راهنمای کامل انتخاب آزمون آزمایشی گزینه دو | از جامعه آماری تا تحلیل کارنامه

نقد و بررسی آزمون آزمایشی گزینه دو
نقد و بررسی آزمون آزمایشی گزینه دو

سلام به همه کیمیاگرهای عزیز! امیدوارم حالتون عالی باشه و با قدرت در مسیر رسیدن به هدفتون قدم بردارید.امروز قراره توی کیمیاگرخونه یکی از قدیمی‌ترین و شناخته‌ شده‌ترین آزمون‌های آزمایشی کشور، یعنی آزمون آزمایشی گزینه دو رو زیر ذره‌ بین ببریم. احتمالاً اسمش رو زیاد شنیدید و شاید الان براتون سؤال باشه که “آیا گزینه دو برای من مناسبه؟”، “نقاط قوت و ضعفش چیه؟” یا “جامعه آماریش چطوره؟”.

خیالتون راحت! تو این مقاله قراره به تمام این سؤالات با جزئیات کامل جواب بدیم. پس با ما همراه باشید تا یک‌بار برای همیشه پرونده آزمون آزمایشی گزینه دو رو باز کنیم و ببینیم این آزمون به درد چه کسایی می‌خوره. قبل از اینکه بریم سراغ ادامه مطلب پیشنهاد میکنیم حتما بررسی آزمون آزمایشی قلمچی و بررسی آزمون آزمایشی ماز رو هم توی سایت کیمیاگرخونه ببینید.

هر آزمونی یه سری ویژگی‌های خاص داره که اون رو از بقیه متمایز می‌کنه. گزینه دو هم از این قاعده مستثنی نیست. بیایید ببینیم ویژگی‌های خاص آزمون آزمایشی گزینه دو چیست که اون رو به یک انتخاب قابل‌تأمل تبدیل کرده.

بچه‌ها، اولین و شاید یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های گزینه دو، هزینه بسیار مناسبشه. این روزها که هزینه‌های کمک‌ آموزشی سر به فلک کشیده، این یک مزیت بزرگ محسوب میشه. دلیل این قیمت‌گذاری منصفانه چیه؟

  • برگزاری آنلاین: گزینه دو چند سالی هست که آزمون‌هاش رو به صورت عمده آنلاین برگزار می‌کنه. البته بعضی از نمایندگی‌ها به صورت حضوری هم آزمون برگزار می‌کنند، اما کلیت کار آنلاینه. وقتی آزمونی آنلاین برگزار بشه، هزینه‌های چاپ، حوزه، مراقبت و… حذف میشه و طبیعتاً هزینه نهایی برای شما دانش‌آموزها خیلی کمتر میشه.
  • سیاست قیمت‌گذاری: به‌طور کلی، گزینه دو همیشه در قیمت‌ گذاری منصفانه‌تر از رقبای اصلی خودش عمل کرده. قیمتش تقریباً نصف آزمون قلم‌چیه و این برای خیلی از خانواده‌ها یک فاکتور تعیین‌کننده است.

گزینه دو یک موهبت بزرگ برای مدارس داره! این مؤسسه برای ثبت‌ نام‌های گروهی که توسط مدارس انجام میشه، تخفیف‌های خیلی خوبی در نظر می‌گیره که گاهی به ۴۰ تا ۵۰ درصد هم می‌رسه. این یعنی اگه مدرسه شما دانش‌آموزان رو به صورت یکجا ثبت‌ نام کنه، هزینه برای شما باز هم کمتر میشه. پس حتماً این موضوع رو با مسئولین مدرسه خودتون در میون بذارید.

اینجا یکی از کلیدی‌ترین بحث‌ها در مورد آزمون آزمایشی گزینه دو مطرح میشه. بچه‌ها، اگه از من بپرسید شبیه‌ترین آزمون به بخش روتین کنکور سراسری کدومه، بدون شک میگم گزینه دو.

منظور از بخش روتین کنکور چیه؟
ببینید، کنکور هر سال یک ساختار کلی داره. حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد سوالات، سوالات استاندارد، مفهومی و منطبق بر کتاب درسی هستن. اما همیشه یکی دو تا درس یا بخشی از سوالات (حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد) خیلی چالشی و سخت‌تر از حد انتظار طرح میشن. فلسفه آزمون‌هایی مثل قلم‌ چی و ماز اینه که شما رو برای اون بخش سخت و چالشی آماده کنن. شعارشون اینه که “ما ۳۰ درصد سخت‌تر از کنکور کار می‌کنیم تا شما سر جلسه آماده باشید”.

اما فلسفه گزینه دو متفاوته. این آزمون تمرکزش رو روی بدنه اصلی و روتین کنکور گذاشته. سوالاتش استاندارد هستن و سعی نمی‌کنه با سوالات عجیب‌ و غریب یا خیلی سخت، شما رو به چالش بکشه. از این نظر، نقص بزرگی به سوالاتش وارد نیست و شما با یک آزمون استاندارد و شبیه به بخش اصلی کنکور روبرو هستید.

خب، رسیدیم به یکی از نقاط قوت بی‌چون‌وچرای گزینه دو! به نظر من، از نظر کیفیت کارنامه و تحلیل آزمون، گزینه دو و قلم‌چی با اختلاف زیادی از بقیه آزمون‌ها مثل ماز، مدارس برتر و… جلوتر هستن. کارنامه آزمون آزمایشی گزینه دو واقعاً “خفنه”! چرا؟

  • تحلیل‌های نموداری و مقایسه‌ای: کارنامه گزینه دو فقط به شما درصد و تراز نمیده. چندین نمودار مختلف به شما ارائه می‌کنه که وضعیتتون رو در مباحث مختلف نشون میده. مثلاً عملکرد شما رو در یک مبحث خاص با عملکردتون در همون مبحث در آزمون‌های قبلی مقایسه می‌کنه و بهتون میگه “قبلاً چند زدی، الان چند زدی”. این تحلیل به شما کمک می‌کنه روند پیشرفت یا پسرفت خودتون رو دقیقاً رصد کنید.
  • فیلم تحلیل سوالات: در کنار کارنامه، شما به فیلم تحلیل تک‌تک سوالات آزمون هم دسترسی دارید. این یعنی بلافاصله بعد از آزمون می‌تونید نقاط ضعفتون رو با توضیحات یک استاد ببینید و یاد بگیرید.
  • آزمون‌های آنلاین رایگان: شما این امکان رو دارید که در سایت گزینه دو، به صورت روزانه و رایگان، در آزمون‌های آنلاین مبحثی شرکت کنید و نتایج این آزمون‌ها رو با کارنامه اصلی خودتون مقایسه کنید. این یک ابزار فوق‌العاده برای تمرین و رفع اشکاله.
  • مقایسه با میانگین کشوری: کارنامه به شما میگه که در هر درس، میانگین درصد شما چقدر بوده و میانگین کشوری چقدر. این مقایسه به شما یک دید واقع‌ بینانه از جایگاهتون میده.
  • تحلیل مبحثی: شما می‌تونید به صورت مبحث به مبحث ببینید در کدام قسمت‌ها مشکل داشتید و نیاز به تمرین بیشتری دارید.

خلاصه بگم، کاری که گزینه دو در بخش کارنامه و تحلیل بعد از آزمون انجام داده، یک کار بسیار ارزشمند و دوست‌ داشتنیه و یک ابزار کامل برای تحلیل عملکرد در اختیار شما قرار میده.

تا اینجا از خوبی‌ها گفتیم، اما هیچ آزمونی بی‌نقص نیست. برای یک انتخاب عاقلانه، باید معایب رو هم بشناسیم. بریم سراغ نقاط ضعف آزمون آزمایشی گزینه دو:

مهم‌ترین نقطه ضعف آزمون آزمایشی گزینه دو، جامعه آماری اون هست. اگه بخوایم رتبه‌ بندی کنیم:

  1. قلم‌چی: با اختلاف بسیار زیاد در صدر قرار داره.
  2. ماز: جامعه آماری خوبی داره و از گزینه دو بیشتره.
  3. گزینه دو: جامعه آماری کمتری نسبت به قلم‌چی و ماز داره، اما از آزمون‌هایی مثل مدارس برتر بیشتره.

این یعنی تراز و رتبه‌ای که در گزینه دو کسب می‌کنید، مقیاس کوچک‌تری از جامعه کنکور رو نمایندگی می‌کنه و ممکنه به اندازه رتبه در آزمون قلم‌چی قابل اتکا نباشه.

علاوه بر این، یک واقعیت وجود داره: اکثر دانش‌آموزان خیلی قوی و تراز بالا، معمولاً در آزمون‌های قلم‌چی و ماز شرکت می‌کنند. این به این معنی نیست که در گزینه دو دانش‌آموز قوی وجود نداره، اما تراکم دانش‌آموزان برتر در دو آزمون دیگر بیشتره.

برنامه راهبردی گزینه دو به خودی خود برنامه خوب و منطقی‌ایه. مثلاً درسی مثل زیست گیاهی رو که قلم‌چی تیکه‌تیکه آزمون می‌گیره، گزینه دو یکجا امتحان می‌گیره که این به نظر منسجم‌تر و قشنگ‌تره. اما مشکل کجاست؟

مشکل اینجاست که تقریباً تمام آموزشگاه‌ها، دبیران کنکور و مدارس برتر، برنامه تدریس خودشون رو با برنامه راهبردی آزمون قلم‌چی (و به تبع اون ماز که شبیهش هست) هماهنگ می‌کنند. این یعنی اگه شما در آزمون آزمایشی گزینه دو شرکت کنید، این احتمال وجود داره که برنامه آزمون شما با برنامه کلاس‌های مدرسه یا آموزشگاهتون هماهنگ نباشه و این موضوع می‌تونه شما رو دچار سردرگمی کنه.

این مشکل مختص گزینه دو نیست و تمام آزمون‌های آنلاین باهاش درگیر هستن (ماز هم این ایراد رو داره). اختلال در زمان‌بندی یعنی چی؟

تصور کنید سر جلسه کنکور حضوری نشستید و یک سوال هندسه جلوی شماست. شما اطلاعات مسئله رو روی خودِ شکل در دفترچه پیاده می‌کنید و همونجا شروع به حل می‌کنید. یا برای یک سوال شیمی، واکنش رو زیر همون سوال در دفترچه موازنه می‌کنید. این باعث صرفه‌جویی در زمان میشه.

اما وقتی آزمون آنلاینه، شما اول باید شکل هندسه یا واکنش شیمی رو روی کاغذ پیش‌نویس خودتون بکشید و بعد شروع به حل کنید. این فرآیند “کپی کردن سوال از مانیتور روی کاغذ” شاید در هر سوال چند ثانیه به نظر برسه، اما در مجموع زمان قابل توجهی از شما می‌گیره و می‌تونه باعث بشه در مدیریت زمان دچار مشکل بشید و عقب بیفتید.

راه حل چیه؟ اگر در آزمون آزمایشی گزینه دو به صورت آنلاین شرکت می‌کنید، حتماً در کنارش چند آزمون حضوری هم بدید. مثلاً می‌تونید در آزمون‌های جامع سازمان سنجش یا آزمون‌های حضوری مؤسسات دیگه شرکت کنید تا مهارت مدیریت زمان در شرایط حضوری رو از دست ندید.

آزمون‌های گزینه دو به صورت سه هفته یک‌بار برگزار میشن. در مقابل، آزمون‌های قلم‌چی دو هفته یک‌بار هستن. فاصله دو هفته‌ای شاید گاهی دانش‌آموز رو خسته کنه، اما به ما مشاورها کمک می‌کنه که شما رو زودتر رصد کنیم و اشکالات رو سریع‌تر پیدا کنیم.

در فاصله سه هفته‌ای گزینه دو، ممکنه رصد کردن دانش‌آموز کمی با تأخیر انجام بشه. اگه دانش‌آموزی در یک مبحث مشکل داشته باشه، سه هفته زمان زیادیه و ممکنه از برنامه اصلی عقب بیفته تا مشکلش شناسایی و برطرف بشه.

بیایید یک بار دیگه و دقیق‌تر، سطح سوالات رو کالبدشکافی کنیم تا هیچ ابهامی باقی نمونه.

نوع سوالات در کنکور سراسریدرصد تقریبی در کنکورپوشش در آزمون گزینه دو
سوالات روتین و استانداردحدود ۶۵٪ – ۷۰٪پوشش کامل و عالی
سوالات مفهومی و نسبتاً سختحدود ۲۰٪ – ۲۵٪پوشش بسیار کم و محدود
سوالات بسیار سخت و شبه‌المپیادیحدود ۵٪ – ۱۰٪تقریباً پوشش نمی‌دهد (صفر)

همونطور که در جدول می‌بینید، آزمون آزمایشی گزینه دو بدنه اصلی و روتین کنکور رو به بهترین شکل پوشش میده. اما تقریباً هیچ خبری از اون سوالات خیلی سخت و چالشی که در یکی دو درس کنکور می‌بینیم، در این آزمون نیست.

منطق گزینه دو هم در نوع خودش درسته. اون‌ها میگن اون ۱۰-۱۵ درصد سوالات خیلی سخت رو در نهایت شاید کمتر از ۱ درصد داوطلبین بتونن جواب بدن. تعداد کسایی که در درسی مثل ریاضی یا زیست درصد بالای ۹۰ میزنن، انگشت‌شماره. پس چرا باید کل آزمون رو بر اساس اون بخش کوچک طراحی کنیم؟

خب، با توجه به تمام این توضیحات، آزمون آزمایشی گزینه دو برای چه گروهی از دانش‌آموزان بهترین انتخابه؟

  1. دانش‌آموزان با سطح متوسط: اگر دانش‌آموزی هستید که به دنبال یادگیری پله‌پله و تسلط بر مفاهیم اصلی و روتین کنکور هستید و نمی‌خواهید با سوالات خیلی سخت اعتمادبه‌نفستان را از دست بدهید، گزینه دو انتخاب فوق‌العاده‌ای برای شماست.
  2. دانش‌آموزانی که به دنبال یک آزمون مکمل هستند: اگر در آزمون اصلی دیگری (مثل قلم‌چی) شرکت می‌کنید اما می‌خواهید یک آزمون استاندارد دیگر هم برای تمرین بیشتر و سنجش مباحث روتین داشته باشید، گزینه دو به دلیل قیمت مناسبش، یک مکمل عالی است.
  3. دانش‌آموزانی که محدودیت بودجه دارند: اگر به دنبال یک آزمون استاندارد با کارنامه تحلیلی قوی و قیمت بسیار مناسب هستید، گزینه دو بهترین انتخاب در بازار است.
  4. دانش‌آموزان سال دهم و یازدهم: برای دانش‌آموزان پایه که تازه شروع کرده‌اند و هدفشان ساختن یک پایه درسی قوی است، آزمون گزینه دو با سوالات استانداردش می‌تواند بسیار مفید باشد و از دلزدگی آن‌ها جلوگیری کند.

و برای چه کسانی شاید مناسب نباشد؟

  • دانش‌آموزان خیلی قوی و رقابتی: اگر به دنبال رقابت با جامعه آماری بزرگ و دانش‌آموزان برتر هستید و می‌خواهید خود را برای سخت‌ترین سوالات کنکور آماده کنید، شاید آزمون‌های قلم‌چی یا ماز گزینه بهتری برای شما باشند.
  • دانش‌آموزانی که هماهنگی با برنامه مدرسه برایشان اولویت اصلی است: اگر نمی‌توانید عدم هماهنگی برنامه آزمون با کلاس‌هایتان را مدیریت کنید، این موضوع ممکن است برایتان چالش‌برانگیز باشد.

امیدوارم این تحلیل جامع از آزمون آزمایشی گزینه دو به شما کمک کرده باشه تا یک تصمیم عاقلانه و آگاهانه بگیرید. یادتون باشه که هیچ آزمونی به خودی خود “خوب” یا “بد” مطلق نیست؛ مهم اینه که آزمونی رو انتخاب کنید که با سطح، اهداف و شرایط شما بیشترین هماهنگی رو داشته باشه.

تیم مشاوره کیمیاگرخونه همیشه کنار شماست تا در این مسیر سخت اما شیرین، بهترین راه رو بهتون نشون بده. اگه هنوز سوالی در مورد آزمون آزمایشی گزینه دو یا سایر آزمون‌ها دارید، حتماً در بخش نظرات از ما بپرسید. خیلی دوستتون داریم و براتون آرزوی موفقیت می‌کنیم.

محمدحسین جدیدی نژاد متولد 1369 است. وی رتبه 22 کنکور سراسری و 46 کارشناسی ارشد است. مدال نقره المپیاد فیزیک دانشجویی و تندیس طلای جشنواره جوان خوارزمی را دارد. وی از سال 1388 فعالیت های خود را به عنوان مشاور آغاز کرد. از ابتدا توانست در کنار دانش آموزان سمپادی تجربیاتی کسب کند و بعد به دلیل علاقه شخصی خود در استفاده از تکنولوژی های روز دنیا برای دستیابی به فرآیندهای مشاوره ای بهینه تر به بازدید برترین مدارس جهان رفت. وی در کارنامه خود بیش از 350 ساعت برنامه تصویری آموزشی در شبکه های تلویزیونی و اپلیکیشن خویشاوره دارد. از حدود 1391 بنیاد دانش بنیان کیمیاگر را تاسیس کرد. تئوری های آموزشی او در سال 2015 به عنوان برترین مغزافزار هوشمند برای هدایت دانش آموزان نخبه توسط دانشگاه تورنتوِ کانادا مورد ستایش قرار گرفت و لوح افتخار را از آنِ خود کرد. وی از سال 2012 به عنوان نویسنده رسمی و عضو هیئت تحریریه مجله موفقیت دانشگاه سوربن به نام succès Shavaleh شوالیه موفقیت در کنار افرادی مانند مالکوم گلدول، تینا سیلیگ، کارول دوک و… در مقالاتی علمی دستاوردها و تئوری های خود را تحت عنوان نخبه پروری منتشر میکند و همواره مورد استقبال ژورنالیست های موفقیت جهانی بوده است.جدیدی نژاد تمایل به گذراندن دوره های آموزشی تحت نظارت اساتید برتر علاقه بسیار زیادی دارد. وی یکی از سه فارغ التحصیل (از بین 217 نفر شرکت کننده اولیه کارگاه) دوره مشاوره پیشرفته دانشگاه سوربن پاریس است و از دید پروفسور انجل لی –مدرس کارگاه- لوح افتخار به واسطه طراح نظام آموزشی پیشنهادی -پایان نامه ارائه در کارگاه- دریافت نمود.وی افتخار خود را تربیت دانش آموزان نخبه ای می داند که در بدو ورود به بنیاد دانش بنیان کیمیاگر دارای معدل یا تراز خاص نبودند و نظام آموزشی همه جانبه بنیاد کیمیاگر استعداد درونی آنها را شکوفا کرده. وی شعار بنیاد را: «در فرآیند بی رحمانه کنکور درس بخوانید ولی له نشوید» قرار داده و دانش آموزان بنیاد کیمیاگر را مانند خانه خود می دانند.عناوین و افتخارات علمی-پژوهشی:رتبه اول کشوری. جشنواه جوان خوارزمی. یازدهمین دوره. گروه ادبیات و زبان فارسی. مجموعه داستان: «من…تو…او…». 1388.ارائه مقاله: «بررسی شکاف نسلی در نمایشنامه خانه برنارد آلبا اثر فردریکو گارسیا لورکا بر اساس نظریه تضاد نسلی پیر بوردیو». پنجمین کنفرانس بین المللی «SELICUP». اکتبر 2012. اسپانیا[1].دریافت لوح افتخار پژوهشی از وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش . 1388.مدال نقره المپیاد جهانی فیزیک دانشجویی، اتریش، 2009عضویت در بنیاد ملّی نخبگان به دلیل انتشار چندین مقاله پژوهشی بین المللی.دریافت لوح افتخار دانشگاه ملّی تورنتو، جهت: طراحی اولین مغزافزار تحلیل داده های آموزشی[2] دانش آموزان-خویشاوره-،شماره ثبت 517952. 26 سپتامبر 2016.داور جشنواره جوان خوارزمی. (1393). تهران: پژوهشسرای جوان منطقه۲: اردیبهشت ماه.دریافت نشان استاد کارگاه تربیت مربی. (1393). «کارگاهِ راهبردها و ابزارهای تربیت دانش آموز نخبه: کارگاه آموزشِی برای دبیران مدارس نمونه تهران». تهران: با همکاری موسسه تبیان و موسسه تحقیقاتِ تعلیم و تربیت برهان: 17 مهرماه 1393دریافت تقدیرنامه: بنیاد بین المللی نوبل. به عنوان مدیر بنیاد خیریه دانش بنیان تیک. جهت: راه اندازی و استفاده از روش های تحلیل نوین اطلاعات آموزشی مبتنی بر نرم افزارهای هوشمند. شماره ثبت QMS08-2016/00043 . 7 آگوست 2016.طراحی و ساخت نرم افزار تولید فیلم های نسل چهارم آموزشی[3]: تیک بورد[4].موسس و مدیر بنیاد خیریه دانش بنیان تیک. مشاوره تخصصی کنکور دانش آموزان مبتنی بر خویشاوره. 1390 تا کنون[5].مقالات و مصاحبه های منتشر شده:انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین و رحیمی، فاطمه. «نکند ویتسک زلزله فرهنگی باشد: پژوهشی تطبیقی پیرامون ترجمه و اجرای ویتسک اثر گئورگ بوشنر». تهران: نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره165:خردادماه 1392.انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین. «بررسی جنبه های شخصیتی آژاکس در نمایشنامه ای به همین نام اثر سوفوکلس بر اساس آرای باقی مانده از سوفسطائیان: پروتاگوراس». تهران: نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره171:تیرماه ماه 1395.عضو هیئت تحریریه: انتشار مقاله آموزشِ دانش آموزان: نگارش مدخل «عالیجناب تفکر» در شماره های 1 تا 8، تهران: مجله رشد جوان آموزش و پرورش. از شماره 321 تا 329. مهرماه 1393 تا خردادماه 1393.سخنرانی: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1393). «تحدید: الگوی جهش». تهران: نشست چهارسوق [نشر ایده های تعلیم و تربیت].مصاحبه: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1391). «بهمن چگونه شکل می گیرد؟ : مصاحبه با محمدحسین جدیدی نژاد پیرامون وضعیت نظام آموزشی ادبیات در ایران». تهران: دوره جدید: شماره 21: دوشنبه 4 دی ماه 1391: صفحه 37مصاحبه: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1393). «دلالی برای فرار مغزها:دلالان هم از اختراعات دانش آموزی سود می­برند و هم زمینه مهاجرت آنها به کشورهای خارجی را فراهم می­کنند». مصاحبه گیرنده: مریم خباز. تهران: روزنامه جام جم. شماره 4058: شنبه 8 شهریور 1393: صفحه ۲۰در دست انتشار: ترجمه کتاب The Elements (خودشکوفایی) از سر کِن رابینسون[6]. نشر نی. در انتظار مجوز ارشاد.انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین. مطالعه نظریه ترجمه «مبدا-گرایی» آنتوان برمن: نقدی کلی بر ترجمه نمایشنامه ها به زبان فارسی. نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره 174: تیرماه۱۳۹۴عضو هیئت تحریریه: انتشار مقاله آموزشِ نحوه تفکر خلاق در رتبه های برتر کنکور: نگارش مدخل «فکر فراوانم آرزوست!» در شماره های 1 تا 8، تهران: مجله رشد جوان آموزش و پرورش. از شماره 330 تا 338. مهرماه 139۴ تا خردادماه 139۴.و…عناوین و افتخارات ورزشی:قهرمانی کشور. رتبه اول. مسابقات ملّی دو و میدانی نوجوانان ایران. سنندج: 1385قهرمانی کشور. رتبه اول. مسابقات ملّی دو و میدانی نوجوانان ایران. ساری: 1386سوابق کاری:سمت های کاری:معاونت علمی و توسعه چهارسوق (نشر ایده های تعلیم و تربیت)- www.chaharsoogh.irمشاور و برنامه ­ریزمعلمطراح نظام آموزشیبرگزاری دوره های آموزشی برای معلمان مدارس نمونه تهران تحت عنوان: «دانش افزایی دبیران: آموزش تئوری های مسئله محوری جهت ترکیب هوشمندانه آموزش و پژوهش جهت تحقق تربیت دانش آموزان نخبه»:تزکیه، مجتمع آموزشی دخترانه، منطقه۲ تهران، تیر و مردادماه 1393فرزانگان۱ (سمپاد)، دبیرستان دخترانه(دوره دوم)، منطقه۶ تهران، مهر و آبان­ماه 1393امام صادق(ع)، مجتمع آموزشی دخترانه، منطقه۲ تهران، مهرماه و آبان­ماه 1393فرزانگان۱ (سمپاد)، دبیرستان دخترانه (دوره اول و دوم)، تهران، دی ماه 1393و … [این دوره به صورت کارگاه­هایی تحت عنوان «راهبردها و ابزراهای تربیت دانش آموز نخبه» برای دبیران و مسئولین پژوهشی مدارس نمونه تهران برگزار گردید].برگزاری سمینارهای آموزشی «تربیت نخبگان و رتبه های برتر» برای مدیران و معاونین آموزشی مدارس:پژوهشسرای جوان منطقه2، تهران: 1392پژوهشسرای جوان منطقه۲، تهران: 1393پژوهشسرای آفرینش منطقه۴، تهران: 1393پژوهشسرای دکتر کاظمی آشتیانی منطقه۶، تهران: 1393و…دبیر علمی و برگزار کننده جشنواره:دبیر علمی و توسعه ششمین نشست ملی «نقش بهره گیری از تکنولوژی و فضای مجازی در آموزش جهت تربیت نخبگان درسی»، تهران: دانشگاه فرهنگیان (نسیبه): اسفند 1393.دبیر علمی و موسس «جشنواره ایده های برتر»، تهران: مناطق2و4و6: 1393تا1395