قطعا این سوال خیلی از شما هم هست که 20 گرفتن در امتحان نهایی چطور ممکنه؟ میدونید که تاثیر نمرات نهایی و سوابق تحصیلی در کنکور از حالت تاثیر مثبت معدل به صورت تاثیر قطعی نمرات تغییر کرده. با این شرایط تمرکز شما فقط و فقط باید روی نمره 20 باشه حتی روی 19.75 هم نه! چون که به تراز بالایی برای دست یابی به رتبه کنکور خوب نیاز دارید. حالا امروز میخواییم به شما راهکارهایی رو نشون بدیم که بتونید خیلی راحت نمره قطعی 20 در امتحان نهاییتون رو بدست بیارید.
روش هایی برای 20 گرفتن در نهایی
توی این مقاله قراره سه تا راهکار مهم برای دست یابی به نمره 20 امتحان نهایی رو به شما یاد بدیم. اون سه تا راهکار عبارتنداز:
- 1-مطالعه دقیق کتاب درسی
- 2-حل نمونه سوال تشریحی
- 3-پاسخنامه نویسی درست در امتحان نهایی
گام 1: 20 گرفتن در امتحان نهایی با خوندن دقیق کتاب درسی!
در صفحه بهترین منابع امتحان نهایی هم بهتون گفتیم که به صورت کلی دروس شما توی امتحان نهایی به 2 دسته تقسیم میشن:
1- دروس هم راستا با کنکور: یعنی دروسی مثل زیست شناسی، شیمی، فیزیک، ریاضی، اقتصاد، فلسفه و … که هم در کنکور هستن و هم در نهایی.
وقتی میخواید برای 20 امتحان نهایی این دسته دروس رو مطالعه کنید بهترین کار مطالعه کتاب های تست و درسی خودتون و همچنین حل سوالات تشریحی نهایی های قبلی در کنار تست زنیه.
2- دروس غیرهم راستا با کنکور: یعنی دروسی مثل زبان، ادبیات، عربی، دینی (البته این 4 مورد برای بچه های انسانی صدق نمیکنن)، هویت اجتماعی، سلامت و بهداشت و… .
برای 20 شدن در امتحان نهایی این دروس در بهترین منابع امتحان نهایی هم گفتیم که باید از چه کتاب هایی استفاده کنید. شما باید تمام این دروس رو به روش خاص خودشون از همین حالا بخونید، نه این که اونهارو برای شب امتحان جمع کنید. چون با این روش قطعا نمره 20 امتحان نهایی منتفیه. برای این دروس نیازی نیست که تست بزنید فقط کافیه کتاب درسی رو مطالعه کنید و نمونه سوال تشریحی حل کنید.
گام 2: حل نمونه سوال تشریحی: راهی برای نمره 20 امتحان نهایی
حتما چه در زمان مطالعه دروس همراستا و چه دروس غیر همراستای امتحان نهایی از حل سوالات تشریحی بخصوص سوالات نهایی سال های قبل غافل نشید. این روش یکی از موثر ترین روش های نمره 20 امتحان نهاییه.
میتونید در سایت قلمچی نمونه سوالات خوبی رو به صورت دست بندی، پیدا و استفاده کنید.
اهمیت حل نمونه سوال در امتحان نهایی
به این دلیل که از امتحانات خرداد 1402 به بعد حدودا 2 نمره سوال مفهومی و غیر تکراری داشت که به احتمال زیاد در سال های بعد این مقدار افزایش پیدا میکنه و حتی میتونه به 4 نمره سوالات مفهومی و 16 نمره سوال تکراری برسه. در کل باید برای پاسخ بهشون کاملا کتاب درسی رو خونده باشید که بتونید به سوالات مفهومی که توی امتحان نهایی میبینید پاسخ بدید.
اما دقیقا همونطور که علی مهندسی رتبه 5 کنکور ریاضی و زهرا مبین رتبه 98 کنکور هم گفتن، سطح سوالات نهایی و حتی 2 نمره مفهومی اون خیلی ساده تر از کنکوره و اگر کسی به خوبی به کتاب مسلط باشه به راحتی میتونه بهشون جواب بده.
نظر علی مهندسی رتبه 5 کنکور ریاضی راجع به سطح سوالات امتحانات نهایی رو میتونید در ویدیوی پایین ببینید:
گام 3 : نحوه درست نوشتن پاسخنامه امتحان نهایی
در مقاله جامع صفر تا صد امتحان نهایی بهتون به صورت کامل آموزش دادیم که برای نمره 20 در امتحان نهایی باید برگه خودتون در نهایی رو به چه شکلی پر کنید. اما اگر بخواییم بصورت کلی و خلاصه توضیح بدیم به این صورته:
در واقع برگه هاتون در جلسه نهایی رو مطابق موارد پایین پر کنید:
- واضح و شفاف بنویسید: دسته بندی کردن، مرتب نویسی و تا حدی خوش خطی قطعا میتونه به شما کمک زیادی بکنه.
- فرض کنید برای یک احمق پاسخنامه مینویسید. ما در کنکور سعی میکنیم با کوتاه ترین روش ممکن به جواب برسیم. اما در امتحان نهایی دقیقا مسیری که میرید به اندازه جواب آخرشون بلکه هم بیشتر ارزش داره! پس همه مسیر رو به شکل کامل و واضح توضیح بدید و بنویسید.
سعی کنید به نوشتن جزئیات در پاسخ نامه امتحان نهایی اهمیت بدید تا به نمره کامل دست پیدا کنید 🙂
قال کیمیاگر اعظم
سه راز کیمیاگرانه و طلاییِ ۲۰ شدن در امتحانات نهایی
برای اینکه بتونید به این سوالات جواب بدید پیشنهاد میکنیم بعد از تسلط بر کتاب درسی به سراغ حل نمونه سوالات نهایی سال های گذشته برید.
به صورت کلی سه نکته وجود داره که با رعایت اونها میتونید نمره بهتری در امتحان نهاییتون بگیرید.
چیکار کنم که نمره خوبی بگیرم؟
۱. تصور کنید که برای یه ابله پاسخنامه مینویسید
بهترین کار اینه که همیشه حتی اگر نمیدونید چطور باید سوالی رو حل کنید حداقل فرمول مربوط به اون رو بنویسید تا نمره فرمول رو بگیرید. سعی کنید تا جای ممکن کوتاه نویسی کنید نه که توضیحات کمی بدید، اتفاقا برعکس. مثلا در کنکور نوشتن فرمول ها به صورت نمادین فایده ای نداره و فقط باید عدد رو جایگذاری کنید و به جواب نهایی برسید.
اما در امتحانات نهایی نوشتن همین فرمول و یا توضیحات لازم به زبان فارسی هم میتونه برای شما نمره بیاره. یکی از اصلی ترین تفاوت های امتحان نهایی که یک امتحان تشریحی هست با کنکور هم همینه. پس فرض کنید در برگه امتحان نهایی دارید برای یک فرد بی سواد جواب مینویسید و باید هر اطلاعات لازمی درباره جواب رو روی برگه بیارید. نوشتن فرمول ها و نمادهای مربوط به هر درس هم هرگز نباید فراموش بشن.
در فیلم تفاوت امتحانات تستی و تشریحی به این موضوع اشاره کردیم که در امتحانات تستی مثل کنکور فقط جواب آخر اهمیت داره. یعنی حتی اگر یک صفحه هم برای یک تست راه حل بنویسید اما به جواب درست نرسیده باشید کل نوشته های شما فاقد ارزش هستن. در حالی که در یک امتحان تشریحی مثل امتحان نهایی جواب نهایی شما فقط ۲۵ صدم تا نیم نمره داره. در عوض مسیری که رفتید و توضیحاتی که دادید نمره خواهد داشت.
۲. زیاده نویسی و دسته بندی مفید
از قسمت قبلی متوجه شدید که باید جواب هر سوالی رو به کاملترین و شفاف ترین حالت ممکن بنویسید و توضیح بدید. برای شفاف نویسی در امتحان نهایی دو کار لازمه: الف) یاد گویی یا زیاده نویسی نکنید و ب) دسته بندی کنید.
زیاده نویسی در امتحان نهایی ممنوع
اصلی ترین تفاوت کنکور و امتحان نهایی در اینه که در کنکور اگر جواب مثلاً گزینه چهار باشه هیچ کسی نمیتونه درباره درست یا غلط بودن اون نظری بده و فقط جواب گزینه ۴ خواهد بود. اما در امتحان نهایی که یک امتحان تشریحیه، مصحح کاملاً این اختیار رو داره که اگر حس کنه شما دارید جواب خارج از اون چیزی که سوال خواسته میدید یا به قولی اضافه گویی میکنید حتی در صورت درست بودن جوابتون نمره اون سوال رو بهتون نده!!.
درنتیجه بهتره بگیم سعی کنید در امتحان نهایی جوری جواب بدید که بعد از نوشتن چندین خط جواب، جوری نباشه که انگار عملاً هیچ چیزی ننوشتید!. این مورد بین دانش آموزهای درسخون هم زیاد دیده میشه که بخاطر زیاد بودن اطلاعات و دانششون توضیح زیادی میدن و ممکنه این حس رو به شخصی که تصحیح میکنه بدن که دارن اون شخص رو گمراه میکنن.
این مورد رو هم در نظر بگیرید که در امتحانات نهایی سرعت تصحیح سوال خیلی بالاست و اگر مصحح در همون خط های اول فکر کنه که شما جواب رو بلد نیستید به راحتی نمره رو به شما نخواهد داد، پس مراقب باشید.
اگر بین دو بخش از کتابتون برای نوشتن جواب شک داشتید، بهترین کار اینه که اول قسمتی که به نظرتون درست هست رو توضیح بدید و بعد قسمت بعدی رو هم با کلمات ربط به قسمت قبل متصل کنید. اما در هر صورت اصلا سعی نکنید که توضیح اضافه و به درد نخور بدید.
دسته بندی کنید
بهترین نوع جواب به سوالات نهایی در دروسی مثل درس دینی یا هر درس تشریحی دیگه اینه که جواب ها رو به صورت مرتب و شماره گذاری شده بنویسید. این کار باعث میشه که این ذهنیت ایجاد بشه که شما واقعاً جواب این سوال رو میدونستید که انقدر دقیق و مرتب به اون پاسخ دادید. این کار از نوشتن خطوط زیادی جواب حتی در صورت درست بودن بهتره و باعث میشه طراح ناخواسته نمره بالاتری رو به شما بده.
۳. قانون ۱۰:۳۱
این قانون خیلی به دروس مربوط نمیشه اما برای موفقیت در تمام دروس خیلی موثره اون هم این هست که مثلا اگر تا ساعت ده و نیم در امتحان هستید فارغ از نتیجه خوب یا بد وقتی برگ رو تحویل دادید و از جلسه خارج شدید دیگه به هیچ وجه نباید راجع به اون امتحان و نتیجش فکر کنید. بلکه باید وقت، انرژی و تمرکزتون رو روی امتحانات بعدی و همچنین کنکورتون بذارید تا بتونید فارغ از نتایج کسب شده در امتحانات بعدی موفق بشید.
دو روش برنامه ریزی برای ۲۰ گرفتن در امتحانات نهایی
اگر میخواید برای نهایی خوندن برنامه ریزی کنید احتمالاً در یکی از این دو دسته که در ادامه نام می بریم قرار میگیرید:
الف) دانش آموز هایی که خوندن
منظور از درس خوندن کنکوری خوندن هست. در واقع اگر برای کنکور مطالعه کرده باشید برای نهایی خوندن مشکلی نخواهید داشت. کافیه در برنامه هاتون این مورد رو قرار بدید که ابتدا درس مشخصی رو بخونید و مرور کنید. بعد نمونه سوالات تشریحی امتحانات نهایی دو سال گذشته در نوبت دی و خرداد رو حل کنید . با این راهکارها مطمئن باش که بهترین نمره ممکن رو میگیرید.
ب) دانش آموز هایی که نخوندن
اما اگر به هر دلیلی برای کنکور مطالعه نکردید، بهترین راه حل این هست که بعد از خوندن کتاب و مرور، به سراغ فیلم های امتحان نهایی موسسات مختلف برید و با کمک اونها به تسلط بهتری از کتاب درسی برسید. در آخر هم سوالات امتحانات قبل خصوصا امتحانات نهایی رو حل کنید.
حتی میتونید بعد از اینکه برای امتحانات نهایی دروس سال دوازدهم آماده شدید فقط و فقط از اردیبهشت ماه تا پایان امتحانات نهایی دروس سال دوازدهم رو به صورت حرفهای بخونین و به اونها مسلط بشید. در آخر هم با کمی جمع بندی و تست زدن به تسلط نسبی در دروس سال دوازدهم برسید. با این کار میتونید در کنکور تا حد کمی موفق تر از زمانی باشید که اصلاً برای کنکور نخوندید.
ارسال پاسخ