و استفاده از روش های تحلیل نوین اطلاعات آموزشی مبتنی بر نرم افزارهای هوشمند. شماره ثبت QMS08-2016/00043 . 7 آگوست 2016.طراحی و ساخت نرم افزار تولید فیلم های نسل چهارم آموزشی[3]: تیک بورد[4].موسس و مدیر بنیاد خیریه دانش بنیان تیک. مشاوره تخصصی کنکور دانش آموزان مبتنی بر خویشاوره. 1390 تا کنون[5].مقالات و مصاحبه های منتشر شده:انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین و رحیمی، فاطمه. «نکند ویتسک زلزله فرهنگی باشد: پژوهشی تطبیقی پیرامون ترجمه و اجرای ویتسک اثر گئورگ بوشنر». تهران: نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره165:خردادماه 1392.انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین. «بررسی جنبه های شخصیتی آژاکس در نمایشنامه ای به همین نام اثر سوفوکلس بر اساس آرای باقی مانده از سوفسطائیان: پروتاگوراس». تهران: نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره171:تیرماه ماه 1395.عضو هیئت تحریریه: انتشار مقاله آموزشِ دانش آموزان: نگارش مدخل «عالیجناب تفکر» در شماره های 1 تا 8، تهران: مجله رشد جوان آموزش و پرورش. از شماره 321 تا 329. مهرماه 1393 تا خردادماه 1393.سخنرانی: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1393). «تحدید: الگوی جهش». تهران: نشست چهارسوق [نشر ایده های تعلیم و تربیت].مصاحبه: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1391). «بهمن چگونه شکل می گیرد؟ : مصاحبه با محمدحسین جدیدی نژاد پیرامون وضعیت نظام آموزشی ادبیات در ایران». تهران: دوره جدید: شماره 21: دوشنبه 4 دی ماه 1391: صفحه 37مصاحبه: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1393). «دلالی برای فرار مغزها:دلالان هم از اختراعات دانش آموزی سود می­برند و هم زمینه مهاجرت آنها به کشورهای خارجی را فراهم می­کنند». مصاحبه گیرنده: مریم خباز. تهران: روزنامه جام جم. شماره 4058: شنبه 8 شهریور 1393: صفحه ۲۰در دست انتشار: ترجمه کتاب The Elements (خودشکوفایی) از سر کِن رابینسون[6]. نشر نی. در انتظار مجوز ارشاد.انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین. مطالعه نظریه ترجمه «مبدا-گرایی» آنتوان برمن: نقدی کلی بر ترجمه نمایشنامه ها به زبان فارسی. نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره 174: تیرماه۱۳۹۴عضو هیئت تحریریه: انتشار مقاله آموزشِ نحوه تفکر خلاق در رتبه های برتر کنکور: نگارش مدخل «فکر فراوانم آرزوست!» در شماره های 1 تا 8، تهران: مجله رشد جوان آموزش و پرورش. از شماره 330 تا 338. مهرماه 139۴ تا خردادماه 139۴.و…عناوین و افتخارات ورزشی:قهرمانی کشور. رتبه اول. مسابقات ملّی دو و میدانی نوجوانان ایران. سنندج: 1385قهرمانی کشور. رتبه اول. مسابقات ملّی دو و میدانی نوجوانان ایران. ساری: 1386سوابق کاری:سمت های کاری:معاونت علمی و توسعه چهارسوق (نشر ایده های تعلیم و تربیت)- www.chaharsoogh.irمشاور و برنامه ­ریزمعلمطراح نظام آموزشیبرگزاری دوره های آموزشی برای معلمان مدارس نمونه تهران تحت عنوان: «دانش افزایی دبیران: آموزش تئوری های مسئله محوری جهت ترکیب هوشمندانه آموزش و پژوهش جهت تحقق تربیت دانش آموزان نخبه»:تزکیه، مجتمع آموزشی دخترانه، منطقه۲ تهران، تیر و مردادماه 1393فرزانگان۱ (سمپاد)، دبیرستان دخترانه(دوره دوم)، منطقه۶ تهران، مهر و آبان­ماه 1393امام صادق(ع)، مجتمع آموزشی دخترانه، منطقه۲ تهران، مهرماه و آبان­ماه 1393فرزانگان۱ (سمپاد)، دبیرستان دخترانه (دوره اول و دوم)، تهران، دی ماه 1393و … [این دوره به صورت کارگاه­هایی تحت عنوان «راهبردها و ابزراهای تربیت دانش آموز نخبه» برای دبیران و مسئولین پژوهشی مدارس نمونه تهران برگزار گردید].برگزاری سمینارهای آموزشی «تربیت نخبگان و رتبه های برتر» برای مدیران و معاونین آموزشی مدارس:پژوهشسرای جوان منطقه2، تهران: 1392پژوهشسرای جوان منطقه۲، تهران: 1393پژوهشسرای آفرینش منطقه۴، تهران: 1393پژوهشسرای دکتر کاظمی آشتیانی منطقه۶، تهران: 1393و…دبیر علمی و برگزار کننده جشنواره:دبیر علمی و توسعه ششمین نشست ملی «نقش بهره گیری از تکنولوژی و فضای مجازی در آموزش جهت تربیت نخبگان درسی»، تهران: دانشگاه فرهنگیان (نسیبه): اسفند 1393.دبیر علمی و موسس «جشنواره ایده های برتر»، تهران: مناطق2و4و6: 1393تا1395