اهمیت ترمیم معدل: اگه ترمیم معدل نکنیم چی می‌شه؟

اهمیت ترمیم معدل

همون‌طور که می‌دونید، نمرات امتحانات نهایی در نتیجه کنکور تأثیر قطعی و مستقیم دارن. به همین دلیل، بسیار مهمه که در امتحانات، بالاترین نمره ممکن رو بگیرید. در این مطلب، می‌خوایم توضیح بدیم که اهمیت ترمیم معدل چیه و اگه نمراتتون رو ترمیم نکنید، چه اتفاقی می‌افته. پس اگه تو هم دودلی که در ترمیم معدل شرکت بکنی یا نه، توصیه می‌کنیم که این مطلب رو از دست ندی!

اگه ترمیم معدل نکنیم، چی میشه؟

همون‌طور که می‌دونید، ۶۰ درصد تراز کنکور رو نمرات امتحانات نهایی تعیین می‌کنن. بنابراین، اگه می‌خواید رتبه‌تون در کنکور خوب بشه و در رشته‌ها‌ و دانشگا‌ه‌های برتر قبول بشید، چاره‌ای نیست جز این‌که در امتحانات نهایی، بالاترین نمره ممکن رو بگیرید. در غیر این صورت، عملاً امکان رقابت با داوطلب‌های قدر و سختکوش رو از دست می‌دید چون بخش عمده تراز کنکور از کفتون رفته! به همین دلیل، توصیه ما اینه که اگه در امتحانی، نمره خوبی نگرفتید، حتماً از فرصت ترمیم معدل برای افزایش نمره‌تون استفاده کنید. بابت این‌ که نکنه نمره‌تون کم‌تر بشه هم هیچ جای نگرانی وجود نداره. چون در صورتی که این اتفاق بیفته، نمره امتحان قبلی که بیش‌تره براتون در نظر گرفته می‌شه.

اگه نمره ترمیم معدل کم‌تر بشه، چی می‌شه؟

ترمیم معدل امکانیه که کاملاً به نفع دانش‌آموزهاست و به همین دلیله که پیشنهاد می‌کنیم حتماً از این فرصت طلایی استفاده کنید. بر اساس قانون ترمیم معدل، تراز بالاتر براتون در نظر گرفته می‌شه. اگه در امتحان ترمیم معدل یک درس شرکت کنید، سه حالت ممکنه اتفاق بیفته: نمره‌تون از امتحان قبلی بالاتر بشه، پایین‌تر بشه و یا برابر بشه. در هر سه حالت، تراز نمره‌ امتحان ترمیم معدل و تراز امتحان قبلی باهم مقایسه و اونی که بالاتره در کارنامه دانش‌ آموز ثبت می‌شه. بنابراین، ترمیم معدل عملاً معامله دو سر سوده!

چه افرادی مجاز به ترمیم معدل کنکور هستن؟

بر اساس قوانین سازمان سنجش، تمام دانش‌آموزها این امکان رو دارن که برای هر درس، یک بار در امتحان ترمیم معدل شرکت کنن. منظور از شرکت‌ کردن اینه اگه اگه در امتحان ترمیم معدل یک درس ثبت‌ نام کنید ولی در جلسه امتحان حضور پیدا نکنید، فرصتتون سوخت نمی‌شه. بلکه این امکان رو دارید که مجدداً هم در امتحان ترمیم معدل اون درس شرکت کنید.

تجربه رتبه‌های برتر کنکور در ترمیم معدل

رتبه‌‌های برتر کنکور دانش‌آموزهایی بودن که برای امتحانات نهایی، تمام توانشون رو به کار گرفتن و جایی که لازم بوده از امکان ترمیم معدل استفاده کردن. ریحانه فلاح، یکی از دانش‌آموزهای پشت‌ کنکوری کیمیاگرخونه بود که الان دانشجوی داروسازی دانشگاه شهید بهشتیه. معدل ریحانه در امتحانات نهایی ۱۹.۶۹ بود که به نظر ما معدل بسیار خوبیه. اما با صلاح دید کیمیاگر اعظم، محمد حسین جدیدی‌ نژاد، قرار شد که در امتحانات ترمیم معدل شرکت کنه تا بتونه نمره‌هاش رو تا جای ممکن بالا ببره.

ریحانه فلاح، دانشجوی داروسازی شهید بهشتیرتبه 1796 کنکور تجربی 1403
ریحانه فلاح، دانشجوی داروسازی شهید بهشتی

سخن پایانی

همون‌ طور که بارها گفتیم، توصیه می‌کنیم که حتماً از فرصت طلایی ترمیم معدل استفاده کنید تا تراز امتحانات نهایی خودتون رو تا بالاترین حد ممکن، افزایش بدید. هر چه قدر نمراتتون در امتحانات نهایی بالاتر باشه، احتمال این‌ که بتونید در رشته‌ها و دانشگاه‌های برتر قبول بشید افزایش پیدا می‌کنه. پس فرصت رو غنیمت بشمرید، چون ترازگرفتن در امتحانات نهایی، از تراز گرفتن در آزمون کنکور بسیار ساده‌تره. ما در محتواهای جداگانه‌ای در کیمیاگرخونه، روش مطالعه دروس مختلف برای امتحانات نهایی رو آموزش دادیم. اگه می‌خواید معدلتون رو ترمیم کنید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً به این مطالب سر بزنید تا اصولی‌تر و مؤثرتر درس بخونید و بتونید نمره‌تون رو بالاتر ببرید. به علاوه، اگه می‌خواید بیش‌تر با ترمیم معدل و شرایط و جزئیاتش آشنا بشید، برید سراغ مطلب صفر تا صد ترمیم معدل در کیمیاگرخونه.