برنامه راهبردی قلمچی در واقع برنامهایه که بودجهبندی آزمونهای آزمایشی رو از اولین آزمون تا آخرین آزمون، مشخص میکنه. این برنامه مثل یک نقشه راه میمونه که به داوطلبها کمک میکنه در یک نگاه ببینن قراره تا آخر سال کنکور چطور پیش برن و در هر آزمون، چه دروسی رو بخونن. در این مقاله، میخوایم برنامه راهبردی دوازدهم تجربی قلمچی رو کامل آنالیز و تشریح کنیم. پس اگه دانشآموز تجربی هستی، همراهمون باش.
دروس عمومی در برنامه راهبردی قلمچی
در برنامه راهبردی قلمچی، یک بخش مربوط به دروس عمومی و یک بخش مربوط به دروس اختصاصیه. همونطور که میدونید، دروس عمومی از کنکور حذف شدن و تأثیرگذاریشون در تراز نهایی شما، فقط از طریق امتحانات نهایی صورت میگیره. هدف قلمچی از قراردادن دروس عمومی در برنامه راهبردی اینه که دانشآموزها رو برای امتحانات آماده کنه. اگه دروس عمومی رو ببوسید و بذارید کنار، مجبور میشید در بازه امتحانات، تمام زمانتون رو به مطالعه اونها اختصاص بدید، چون تا حالا هیچی ازشون نخوندید! اما وقتی طبق برنامه راهبردی قلمچی، گامبهگام پیش برید، قبل از امتحان فقط با یک مرور میتونید برای امتحان آماده بشید و باقی زمانتون رو هم به مطالعه مباحثی که در بودجهبندی آزمونهای آزمایشی مشخص شده، اختصاص بدید و از برنامه آزمونها عقب نیفتید.
دروس اختصاصی در برنامه راهبردی قلمچی
همونطور که در برنامه راهبردی دروس تخصصی دوازدهم تجربی قلمچی میبینید، دروس پایه دوازدهم، یعنی زیست، فیزیک، شیمی و ریاضی دوازدهم اجباری هستن. اما در قسمت پایه، درسها به دو دسته تقسیم میشن:
- درسهای پایه مستقل
- زوج کتابهای پایه
پاسخگویی به سؤالات درسهای پایه مستقل که شامل ریاضی پایه، زیستشناسی و زمینشناسیه، اجباریه و تمام داوطلبهای آزمون باید به سؤالاتشون جواب بدن. اما زوج کتابهای پایه، یعنی فیزیک دهم، فیزیک یازدهم، شیمی دهم و شیمی یازدهم انتخابی هستن. یعنی شما میتونید انتخاب کنید که میخواید آزمونها رو با فیزیک و شیمی کدوم پایه شروع کنید و ادامه بدید. این امکان برای این ایجاد شده که دانشآموزها بتونن متناسب با برنامه تدریسی معلمشون پیش برن و در آزمون به مشکل نخورن. مثلاً اگه معلم فیزیک شما از پایه دهم شروع به تدریس کرده، اما معلم شیمیتون از پایه یازدهم، میتونید انتخاب کنید که در آزمون به سؤالات فیزیک دهم و شیمی یازدهم پاسخ بدید.
کدوم یک از زوج کتابها رو انتخاب کنیم؟
پیشنهاد ما اینه که در زوج کتابها، فیزیک دهم و شیمی دهم رو انتخاب کنید، البته اگه با برنامه تدریس معلمتون تداخلی نداره. چون مطالب فیزیک و شیمی پایه دهم، پیشنیاز بعضی از مباحث فیزیک و شیمی پایه دوازدهم هستن و بنابراین، بهتره که اول برید سراغ پایه دهم. علاوه بر این، مطالب ترم اول پایه دوازدهم، مطالب سنگینی هستن و اگه بخواید این مطالب رو همزمان با دروس پایه یازدهم بخونید، کارتون حسابی سخت میشه!
همونطور که در جدول میبینید، وقتی به آزمون ۱۶ آذر میرسید، زوج کتابها عوض میشن. یعنی اگه شما از آزمون اول تا ۱۶ آذر داشتید به سؤالات فیزیک دهم پاسخ میدادید، در این آزمون، فیزیک دهم تموم میشه و از آزمون ۳۰ آذر دیگه باید برید سراغ سؤالات فیزیک یازدهم. در مورد درس شیمی هم دقیقاً همین وضعیت برقراره.
نمودار پیشروی در برنامه راهبردی قلمچی
همونطور که در تصویرهای بالا میبینید، در برنامه راهبردی قلمچی، نموداری به اسم نمودار پیشروی وجود داره. این نمودار مشخص میکنه که در هر نوبت آزمون، چه مطالبی رو باید بخونید و چه مطالبی رو مرور کنید. ما در محتوای جداگانهای در کیمیاگرخونه، به طور مفصلتر درباره نمودار پیشروی و کاربردش صحبت کردیم که پیشنهاد میکنیم حتماً بهش سر بزنید.
نیمسال دوم دوازدهم در برنامه راهبردی
از آزمون ۱۲ بهمن تا ۲۴ اسفند، دروس ترم دوم پایه دوازدهم شروع میشه. دقت کنید که سرعت پیشروی ترم دوم نسبت به ترم اول خیلی سریعتره. به دو دلیل: ترم دوم دوازدهم نسبت به ترم یک سادهتره. علاوه بر این، در دیماه پایه یازدهم کمی مرور شده و از بهمن ماه، بخش عمدهای از زمان به دروس پایه دوازدهم اختصاص داده میشه.
بودجهبندی آزمونهای قلمچی تجربی بعد از عید
بعد از عید، نوبت به آزمونهای جامع قلمچی میرسه که برای مرور و جمعبندی دروس بسیار مفیده:
- آزمون جامع دهم و یازدهم ۷ فروردینماه: در این آزمون، تمام دروس دهم و یازدهم به صورت کامل و جامع مرور میشه.
- آزمون جامع نیمسال اول دوازدهم ۱۵ فروردینماه: بر اساس برنامه راهبردی قلمچی، از اواخر دیماه، دروس نیمسال اول دوازدهم دیگه مرور نمیشن. بنابراین، آزمون ۱۵ فروردین، برای بهیادآوردن مطالبی که شاید فراموش شده باشن، خیلی مؤثره.
- آزمون جامع نیمسال دوم دوازدهم ۲۲ فروردینماه: مطالب نیمسال دوم دوازدهم نسبت به مطالب نیمسال اول کمتر خونده شدهن. بنابراین، این آزمون کمک میکنه بتونید بهخوبی مرورشون کنید و روی مباحثشون به تسلط برسید.
- آزمون مطابق با کنکور اردیبهشت ۲۹ فروردینماه
- آزمون مطابق با کنکور اردیبهشت ۵ اردیبهشتماه
- آزمون جامع دوازدهم ۶ اردیبهشتماه: در این آزمون، هدف اصلی اینه که میزان آمادگی شما برای امتحانات نهایی سنجیده بشه. سؤالات این آزمون، متناسب با سؤالات امتحانات نهایی طراحی شده و به صورت تست دراومده تا شما متوجه بشید وضعیتتون برای امتحانات نهایی چطوره.
- آزمون مطابق با کنکور تیر ۲۳ خردادماه
- آزمون مطالق با کنکور تیر ۳۰ خردادماه
روش برنامهریزی برای آزمون قلمچی
برای اینکه بتونید برای آزمون قلمچی برنامهریزی کنید و به بودجهبندی آزمونها برسید، باید حداقل ساعات مطالعاتی روزانه رو رعایت کنید. در جدول زیر، میتونید حداقل ساعات مطالعاتی روزانه و ساعات مطلوب رو ببینید:
روز | حداقل مطالعه | مطالعه ایدهآل |
روزهای مدرسه | ۵ ساعت | ۷.۵ ساعت |
روزهای تعطیل | ۸.۵ تا ۹ ساعت | ۱۱.۵ ساعت |
ما در محتوای جداگانهای در کیمیاگرخونه، روش اصولی برنامهریزی برای کنکور رو آموزش دادیم. اگه میخواید یه برنامه مطالعاتی مؤثر و قابل اجرا برای آزمونهای آزمایشی قلمچی داشته باشید، پیشنهاد میکنیم که حتماً به این محتوا سر بزنید.
دانلود فایل برنامه راهبردی دوازدهم تجربی قلمچی
فایل پی دی اف برنامه آزمون های قلمچی پایه دوازدهم تجربی رو براتون قرار دادیم. کافیه برای دانلود جدیدترین ورژن این برنامه روی دکمه کلیک کنید.
سخن پایانی
همونطور که در این مقاله توضیح دادیم، برنامه راهبردی قلمچی مسیر یکساله مطالعاتی شما در سال کنکور رو نشون میده. یکی از دغدغههای همیشگی دانشآموزهای کنکوری اینه که نمیدونن چه درسی رو کِی بخونن و برنامهریزی براشون مشکله. این برنامه که بر اساس ارزیابی ما برنامه خیلی خوب و مؤثریه، بهتون کمک میکنه بتونید بهصورت منظم درس بخونید. ما در محتوای جداگانهای در کیمیاگرخونه، روش تحلیل کارنامه آزمون قلمچی رو توضیح دادیم که پیشنهاد میکنیم حتماً بهش سر بزنید تا بتونید آزمونها رو راحتتر تحلیل کتید.
ارسال پاسخ