سؤالات درس ریاضی در کنکور سال ۱۴۰۰ تغییر عمدهای کرد و متفاوت شد. در اینجا میخوایم توضیح بدیم که درس ریاضی رو چطور بخونید تا بتونید به سؤالاتش جواب بدید. حتماً تا آخر مطلب همراهمون باشید، چون هر نکتهای که برای درصد بالای ۷۵ در ریاضی کنکور بهش نیاز دارید رو میتونید اینجا پیدا کنید.
اهمیت درس ریاضی در کنکور: بخواید نخواید، ریاضی مهمه!
قبل از هر چیز، باید بگیم که ریاضی درس مهمیه، چه برای بچههای تجربی و چه برای بچههای ریاضی. در رشته ریاضی، قاعدتاً مهمترین درس ریاضیه. در رشته تجربی هم با وجود اینکه زیستشناسی و شیمی اهمیت بیشتری دارن، اما ریاضی هم نقش بسیار تعیینکنندهای داره.
انحراف معیار درس ریاضی در کنکور
نکته مهمی که وجود داره اینه که ضریب یه درس تنها عاملی نیست که اهمیت، جایگاه و ترازش رو توی کنکور مشخص میکنه. برای هر درس، علاوه بر ضریب، چیزی وجود داره به نام انحراف معیار. اگه بخوایم مفهوم انحراف معیار رو خیلی ساده و خودمونی توضیح بدیم، باید بگیم که انحراف معیار یعنی «بدبختی بقیه توی کنکور، درواقع عامل خوشبختی ماست!» :))))
همونطور که میدونید، ملاک ارزیابی در کنکور، نمره خام نیست. یعنی درصد شما تعیینکننده نیست، بلکه چیزی که مهمه، ترازتونه. بنابراین، هرچقدر سؤالات یه درس در کنکور، سختتر باشه و سایر داوطلبها اون درس رو درصد پایینتری بزنن، تراز شما افزایش پیدا میکنه. این درواقع همون مفهوم انحراف معیاره. یعنی درصد بقیه داوطلبهای کنکور، در تعیین تراز شما در یه درس اثرگذاره.
برای اینکه بهتر مفهوم انحراف معیار رو متوجه بشید، یه مثال میزنیم. دو دانشآموز رو فرض کنید که در دو امتحان ریاضی متفاوت از هم، یکی نمره ۱۹.۵ و یکی نمره ۱۵.۵ گرفته. اگه از شما بپرسن که کدوم یکی از اینها، نمره بهتری گرفته، چی جواب میدید؟ اگه بخوایم علمی نگاه کنیم، جوابدادن به این سؤال بستگی به نمرات بقیه دانشآموزها داره. پس ما باید از این دو دانشآموز بپرسیم که بقیه بچهها چه نمرهای گرفتن. فرض کنید دانشآموز اول میگه که «تمام بچهها بهجز من، ۲۰ شدن» و دانشآموز دوم هم میگه «همه بچهها بهجز من، زیر ۱۰ شدن». بنابراین، دانشآموز دوم قطعاً امتحان سختی داده و فاصله نمرهش با دانشآموزهای دیگه، خیلی زیاده. پس میشه گفت نمره بهتری گرفته!
بررسی تأثیر ریاضی در کنکور
تصویر زیر،کارنامه دو تا از داوطلبهای کنکور ۱۴۰۰ رو نشون میده و در اون میتونید درصدشون در درسهای مختلف رو ببینید.
یکی از کارنامههای بالا متعلق به نگار پور عبدالله رتبه ۶۴۳ کنکوره و کارنامه دیگه متعلق به رتبه ۲۴۳۶ کنکور. همونطور که میبینید، درصدهای نگار پایینتر و مساوی با درصدهای رتبه ۲۴۳ئه. اما درنهایت چیزی که باعث شده نگار با تفاضل حدودی ۱۵۰۰ نفر جلوتر از دانش آموز دیگه باشه و رتبه بهتری به دست بیاره، درصد درس ریاضیشه! تفاوت عمده این دو دانشآموز، در درس ریاضیه که نگار ۴۶درصد و اونیکی دانشآموز، ۱۸درصد زده. این نشون میده که ریاضی نقش تعیینکننده و مهمی در کنکور داره. شاید بگید که درصد ۴۶، درصد بالایی نیست؛ اما ریاضی سال ۱۴۰۰ سخت بوده و بههمیندلیل این درصد، درصد قابلقبولی به شمار میره. چون خیلی از بچهها درصد پایینی زدن و درواقع همون انحراف معیار، ۴۶ رو به درصد خوبی تبدیل کرده.
میانگین درصد ریاضی در کنکور: ریاضی رو چند درصد بزنیم خوبه؟
در کنکور ۱۴۰۰، حداقل درصد داوطلبهای عالی رشتههای ریاضی و تجربی در درس ریاضی، ۴۵درصد بود، اما در سالهای قبل از اون، حداقل درصد ۶۰درصد بود. حالا هرچی دانشآموزی بتونه بالاتر از این درصدها بزنه، ترازش افزایش پیدا میکنه. اگه بخوایم میانگین رو در نظر بگیریم، توصیه کیمیاگرخونه اینه که در درس ریاضی، خودتون رو برای بالای ۵۵درصد آماده بکنید، یعنی طوری که حتماً حداقل بتونید ۵۵درصد رو در کنکور بزنید و در آخر، با احتساب شرایط پیشبینینشده بتونید به حداقل ۴۵درصد در درس ریاضی برسید.
ماهیت درس ریاضی
نکته مهم درباره ریاضی اینه که ماهیت این درس، مفهوم خالصه! بنابراین، تستزدن کلید رسیدن به درصد بالا در درس ریاضیه. شما در درسهای حفظی، فقط کافیه یه مطلب رو حفظ کنید تا بتونید به سؤالاتش جواب بدید. اما در درس مفهومی ریاضی، صرفاً خوندن جزوه و نکات کفایت نمیکنه. بلکه مهمترین کاری که باید انجام بدید اینه که تست زیاد بزنید تا بتونید روی مفاهیم تسلط کافی پیدا کنید و بتونید ازشون در حل مسائل، بهدرستی استفاده کنید.
نحوه مطالعه ریاضی برای کنکور
حالا که میزان اهمیت درس ریاضی و ماهیتش رو فهمیدید، میخوایم بریم سراغ توضیح روش درست و اصولی خوندن این درس.
خوندن درسنامه
اولین گام برای مطالعه ریاضی، خوندن درسنامهست. اما برای اینکه درسنامه مناسبی رو پیدا کنید، باید ویژگیهای یه درسنامه خوب رو بدونید که ما بهتون میگیم.
ویژگیهای درسنامه ریاضی خوب چیه؟
- ذکر مثال: درسنامهای خوبه که توش مثالهای زیادی داشته باشه. همونطور که گفتیم، ریاضی مفهوم خالصه و مفهوم رو فقط در قالب مثال میشه فهمید و درک کرد. بنابراین، جزوه یا درسنامهای که فقط نکات تئوری رو توضیح داده و براشون مثال نزده، به کارتون نمیاد!
- ترتیب تستها از ساده به سخت: معماری جزوه و کتابهای آموزشی، یعنی نحوه چینش و ترتیب موضوعات و سؤالها باید از ساده به سخت باشه. اگه درسنامهای از ابتدا تستها و تمرینهای سخت و سنگینی رو آورده، درسنامه مناسبی نیست. چون باعث میشه دانشآموز در همون نقطه شروع، اعتمادبهنفس خودشو از دست بده و بترسه. بنابراین درسنامهای رو پیدا کنید که بهصورت تدریجی و پلهپله، سطح سؤالات و مطالب رو بالا میبره و از مفاهیم ساده به سخت میرسه.
- پوشش جامع و همهجانبه: سومین ویژگی یه درسنامه خوب اینه که کامل و جامع باشه. یعنی بتونه هر مدل سؤالی که در کنکورهای قبلی یا در آزمونهای آزمایشی اومده رو بهخوبی پوشش بده و چیزی از قلم نیفته.
- پاسخنامه خوب: یه درسنامه خوب باید یه پاسخنامه خوب داشته باشه تا اگه سؤالی رو متوجه نشدید، به پاسخنامه رجوع و اشکالاتتون رو رفع کنید. همونطور که گفتیم، ریاضی درس مفهومیه و در جریان حل تمرین و مثاله که یادش میگیرید. بنابراین وجود یه درسنامه خوب ضروریه، چون نکات زیادی رو بهتون یاد میده و با توضیحاتش میتونید کاربرد درست هر کدوم از مفاهیم یا فرمولها رو بهخوبی یاد بگیرید.
کِی باید درسنامه ریاضی رو بخونیم؟
اگه کلاس ریاضی میرید، بهتره که جزوه معلمتون رو بخونید. بعد از کلاس، جزوه رو مرور کنید و مثالهایی که معلم حل کرده رو برای خودتون حل کنید و بعد از اون هم مستقیم برید سراغ تستزنی. اما اگه جزوه معلمتون کافی و کامل نیست، بهتره کلاس نرید و بهجاش برید سر وقت درسنامهها.
اگه کلاس نمیرید، شروع کنید درسنامه یه منبع خوب رو کامل و تا آخر بخونید. پیشنهاد کیمیاگرخونه به بچههایی که در درس ریاضی قویان، اینه که کتاب مهروماه یا نشر الگو رو بخونن. بچههایی هم که سطح متوسط یا ضعیفی در ریاضی دارن، کتاب خیلیسبز براشون گزینه مناسبیه.
بازتاب مطالعاتی دانشآموزها در درس ریاضی
قاعدتاً هر دانشآموزی توی یه درسی قویه و ممکنه در یه درسی سطح متوسط یا ضعیفی داشته باشه. در درس ریاضی هم دو تیپ دانشآموز وجود داره:
- دانشآموز کارکشته
- دانشآموز ازراهرسیده
بازتاب مطالعاتی دانشآموز کارکشته
دانشآموز کارکشته کسیه که پایه ریاضیش قویه. این دانشآموز بعد از اینکه درسنامه رو میخونه و میره سراغ حل تستها، روند بازتاب مطالعهش، شبیه نمودار زیره.
همونطور که میبینید، این دانشآموز از بین بیست تست اول، احتمالاً چیزی حدود ۱۵ تست رو درست میزنه. در بیست تست دوم، به حدود ۱۷ تست درست میرسه و رفتهرفته با حل تمرین به تسلط بیشتری میرسه و تعداد تستهای درست خودش رو افزایش میده تا جایی که میتونه به همه تستها بهخوبی جواب بده.
بازتاب مطالعاتی دانشآموز ازراهرسیده
این دانشآموز کسیه که پایه ریاضیش متوسط یا ضعیفه. دانشآموز ازراهرسیده بعد از خوندن درسنامه وقتی سراغ حل تستها میره، بازتاب مطالعهش مثل نمودار زیره.
این دانشآموز در بیست تست اول، چیزی حدود ۷ تست رو درست میزنه. در بیست تست دوم به ۹ تست میرسه و بهتدریج با حل تستهای بیشتر و رفع اشکالاتش میتونه تسلط خودش رو روی موضوع افزایش بده. خیلی از دانشآموزهای ازراهرسیده در ابتدای مسیر، وقتی میبینن که تعداد تستهایی که درست بهشون پاسخ میدن کمه، احساس نارضایتی میکنن. اگه شما جزء اين دسته هستید، باید بدونید که این روند کاملاً طبیعیه. شما هنوز در ابتدای مسیر خوندن ریاضی هستید و بازتاب مطالعاتیتون در اوایل راه، قاعدتاً خوب نیست. اما مطمئن باشید که در ادامه، میتونید به سطح خیلی خوبی برسید.
برای اینکه خیالتون راحت بشه، یه مثال هم براتون میزنیم. علی رستمی دانشآموزی بود که در ابتدا در درس ریاضی از بین بیست تا تست، ۱۷ تا غلط، ۲ تا درست و ۱ تست نزده داشت. اما درنهایت، رتبه ۴۰ کنکور رو کسب کرد و الان دانشجوی پزشکی دانشگاه شهیدبهشتیه! پس نگران غلطزدن نباشید و مطمئن باشید که رفتهرفته، با حل تمرین و تست بیشتر تسلطتون به سطحی که باید، میرسه و اشکالاتتون دونهدونه رفع میشه. البته به شرطی که هرجا لازم بود، به پاسخنامه مراجعه کنید و ببینید که اشکال کارتون کجا بوده.
خلاصهنویسی ریاضی: آیا در درس ریاضی باید خلاصهنویسی کنیم؟
دیگه این جمله رو از حفظ شدید که «ریاضی، مفهوم خالصه»، یعنی خلاصهنویسی چندان در این درس به کارتون نمیاد. اما کاری که خیلی بهتون کمک میکنه، علامتگذاری تستهاست. وقتی که شروع به حل تمرین و تستها میکنید، حتماً کنار تستهایی که نکته دارن علامت بزنید تا بعداً بتونید بهشون مراجعه و مرورشون کنید.
الگوی دامها: روش علامتگذاری سؤالات دامدار
در کیمیاگرخونه، بعد از کنکور ۱۳۹۹ به کمک آرام ملکی، رتبه ۴۸ کنکور تجربی یکی از روشهای علامتگذاری تستها رو آموزش دادیم. در این روش، در تستهایی که دام یا سختی خاصی دارن، با خودکار قرمز روش حل سؤال و نکات مهمش رو بنویسید تا بعداً دوباره مرورشون کنید و سر کنکور هم حواستون به این دامها باشه که توشون نیفتید!
مرحله اول تستزنی: در درس ریاضی چطور تست تشریحی بزنیم؟
بعد از خوندن درسنامه، نوبت به تستزنی میرسه. دو نوع روش تستزنی وجود داره که اینجا قراره مفصل دربارهشون حرف بزنیم:
- تست تشریحی
- تست تکمیلی
تست تشریحی
تست تشریحی به تستهایی گفته میشه که باید دونهدونه بهشون پاسخ بدید و بعد به پاسخنامه مراجعه کنید. چه درست و چه غلط و چه نزده، پاسخنامه رو بررسی کنید.
برای حل تشریحی تست، کتاب رو بذارید جلوتون و یکسوم از تستها رو حل کنید. مثلاً تست شماره ۳، ۶، ۹ و الی آخر. هر سؤالی رو که حل میکنید، بلافاصله به پاسخنامه مراجعه کنید و روش حل رو کامل بخونید. یادتون باشه که چه تست رو درست جواب داده باشید و چه غلط، حتماً سراغ پاسخنامه برید و جواب تشریحی رو چک کنید. علت این کار اینه که گاهی ممکنه با منطق و روش نادرست، شانسی به جواب درست رسیده باشید! با خوندن پاسخنامه، روش حل درست رو یاد میگیرید و از اشتباهات بعدیتون جلوگیری میشه.
نکته مهم دیگه اینه که حل تست تشریحی باید بلافاصله بعد از خوندن درسنامه باشه. چون همونطور که گفتیم، ریاضی درس مفهومیه و تا وقتی سراغ حل تست نرید و خودتون دست به قلم نشید، عملاً انگار کاری انجام ندادید! پس اگه کلاس ریاضی میرید، بعد از کلاس جزوه رو مرور کنید و برید سراغ حل تستها. اگه کلاس نمیرید هم بعد از اینکه درسنامه کتابتون رو خوندید، سریع شروع کنید به تستزدن.
تست مناسب برای تست تشریحی چیه؟
حالا که تست تشریحی و روش خوندنش رو توضیح دادیم، بریم سراغ این موضوع که کدوم تستها رو باید برای تشریحیخوندن انتخاب کنیم. تست مناسب تست تشریحی باید ویژگیهای زیر رو داشته باشه:
- ساده و غیرترکیبی باشه. در اغلب کتابها، تستهایی که در ابتدای یه فصل یا درس میان، سؤالات ساده هستن و تستهای ترکیبی بیشتر در آخر فصل میان.
- تیپیکال باشه. تستهای تیپیکال به تستهایی گفته میشه که تیپ و الگوی مشخصی دارن. توی هر مبحث، معمولاً چند مدل سؤال وجود داره که ممکنه در کنکور بیاد و در تستهای تیپیکال، تمام این مدلها پوشش داده میشن و نمونهای ازشون وجود داره تا باهاش آشنا بشید. اغلب کتابها، از جمله خیلیسبز، مهروماه و نشر الگو که بهتون معرفی کردیم، این موضوع رو رعایت کردهن و تستهاشون بهصورت تیپیکاله. خیلی از معلمهای ریاضی کنکور هم در جزوه خودشون، تستهای تیپبندیشدهای رو طراحی کردهن و در اختیار بچهها قرار میدن. بنابراین اگه کلاس میرید، میتونید از تستهای معلمتون هم استفاده کنید.
چند تا تست تشریحی بزنیم کافیه؟
بالاتر گفتیم که در ریاضی دو نوع دانشآموز وجود داره: دانشآموز کارکشته و دانشآموز ازراهرسیده. برای دانشآموز ازراهرسیده بهتره که یکسوم تستهای هر مبحث رو بهصورت تشریحی حل کنه و بخونه. شاید براتون سؤال پیش بیاد که چرا نباید کلّ تستها رو بهصورت تشریحی بزنید. علتش اینه که اگه زیادازحد تست تشریحی حل کنید، دچار وسواس میشید و بعد از هر تستی که میزنید، احساس میکنید که باید برید سراغ پاسخنامه و جواب رو چک کنید.
حالا میرسیم به دانشآموز کارکشته. بعضی از دانشآموزها، سر کلاس یا با خوندن یه درسنامه خوب، تمام مطلب و نکاتش رو میفهمن و دیگه نیازی به حل تست تشریحی ندارن. بنابراین، بلافاصله بعد از کلاس یا خوندن درسنامه، میتونن برن سراغ حل تستها بهصورت تستی. اما کار از محکمکاری عیب نمیکنه! پیشنهاد ما اینه که این بچهها هم یکپنجم تستها رو بهصورت تشریحی حل کنن تا اگه احیاناً در بعضی از جزییات اشکالی دارن، رفع بشه.
کِی تست تشریحی بزنیم؟
همونطور که گفتیم، تست تشریحی باید بلافاصله بعد از خوندن درسنامه باشه. دلیل این کار اینه که چون ریاضی مفهوم خالصه، تست تشریحی درواقع بخشی از فرایند یادگیری مطلب به شمار میره. یعنی در روند حل تستها و خوندن جوابشون، یاد میگیرید که از نکات تئوری که در درسنامه گفتهشده چطور باید استفاده و مسائل رو حل کنید. پس اگه تست تشریحی نخونید، قطعاً توی حل تستها بازدهی کمتری خواهید داشت.
نکته خیلی مهمی که در تست تشریحی باید بهش دقت کنید اینه که درصد و زمان اصلاً اهمیتی نداره. بلکه باید تمام تمرکزتون رو بذارید روی فهم، درک و یادگیری مطلب تا دستتون راه بیفته. نه اینکه نگران درصد و زمان باشید.
حرفهایها چطور مارک میکنن؟: نحوه مارککردن تستهای ریاضی
حالا بریم سراغ توضیح این مطلب که بهترین روش مارککردن تستهای ریاضی چیه. برای علامتگذاری تستها، حتماً تکنیکهایی که در ادامه توضیح میدیم رو به کار بگیرید.
استراتژی حذف
اولین قدم در مارککردن حرفهای تستها، استراتژی حذفه. وقتی دارید تست میزنید، تستهایی وجود دارن که مدلشون تکراری و مشابه همدیگهست. در دور اولی که دارید تستها رو میزنید حتماً همه رو تکتک حل کنید، حتی مدلهای تکراری رو. چون هدف اینه که با تمرین هرچه بیشتر، ذهنتون بهخوبی ورزیده بشه و روی اون مدل سؤال کاملاً تسلط پیدا کنید. اما بعد از بار اول، روی شماره سؤالات تکراری خط بزنید تا بعداً که برای مرور مجدد برمیگردید سراغشون، دیگه تکراریها رو نخونید و از هر مدل، فقط یک یا دو سؤال رو دوره کنید.
تستهای بز گله
تستهای بز گله به تستهایی گفته میشه که تیپ مهمی دارن. مثلاً یه کتاب ممکنه از یه مدل سؤال، ۴۰ تا تست مشابه آورده باشه یا از اون مدل توی هر آزمون قلمچی، سؤال بیاد. این نشون میده که این تیپ سؤال اهمیت خیلی زیادی داره. بنابراین این سؤالات رو حتماً علامت بزنید و اونقدر تمرینشون کنید تا کامل روی اونها مسلط بشید.
یادم تو را فراموش: تستهای نکتهداری که میدونی یادت نمیمونه!
بعضی از تستها وجود دارن که ممکنه نکاتشون رو فراموش کنید. مواردی که فکر میکنید ممکنه یادتون بره رو حتماً مارک کنید تا بعداً چند بار مرورشون کنید و نکاتشون بهخوبی توی ذهنتون تثبیت بشه.
تستهای دارای راهحل خاص
بعضی از تیپ سؤالها طوریان که یه راهحل خاص دارن و اگه سؤالی مشابهشون در آزمون بیاد، باید از همون راه حل بشه. وگرنه یا خیلی سخت و غیرقابلحل میشه یا مدت زمان زیادی ازتون میگیره. تستهای اینطوری رو هم حتماً هایلایت کنید تا یادتون بمونه که اگه سؤالی به اون سبک اومد، از همون راهحل به پاسخش برسید.
مرحله دوم تستزنی: در درس ریاضی چطور تست تکمیلی بزنیم؟
توی بخش قبلی گفتیم که حدود یکسوم تستهای کتاب رو بهصورت تشریحی بزنید. حالا نوبت میرسه به دوسوم باقیمونده که باید بهصورت تکمیلی زده بشه که در ادامه توضیح میدیم یعنی چی.
برای تست تکمیلی، باید دو نکته زیر رو رعایت کنید:
- سؤالها رو در پاسخنامه جواب بدید. اگه به واردکردن جوابها در پاسخنامه عادت نداشته باشید و دستتون راه نیفتاده باشه، احتمالاً سر آزمون با مشکل مواجه میشید و ممکنه بیدقتیهای زیادی ازتون سر بزنه و جوابها رو اشتباه وارد کنید. پس از همین اول کار، موقع زدن تستها، جوابها رو داخل پاسخنامه علامت بزنید تا براتون عادت بشه.
- فقط غلطها و نزدهها رو در پاسخنامه چک کنید. بر خلاف حل تشریحی که گفتیم راهحل هر تست رو چه درست، چه غلط و چه نزده باید در پاسخنامه چک کنید، اینجا فقط روش حل غلطها و نزدهها رو بخونید و دیگه نیازی به چککردن تستهایی که درست زدید، نیست.
روش مناسب برای حل تستهای تکمیلی اینه که دهتادهتا پیش برید. یعنی ده تا سؤال رو حل کنید، جوابها رو پاخل پاسخنامه وارد کنید و بعد از پایان سؤال دهم سراغ پاسخنامه برید تا جوابها رو چک کنید.
یک کتاب یا چند کتاب؟ مسئله این است!
همونطور که توضیح دادیم، فرایندی که یه دانشآموز تا اینجای کار طی کرده، اینه:
خوندن درسنامه + تست تشریحی + تست تکمیلی + علامتگذاری تستهای تشریحی و تکمیلی.
نکته مهم اینه که شما باید اونقدر این تستهای مارکشده رو تکرار و مرور کنید که روی یه کتاب به تسلط ۱۰۰درصد برسید. پس شما وقتی اجازه دارید کتاب جدیدی رو برای تستزنی شروع کنید که اگه هر سؤالی از کتاب قبلی بهتون دادن، بتونید درست بهش جواب بدید. کیمیا کرمی، رتبه ۳۵۱ کنکور تجربی ۹۹ و دانشجوی پزشکی دانشگاه همدان هم میگفت که کتاب ریاضیش رو هفت دور زده!! پس بهجای اینکه دنبال چندین کتاب باشید، یه کتاب رو درست و دقیق و کامل بخونید.
چه زمانی باید به تستهای مارکشده برگردیم؟
همونطور که قبلاً گفتیم، قلمچی مثل یه ریسمانه که باید بهش چنگ بزنید. پس در این مورد هم باید همگام با قلمچی پیش برید. یعنی شما باید هر بار که قلمچی آزمون مروری برگزار میکنه، برگردید سراغ تستهایی که علامت زده بودید و مجدداً حل و مرورشون کنید. پیشنهاد ما به بچههای ازراهرسیده اینه که علاوه بر اینکه برای هر آزمون مروری قلمچی تستهای مارکشده رو دوباره حل میکنن، بهصورت روتین و روزانه هم زمانی رو برای مرور این تستها مشخص کنن تا به تسلط بیشتری برسن. اما برای بچههای کارکشته، برگشتن به تستهای مارکشده در زمان آزمونهای مروری قلمچی کفایت میکنه. مگر اینکه معلم بخواد امتحانی بگیره که لازم باشه تستها رو دوره کنن تا برای امتحان آماده بشن.
چطور ریاضی رو جمعبندی کنیم؟
برای جمعبندی مطالب، مراحل زیر رو انجام بدید. البته دقت کنید که برای آزمونهای مختلف، زمان متفاوتی برای مرور در اختیار دارید. بنابراین زمانی که به هر کدوم از این مراحل اختصاص میدید رو طوری تنظیم کنید که بتونید خودتون رو به آزمون برسونید.
مرور درسنامه
زمانی که دارید جزوه معلمتون یا درسنامه کتاب رو میخونید، یا از نکاتشون خلاصه بردارید و یا قسمتهای مهم رو هایلایت کنید. حالا وقتی زمان جمعبندی میرسه، میتونید به خلاصههایی که نوشتید مراجعه کنید و یا با تورق سریع جزوه، نکات هایلایتشده رو مرور کنید. یادتون باشه که دورهکردن نکات باید سریع باشه و زمان زیادی ازتون نگیره. پس وسواس به خرج ندید!
مرور تستهای مارکشده
همونطور که توضیح دادیم، تستهایی که مارکشون میکنید یا تستهای بز گله هستن یا نکتهای دارن که یادتون نمیمونه و یا راهحلهای خاص دارن. علاوه بر تستهایی که در جزوه یا کتاب علامت میزنید، سؤالات غلط و نزده یا تستهای نکتهدار در آزمونهای قلمچی رو هم مارک کنید تا برای مرور و جمعبندی دوباره برگردید سراغشون. در سایت قلمچی، میتونید فایل پیدیاف تستهای غلط و نزدهتون در آزمونها رو دانلود کنید و یکجا داشته باشید.
مرور سوالات دامدار
برای جمعبندی، گام سوم اینه که سؤالات دامدار و ایدههای حل این سؤالها رو مرور کنید. یعنی الگوهای دام موجود توی سؤالها رو شناسایی و مرتب به خودتون یادآوری کنید.
چه زمانی از کتاب تکمیلی برای درس ریاضی استفاده کنیم؟
حالا اگه زمان اضافه دارید و میتونید کتاب تکمیلی بزنید، دو تا گزینه پیش روتون هست. یا آزمونهای آزمایشی مثل گاج، گزینه دو و نشان برتر رو حل کنید و یا سراغ کتابهای موج آزمون و آیکیو برید.
منابع پیشنهادی برای درس ریاضی
منابع پیشنهادی کیمیاگر اعظم برای درس ریاضی شامل: کتاب های الگو مهر و ماه برای دانش آموز هایی که قوی هستند و کتاب انتشارات خیلی سبز برای دانش آموزان متوسط کتاب قوی با درسنامه علمی و اصولی است.
روش مطالعه ریاضی رتبه های برتر کنکور چطوری بوده؟
همیشه روش مطالعه رتبه برترهای کنکور میتونه برای ما راهگشا باشه که بتونیم مدل و روش درس خوندن درست رو بشناسیم! و یا اینکه با روش های مطالعاتی متفاوت آشنا بشیم و بعد به مرور زمان اونها رو برای خودمون فردی سازی کنیم:
الف) یگانه کریمی رتبه 56 تجربی کنکور 1400
یگانه کریمی رتبه 56 کنکور تجربی 1400 و دانشجوی پزشکی دانشگاه تهرانه. از یگانه پرسیدیم چطور میتونیم ریاضی رو 100% بزنیم؟ گفت:
ب) ستایش فکری دانشجوی پزشکی دانشگاه بهشتی
از ستایش فکری دانشجوی پزشکی دانشگاه شهید بهشتی که همیشه به خفن بودن توی درس ریاضی و فیزیک مشهور بوده پرسیدیم چطور میتونیم ریاضی و فیزیکمون رو تقویت کنیم:
پ) زهرا فلاح رتبه 113 کنکور ریاضی 1399
از زهرا فلاح رتبه 113 کنکور ریاضی سال 1399 و دانشجوی مکانیک دانشگاه شریف پرسیدیم چطوری توی ریاضی انقدر خفن بودی و راز 100% زدن ریاضی کنکور چیه؟ گفت:
9 دیدگاه