تعداد تست پایه دوازدهم: چگونه رتبه‌ برترها کنکور را فتح می‌کنند؟ | استراتژی طلایی

اهمیت تعداد تست پایه دوازدهم چگونه رتبه برتر شویم؟
اهمیت تعداد تست پایه دوازدهم چگونه رتبه برتر شویم؟

امروز می‌خوایم در مورد یکی از دغدغه‌های اصلی شما، یعنی “تعداد تست پایه دوازدهم”، حسابی گپ بزنیم. همه ما می‌دونیم که زیاد تست زدن خوبه. چرا؟ چون هرچی بیشتر تست بزنیم، سرعتمون بالاتر میره، تسلطمون بیشتر میشه و در نتیجه، درصدی که قراره تو کنکور بگیریم هم بالاتر میره. کی از این بهتر چیزی می‌خواد؟ پس بیایید قبول کنیم که تست‌ زنی یکی از مهم‌ترین، اگه نگیم مهم‌ترین، کارهاییه که باید تو سال سرنوشت‌ساز دوازدهم انجام بدیم.

اما سوال اصلی اینجاست: “چقدر تست بزنیم؟” این سوالیه که جوابش برای هر کس می‌تونه متفاوت باشه. پس تا آخر این محتوا همراه ما باشید تا به این سوال جواب بدیم.

شاید از خودتون بپرسید که چرا اینقدر روی تعداد تست تاکید میشه. جواب ساده است:

  1. افزایش سرعت عمل: کنکور فقط میدون دانش نیست، مسابقه با زمان هم هست! هرچی تعداد تست پایه دوازدهم که می‌زنید بیشتر باشه، مغزتون به الگوهای سوالات عادت می‌کنه و با سرعت بیشتری می‌تونید گزینه‌ها رو تحلیل کنید و به جواب برسید. دیگه سر جلسه کنکور برای هر تست کلی وقت تلف نمی‌کنید. پس تعداد تست زیاد رابطه مستقیمی با افزایش سرعت تست زنی شما داره.
  2. افزایش درصد و تراز: وقتی تست‌های زیادی کار می‌کنید، با انواع تیپ‌های سوالی آشنا میشید. این باعث میشه سر جلسه کنکور کمتر غافلگیر بشید و بتونید به سوالات بیشتری جواب درست بدید. جواب درست بیشتر هم یعنی درصد بالاتر و در نهایت تراز بهتر.
  3. آشنایی با دیدگاه طراح سوال: با حل تست‌های متنوع، کم‌کم دستتون میاد که طراح‌های کنکور بیشتر روی چه مباحثی تاکید دارن، چطور سوال طرح می‌کنن و چه دام‌های آموزشی‌ای ممکنه سر راهتون قرار بدن.
  4. شناسایی نقاط ضعف و قوت: وقتی تست می‌زنید، متوجه میشید تو کدوم مباحث قوی‌تر هستید و تو کدوم‌ها نیاز به تلاش بیشتری دارید. این بهتون کمک می‌کنه برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای مطالعه داشته باشید.
  5. کاهش استرس: هرچی بیشتر آماده باشید و تست زده باشید، با اعتماد به نفس بیشتری سر جلسه کنکور حاضر میشید و استرستون هم کمتر میشه.

پس می‌بینید که افزایش تعداد تست پایه دوازدهم فقط یه شعار نیست، یه ضرورت برای موفقیته!

خب، رسیدیم به سوال اصلی: “بالاخره روزی چند تا تست بزنیم؟” همونطور که گفتم، این عدد به دو تا متغیر خیلی مهم بستگی داره:

  1. رشته و دانشگاه مورد نظر: قطعاً کسی که هدفش پزشکی دانشگاه تهران هست، باید تلاش متفاوتی نسبت به کسی داشته باشه که پرستاری خودگردان یه دانشگاه دیگه رو مد نظر داره. هرچی هدف بزرگتر و رقابت سنگین‌تر باشه، نیاز به تلاش و طبیعتاً تعداد تست پایه دوازدهم بیشتری هم هست.
  2. پایه درسی و سرعت اولیه شما: بعضی‌ها پایه‌ قوی‌تری دارن و سریع‌تر مطلب رو می‌گیرن و تست می‌زنن. بعضی‌ها هم نیاز به زمان بیشتری دارن. مهم اینه که خودتون رو بشناسید و متناسب با شرایطتون پیش برید.

با در نظر گرفتن این متغیرها، یه سری حداقل‌هایی وجود داره که خوبه ازشون اطلاع داشته باشید. البته یادتون باشه اینا “کف” ماجرا هستن و هرچی بتونید بیشتر و باکیفیت‌تر بزنید، بهتره!

رشته تحصیلیهدفروزهای مدرسه (حداقل تست)روزهای تعطیل (حداقل تست)
تجربیپزشکی، دندانپزشکی، داروسازی (دانشگاه‌های برتر)۷۰ تست۱۲۰ تست
ریاضی و انسانیقبولی در دانشگاه‌های تهران۵۰ تست۹۰ تست

یه نکته مهم: ممکنه روزهایی پیش بیاد که مثلاً امتحان میان‌ ترم مهمی مثل دینی دارید و مجبور میشید تمام وقتتون رو به اون اختصاص بدید و تعداد تست شما کمتر از این مقدارها بشه. این موارد استثنا هستن و نباید تبدیل به عادت بشن. مهم حفظ یک روند نسبتاً ثابته.

وقتی به کارنامه و برنامه رتبه‌های برتر نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که تعداد تست پایه دوازدهم اونها خیلی بیشتر از این حداقل‌هاست. پس اگه اهداف بزرگی دارید، باید خودتون رو برای تلاش بیشتر آماده کنید. ما اینجا کف رو گفتیم، اما سقف موفقیت شما به همت خودتون بستگی داره!

یه سوال خیلی پرتکرار دیگه اینه که “آقا کیفیت تست‌ زنی مهم‌تره یا کمیتش؟” جواب اینه که برای بچه‌های پایه دوازدهم، هر دو به یک اندازه مهمن! این دو تا مثل دو بال برای پرواز به سمت موفقیت هستن.

  • کیفیت تست‌زنی: یعنی تست‌ها رو با دقت بزنید، تحلیل کنید، نکاتشون رو یاد بگیرید و سعی کنید از هر تست چیزی به دانش خودتون اضافه کنید. کیفیت باعث میشه درصد بالاتری بزنید. فرض کنید شما می‌تونید زیست رو ۱۰۰ بزنید، ریاضی رو ۱۰۰ بزنید، اقتصاد رو ۱۰۰ بزنید. این یعنی کیفیت کارتون فوق‌ العاده است!
  • کمیت تست‌زنی (تعداد تست): یعنی تعداد تست‌های زیادی بزنید تا سرعتتون بالا بره. حالا همون فردی که می‌تونه همه درس‌ها رو ۱۰۰ بزنه رو در نظر بگیرید. اگه نتونه هر تست رو توی زمان استانداردش (مثلاً یک دقیقه) جواب بده، حتی با اون همه دانش، نمی‌تونه به همه سوالات برسه و مثلاً به ۵۰ درصد سوالات که میرسه، وقت تموم میشه!

پس ببینید، ما به کیفیت احتیاج داریم تا درصد بالایی بزنیم و به کمیت (تعداد تست) احتیاج داریم تا سرعتمون رو ببریم بالا و بتونیم از اون دانش و کیفیت در زمان محدود کنکور استفاده کنیم. باید سعی کنید از هر جفت اینها به بهترین شکل بهره ببرید تا اون نتیجه مطلوب رو به دست بیارید. اینطوری خیالتون راحته که تو مسیر درستی قدم برداشتید و دغدغه و نگرانی کمتری خواهید داشت.

حالا که فهمیدیم تعداد تست پایه دوازدهم و کیفیتش چقدر مهمه، سوال بعدی اینه که “چطور تست بزنیم؟” ما انواع مختلفی از تست‌ داریم که هر کدوم جایگاه و هدف خودشون رو دارن. توی کیمیاگرخونه کامل راجع به انواع تست در کنکور حرف زدیم. به طورخلاصه در اینجا به دو نوع اصلی که در سال دوازدهم خیلی باهاشون سروکار دارید، اشاره می‌کنم:

  1. تست آموزشی (یا تست تشریحی):
    • زمان انجام: همزمان با مطالعه درسنامه و یادگیری اولیه مبحث. یعنی همینطور که دارید درس رو می‌خونید، کنارش چند تا تست آموزشی هم از همون بخش بزنید.
    • هدف: یادگیری عمیق‌تر مطلب، آشنایی با نحوه سوال اومدن از اون مبحث، تثبیت اولیه مفاهیم.
    • نکات مهم:
      • در این نوع تست، درصد و زمان اصلاً مهم نیست! یعنی نگران نباشید که چقدر طول کشید یا چند تا درست و غلط داشتید.
      • مهم اینه که سوال رو بفهمید، حتی اگه لازمه به درسنامه برگردید یا از پاسخنامه تشریحی (به عنوان یک ابزار آموزشی) کمک بگیرید.
      • هدف یادگیریه، نه سنجش.
  2. تست تستی (یا تست سنجشی/زمان‌دار):
    • زمان انجام: حدوداً ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از مطالعه درسنامه و حل تست‌های آموزشی مربوط به اون مبحث. این فاصله زمانی به تثبیت بهتر مطالب در حافظه بلندمدت کمک می‌کنه.
    • هدف: سنجش یادگیری، افزایش سرعت، مدیریت زمان، شبیه‌سازی شرایط آزمون.
    • نکات مهم:
      • این بار زمان و درصد اهمیت پیدا می‌کنند. حتماً زمان بگیرید و درصدهاتون رو محاسبه کنید.
      • سعی کنید سوالات رو در پاسخبرگ وارد کنید تا به این کار هم عادت کنید.
      • بعد از اتمام تست، حتماً تمام سوالات (چه درست، چه غلط، چه نزده) رو به دقت تحلیل کنید. تحلیل آزمون حتی از خود آزمون هم مهم‌تره!
      • ممکنه اوایل زمان و درصدتون ایده‌آل نباشه، نگران نشید! با تداوم و افزایش تعداد تست پایه دوازدهم که به این روش می‌زنید، به مرور پیشرفت خواهید کرد.

پس یادتون باشه، ما به طور عمده از این دو مدل تست‌ زنی استفاده می‌کنیم. البته تست‌های تکنیکال دیگه‌ای هم مثل تست‌های مروری، جمع‌ بندی، یا تست‌های مخصوص افزایش مهارت‌های خاص وجود دارن که در مراحل بعدی و با پیشرفت در برنامه، می‌تونید از اون‌ها هم بهره ببرید.

همونطور که قبلاً اشاره کردم، حداقل‌هایی برای تعداد تست پایه دوازدهم گفتیم. اما وقتی سراغ رتبه‌های برتر میریم، می‌بینیم که این اعداد و ارقام تغییر می‌کنه و خیلی بالاتر میره. بیایید نگاهی به میانگین تعداد تست روزانه رتبه‌های برتر در رشته‌های مختلف بندازیم:

  • رشته تجربی (برای رتبه‌های برتر): به طور متوسط روزانه بین ۱۶۰ تا ۲۲۰ تست.
  • رشته ریاضی و انسانی (برای رتبه‌های برتر): به طور متوسط روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۸۰ تست.

البته این‌ها میانگینه. ما دانش‌آموز انسانی داشتیم که در روزهایی حتی بیشتر از ۲۰۰-۲۵۰ تست هم می‌زدن! پس می‌بینید که جا برای تلاش و افزایش تعداد تست پایه دوازدهم خیلی زیاده. وقتی دفتر برنامه‌ریزی این بچه‌ها رو نگاه می‌کنید، متوجه میشید که حجم قابل توجهی از زمانشون به تست‌زنی اختصاص داره. این نشون میده که اونها به اهمیت این موضوع پی بردن و براش وقت میذارن.

یه سوال مهم دیگه اینه که “آقا از هر درس در هفته چقدر تست بزنیم؟” آیا باید برای همه درس‌ها به یک اندازه تست زد؟ قطعاً نه! ما باید هوشمندانه عمل کنیم. دو تا فاکتور مهم اینجا به ما کمک می‌کنه:

  1. ضرایب دروس در کنکور: هر درس ضریب خاصی در کنکور شما داره. دروسی که ضریب بالاتری دارن، طبیعتاً اهمیت بیشتری هم دارن و باید وقت و تست بیشتری بهشون اختصاص بدید.
  2. انحراف معیار (ترازآوری درس): بعضی درس‌ها هستن که عموم دانش‌آموزان درصد پایینی در اون‌ها کسب می‌کنند. اگه شما بتونید در این درس‌ها درصد بالایی بزنید، تراز خیلی خوبی بهتون میدن. این درس‌ها هم باید در اولویت تست‌زنی شما باشن.

با توجه به این دو فاکتور، اولویت‌بندی و تخصیص تعداد تست پایه دوازدهم برای دروس مختلف به این شکل میشه:

  • زیست شناسی: با اختلاف مهم‌ترین درسه! بیشترین تعداد تست رو باید به این درس اختصاص بدید.
  • شیمی: دومین درس مهم.
  • فیزیک و ریاضی: در رده بعدی قرار می‌گیرن.
  • زمین‌شناسی: با اینکه ضریب کمتری داره، اما نباید کلاً رها بشه. مخصوصاً برای کسانی که به رشته‌هایی مثل داروسازی فکر می‌کنن، یا می‌خوان از تاثیر مثبتش در تراز کل استفاده کنن.
  • نکته: این به این معنی نیست که زمین‌شناسی رو نخونید، اما تعداد تست پایه دوازدهم شما برای زیست نباید از ریاضی کمتر باشه!
  • رشته ریاضی:
    1. ریاضیات (حسابان، هندسه، گسسته): اولویت اول و اصلی.
    2. فیزیک: در رده دوم اهمیت.
    3. شیمی: در رده سوم.
  • رشته انسانی: اینجا دروس لایه‌بندی پیچیده‌تری دارن:
    1. لایه اول (بسیار مهم و ترازآور): علوم و فنون ادبی، فلسفه و منطق، جامعه‌شناسی، اقتصاد، ریاضی. این درس‌ها هم ضریب خوبی دارن و هم می‌تونن تراز شما رو به شدت جابجا کنن.
    2. لایه دوم: دروسی مثل تاریخ، روانشناسی، عربی تخصصی.
    3. لایه سوم و سایر دروس: مثل جغرافیا و…
    نکته: مقدار زمانی و تعداد تست پایه دوازدهم که برای فلسفه و منطق میذارید، قاعدتاً باید با جغرافیا که در دسته سوم قرار می‌گیره، متفاوت باشه. نمی‌تونید برای همه این درس‌ها تعداد تست یکسانی در نظر بگیرید.

پس حواستون باشه که متناسب با اهمیت و ضریب هر درس، تعداد تست‌های هفتگی اون رو تنظیم کنید.

انتخاب منبع تست مناسب، یکی دیگه از کلیدهای موفقیته. در رابطه افزایش تعداد تست در سال کنکور یه محتوای محفصل داریم که حتما بهش سر بزنید. اما راجع به منابع مناسب. منابع تست رو می‌تونیم به دو دسته اصلی تقسیم کنیم:

  1. منابع دسته اول (منابع آموزشی یا اولیه):
    • هدف: این منابع برای یادگیری اولیه، فهم عمیق مفاهیم و کسب تسلط نسبی روی مباحث طراحی شدن. معمولاً تست‌های این کتاب‌ها طبقه‌بندی هستن و شامل تعداد زیادی تست آموزشی هستن. درسنامه خوبی هم دارن.
    • استراتژی: شما باید اول با این منابع شروع کنید. درسنامه رو بخونید، تست‌های آموزشی و سپس تست‌های سنجشی همون مبحث رو از همین کتاب‌ها بزنید تا به تسلط خوبی برسید.
  2. منابع دسته دوم (منابع تکمیلی یا ثانویه):
    • هدف: این منابع برای زمانی هستن که شما روی منبع اولیه به تسلط کامل رسیدید و حالا می‌خواید خودتون رو با تست‌های چالشی‌تر، ترکیبی‌تر و در سطح کنکورهای چند سال اخیر یا حتی آزمون‌های آزمایشی معتبر محک بزنید. کتاب‌های مجموعه‌تست، فصل‌آزمون‌، موج‌آزمون‌، کتاب‌های جامع سطح بالاتر و آزمون‌های شبیه‌ساز کنکور در این دسته قرار می‌گیرن.
    • استراتژی: تا زمانی که منابع اولیه خودتون رو به سرانجام نرسوندید و به تسلط کافی در اون‌ها نرسیدید، سراغ منابع ثانویه و تکمیلی نرید! این خیلی مهمه. عجله نکنید. باید پله پله پیش برید.

در مورد لیست دقیق بهترین منابع برای هر درس در پایه دوازدهم، معمولاً مشاورین و اساتید لیست‌های به‌روزی رو ارائه میدن که می‌تونید از اون‌ها استفاده کنید. مهم اینه که با یک یا دو منبع خوب شروع کنید، اون‌ها رو کامل و دقیق کار کنید و بعد در صورت نیاز سراغ منابع بیشتر برید.

خب بچه‌ها، سعی کردیم تمام نکات مهم در مورد “تعداد تست پایه دوازدهم” رو براتون توضیح بدیم. یادتون باشه که:

  • تعداد تست بالا به تنهایی کافی نیست؛ کیفیت و تحلیل تست‌ها هم به همون اندازه مهمه.
  • برنامه تست‌زنی شما باید شخصی‌سازی شده باشه؛ یعنی متناسب با هدف، رشته، دانشگاه مورد نظر و سطح علمی خودتون باشه.
  • استمرار و نظم در تست‌زنی حرف اول رو میزنه؛ حتی اگه روزی تعداد کمی تست می‌زنید، سعی کنید این روند رو حفظ کنید.
  • از اشتباهاتتون نترسید؛ هر تست غلط یا نزده، یه فرصت برای یادگیریه. حتماً تحلیل آزمون رو جدی بگیرید.
  • به خودتون و توانایی‌هاتون ایمان داشته باشید. مسیر کنکور سخته، اما با تلاش، برنامه‌ریزی درست و البته تعداد تست مناسب، می‌تونید به بهترین نتیجه‌ها برسید.

امیدوارم این مقاله براتون مفید بوده باشه. اگه سوالی دارید، حتماً توی کامنت ها بپرسید. یادتون نره که تعداد تست پایه دوازدهم یه ابزار قدرتمنده، ازش درست استفاده کنید! پرقدرت و کیمیاگرانه ادامه بدید!

محمدحسین جدیدی نژاد متولد 1369 است. وی رتبه 22 کنکور سراسری و 46 کارشناسی ارشد است. مدال نقره المپیاد فیزیک دانشجویی و تندیس طلای جشنواره جوان خوارزمی را دارد. وی از سال 1388 فعالیت های خود را به عنوان مشاور آغاز کرد. از ابتدا توانست در کنار دانش آموزان سمپادی تجربیاتی کسب کند و بعد به دلیل علاقه شخصی خود در استفاده از تکنولوژی های روز دنیا برای دستیابی به فرآیندهای مشاوره ای بهینه تر به بازدید برترین مدارس جهان رفت. وی در کارنامه خود بیش از 350 ساعت برنامه تصویری آموزشی در شبکه های تلویزیونی و اپلیکیشن خویشاوره دارد. از حدود 1391 بنیاد دانش بنیان کیمیاگر را تاسیس کرد. تئوری های آموزشی او در سال 2015 به عنوان برترین مغزافزار هوشمند برای هدایت دانش آموزان نخبه توسط دانشگاه تورنتوِ کانادا مورد ستایش قرار گرفت و لوح افتخار را از آنِ خود کرد. وی از سال 2012 به عنوان نویسنده رسمی و عضو هیئت تحریریه مجله موفقیت دانشگاه سوربن به نام succès Shavaleh شوالیه موفقیت در کنار افرادی مانند مالکوم گلدول، تینا سیلیگ، کارول دوک و… در مقالاتی علمی دستاوردها و تئوری های خود را تحت عنوان نخبه پروری منتشر میکند و همواره مورد استقبال ژورنالیست های موفقیت جهانی بوده است.جدیدی نژاد تمایل به گذراندن دوره های آموزشی تحت نظارت اساتید برتر علاقه بسیار زیادی دارد. وی یکی از سه فارغ التحصیل (از بین 217 نفر شرکت کننده اولیه کارگاه) دوره مشاوره پیشرفته دانشگاه سوربن پاریس است و از دید پروفسور انجل لی –مدرس کارگاه- لوح افتخار به واسطه طراح نظام آموزشی پیشنهادی -پایان نامه ارائه در کارگاه- دریافت نمود.وی افتخار خود را تربیت دانش آموزان نخبه ای می داند که در بدو ورود به بنیاد دانش بنیان کیمیاگر دارای معدل یا تراز خاص نبودند و نظام آموزشی همه جانبه بنیاد کیمیاگر استعداد درونی آنها را شکوفا کرده. وی شعار بنیاد را: «در فرآیند بی رحمانه کنکور درس بخوانید ولی له نشوید» قرار داده و دانش آموزان بنیاد کیمیاگر را مانند خانه خود می دانند.عناوین و افتخارات علمی-پژوهشی:رتبه اول کشوری. جشنواه جوان خوارزمی. یازدهمین دوره. گروه ادبیات و زبان فارسی. مجموعه داستان: «من…تو…او…». 1388.ارائه مقاله: «بررسی شکاف نسلی در نمایشنامه خانه برنارد آلبا اثر فردریکو گارسیا لورکا بر اساس نظریه تضاد نسلی پیر بوردیو». پنجمین کنفرانس بین المللی «SELICUP». اکتبر 2012. اسپانیا[1].دریافت لوح افتخار پژوهشی از وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش . 1388.مدال نقره المپیاد جهانی فیزیک دانشجویی، اتریش، 2009عضویت در بنیاد ملّی نخبگان به دلیل انتشار چندین مقاله پژوهشی بین المللی.دریافت لوح افتخار دانشگاه ملّی تورنتو، جهت: طراحی اولین مغزافزار تحلیل داده های آموزشی[2] دانش آموزان-خویشاوره-،شماره ثبت 517952. 26 سپتامبر 2016.داور جشنواره جوان خوارزمی. (1393). تهران: پژوهشسرای جوان منطقه۲: اردیبهشت ماه.دریافت نشان استاد کارگاه تربیت مربی. (1393). «کارگاهِ راهبردها و ابزارهای تربیت دانش آموز نخبه: کارگاه آموزشِی برای دبیران مدارس نمونه تهران». تهران: با همکاری موسسه تبیان و موسسه تحقیقاتِ تعلیم و تربیت برهان: 17 مهرماه 1393دریافت تقدیرنامه: بنیاد بین المللی نوبل. به عنوان مدیر بنیاد خیریه دانش بنیان تیک. جهت: راه اندازی و استفاده از روش های تحلیل نوین اطلاعات آموزشی مبتنی بر نرم افزارهای هوشمند. شماره ثبت QMS08-2016/00043 . 7 آگوست 2016.طراحی و ساخت نرم افزار تولید فیلم های نسل چهارم آموزشی[3]: تیک بورد[4].موسس و مدیر بنیاد خیریه دانش بنیان تیک. مشاوره تخصصی کنکور دانش آموزان مبتنی بر خویشاوره. 1390 تا کنون[5].مقالات و مصاحبه های منتشر شده:انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین و رحیمی، فاطمه. «نکند ویتسک زلزله فرهنگی باشد: پژوهشی تطبیقی پیرامون ترجمه و اجرای ویتسک اثر گئورگ بوشنر». تهران: نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره165:خردادماه 1392.انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین. «بررسی جنبه های شخصیتی آژاکس در نمایشنامه ای به همین نام اثر سوفوکلس بر اساس آرای باقی مانده از سوفسطائیان: پروتاگوراس». تهران: نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره171:تیرماه ماه 1395.عضو هیئت تحریریه: انتشار مقاله آموزشِ دانش آموزان: نگارش مدخل «عالیجناب تفکر» در شماره های 1 تا 8، تهران: مجله رشد جوان آموزش و پرورش. از شماره 321 تا 329. مهرماه 1393 تا خردادماه 1393.سخنرانی: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1393). «تحدید: الگوی جهش». تهران: نشست چهارسوق [نشر ایده های تعلیم و تربیت].مصاحبه: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1391). «بهمن چگونه شکل می گیرد؟ : مصاحبه با محمدحسین جدیدی نژاد پیرامون وضعیت نظام آموزشی ادبیات در ایران». تهران: دوره جدید: شماره 21: دوشنبه 4 دی ماه 1391: صفحه 37مصاحبه: جدیدی نژاد، محمدحسین. (1393). «دلالی برای فرار مغزها:دلالان هم از اختراعات دانش آموزی سود می­برند و هم زمینه مهاجرت آنها به کشورهای خارجی را فراهم می­کنند». مصاحبه گیرنده: مریم خباز. تهران: روزنامه جام جم. شماره 4058: شنبه 8 شهریور 1393: صفحه ۲۰در دست انتشار: ترجمه کتاب The Elements (خودشکوفایی) از سر کِن رابینسون[6]. نشر نی. در انتظار مجوز ارشاد.انتشار مقاله پژوهشی: جدیدی نژاد، محمدحسین. مطالعه نظریه ترجمه «مبدا-گرایی» آنتوان برمن: نقدی کلی بر ترجمه نمایشنامه ها به زبان فارسی. نشریه علمی-پژوهشی نمایش. شماره 174: تیرماه۱۳۹۴عضو هیئت تحریریه: انتشار مقاله آموزشِ نحوه تفکر خلاق در رتبه های برتر کنکور: نگارش مدخل «فکر فراوانم آرزوست!» در شماره های 1 تا 8، تهران: مجله رشد جوان آموزش و پرورش. از شماره 330 تا 338. مهرماه 139۴ تا خردادماه 139۴.و…عناوین و افتخارات ورزشی:قهرمانی کشور. رتبه اول. مسابقات ملّی دو و میدانی نوجوانان ایران. سنندج: 1385قهرمانی کشور. رتبه اول. مسابقات ملّی دو و میدانی نوجوانان ایران. ساری: 1386سوابق کاری:سمت های کاری:معاونت علمی و توسعه چهارسوق (نشر ایده های تعلیم و تربیت)- www.chaharsoogh.irمشاور و برنامه ­ریزمعلمطراح نظام آموزشیبرگزاری دوره های آموزشی برای معلمان مدارس نمونه تهران تحت عنوان: «دانش افزایی دبیران: آموزش تئوری های مسئله محوری جهت ترکیب هوشمندانه آموزش و پژوهش جهت تحقق تربیت دانش آموزان نخبه»:تزکیه، مجتمع آموزشی دخترانه، منطقه۲ تهران، تیر و مردادماه 1393فرزانگان۱ (سمپاد)، دبیرستان دخترانه(دوره دوم)، منطقه۶ تهران، مهر و آبان­ماه 1393امام صادق(ع)، مجتمع آموزشی دخترانه، منطقه۲ تهران، مهرماه و آبان­ماه 1393فرزانگان۱ (سمپاد)، دبیرستان دخترانه (دوره اول و دوم)، تهران، دی ماه 1393و … [این دوره به صورت کارگاه­هایی تحت عنوان «راهبردها و ابزراهای تربیت دانش آموز نخبه» برای دبیران و مسئولین پژوهشی مدارس نمونه تهران برگزار گردید].برگزاری سمینارهای آموزشی «تربیت نخبگان و رتبه های برتر» برای مدیران و معاونین آموزشی مدارس:پژوهشسرای جوان منطقه2، تهران: 1392پژوهشسرای جوان منطقه۲، تهران: 1393پژوهشسرای آفرینش منطقه۴، تهران: 1393پژوهشسرای دکتر کاظمی آشتیانی منطقه۶، تهران: 1393و…دبیر علمی و برگزار کننده جشنواره:دبیر علمی و توسعه ششمین نشست ملی «نقش بهره گیری از تکنولوژی و فضای مجازی در آموزش جهت تربیت نخبگان درسی»، تهران: دانشگاه فرهنگیان (نسیبه): اسفند 1393.دبیر علمی و موسس «جشنواره ایده های برتر»، تهران: مناطق2و4و6: 1393تا1395