بعضی از داوطلبها بعد از انتخاب رشته و اعلام نتایج نهایی، همچنان هم تردید دارن و نمیدونن در رشته قبولیشون ثبت نام کنن یا پشت کنکور بمونن و کنکور مجدد بدن. علاوه بر این، بعضی از دانشجوها هم هستن که از رشتهای که میخونن راضی نیستن و میخوان دوباره در کنکور شرکت کنن. در این مقاله از کیمیاگرخونه، میخوایم درباره کنکور مجدد بعد از قبولی در دانشگاه صحبت کنیم و بگیم که بهترین تصمیم در این زمینه چیه. پس اگه تو هم تردید داری و نمیدونی باید چه کار کنی، حتماً تا آخر این مقاله همراهمون باش.
آیا کنکور ارزش دوباره شرکتکردن رو داره؟
جواب این سؤال هم بلهست و هم خیر! اگه رشتهای قبول شدید که بهش علاقه نسبی دارید و بازار کار خوبی داره، پیشنهاد ما اینه که این رشته رو ادامه بدید و در کنکور مجدد شرکت نکنید. اما اگه به رشتهای که قبول شدید علاقه چندانی ندارید و از طرفِ دیگه بازار کارش ضعیفه یا شما به بازار کارش علاقه ندارید، بهتره که مجدداً کنکور بدید. چون وقتی به رشته و بازار کار مرتبط با اون علاقه نداشته باشید، ممکنه چند سال بتونید تحملش کنید اما بالأخره یه جایی پشیمون میشید و شاید دیگه برای برگشتن این مسیر کمی دیر شده باشه. ما در کیمیاگرخونه افراد زیادی رو داریم که رشتههایی که بهش علاقه نداشتن یا متناسب با شخصیت و روحیاتشون نبوده رو خوندن و حتی سر کار هم رفتن، اما بعد از چند سال تصمیم گرفتن که دوباره کنکور بدن و برن سراغ چیزی که بهش علاقه دارن.
کنکور مجدد بعد از لیسانس ارزشش رو داره؟
سؤال بعدیای که برای خیلی از دانشجوها وجود داره اینه که آیا ارزشش رو داره که بعد از پایان دوره لیسانس، دوباره در کنکور سراسری شرکت کنن یا نه. در اینجا هم باید به دو تا فاکتور مهم توجه کنید؛ یعنی علاقه و بازار کار. اگه علاقهتون به رشته تحصیلیتون کمتر از ۵۰درصده و درآمد موقعیتهای شغلی هم پایینه و به این شغلها علاقه هم ندارید، پیشنهاد ما اینه که مجدداً در کنکور سراسری شرکت کنید.
اما قبل از اینکه تصمیمتون رو برای شرکت در کنکور مجدد بگیرید، حتماً بررسی کنید که از بین رشتههای مقطع ارشد، رشتهای وجود داره که موردعلاقهتون باشه یا نه. اگه رشتهای هست که میتونید انتخابش کنید، بهش علاقه دارید و بازار کار خوبی داره، به جای کنکور مجدد میتونید در مقطع ارشد، رشتهتون رو تغییر بدید و چیزی که موردعلاقهتون هست رو بخونید.
شرایط کنکور مجدد بعد از لیسانس و فارغ التحصیلی از دانشگاه
در سالهای گذشته، افرادی که در دوره روزانه از دانشگاه فارغ التحصیل میشدن، در کنکور مجدد دیگه نمیتونستن در دوره روزانه پذیرش بشن چون از این سهمیه قبلاً استفاده کرده بودن. اما در حال حاضر، این قانون برداشته شده و امکان پذیرش مجدد در دوره روزانه وجود داره.
دو شرط اصلی که برای شرکت در کنکور مجدد وجود داره اینه که:
- اگه داوطلبها، فارغالتحصیل رشتههایی باشن که طرح داره، باید حتماً دوره طرحشون رو تموم کنن و بعد در کنکور شرکت کنن.
- آقایونی که میخوان بعد از فارغالتحصیلی در کنکور مجدد شرکت کنن، نباید مشکل نظام وظیفه داشته باشن.
شرایط کنکور مجدد دارندگان مدرک کارشناسی ارشد و دکتری
علاوه بر فارغالتحصیلهای مقطع کارشناسی، افرادی که مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری دارن هم میتونن مجدداً در کنکور سراسری شرکت کنن. اما ۴ شرط زیر باید برای این افراد برقرار باشه:
- نداشتن ممنوعیت تحصیلی از نظر سازمان نظام وظیفه
- عدم تعهد به ارگانها یا دستگاههای اجرایی: اگه در رشتهها یا دانشگاههایی درس خوندید که تعهد خدمت دارن، مثل دانشگاه فرهنگیان، پزشکی تعهدی و…، تا زمانی که دوره تعهدتون رو به طور کامل سپری نکردید، امکان شرکت در کنکور مجدد کارشناسی رو ندارید. مگر اینکه جریمه دوره خدمت رو پرداخت کنید و از ادامه دوره، انصراف بدید.
- انجام خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان برای مشمولین: این شرط هم برای افرادیه که مشمول گذزوندن طرح هستن. یعنی فارغالتحصیلهای رشتههای پزشکی و پیراپزشکی باید اول طرحشون رو بگذرونن و بعد میتونن در کنکور مجدد شرکت کنن.
- نداشتن تعهد سهمیه بومی یا مناطق محروم: اگه در مقطع قبلی از سهمیه مناطق بومی یا محروم استفاده کردید، باید دوره تعهد خدمتتون رو بگذروندید و بعد اجازه دارید در کنکور مجدد شرکت کنید.
شرایط کنکور مجدد برای دانشجویان روزانه در حال تحصیل
بر اساس قانونی که در این زمینه وجود داره، کسی که در کنکور سراسری، در نوبت روزانه قبول شده، یک سال از کنکوردادن محرومه. این قانون در حال حاضر، یعنی در سال ۱۴۰۳ برقراره اما مشخص نیست که در سالهای آینده همچنان پابرجا باشه یا نه. علاوه بر این، اگه دانشجوی روزانه دانشگاه هستید و میخواید در کنکور مجدد شرکت کنید، تا قبل از ثبتنام کنکور باید فرم انصرافتون از دانشگاه رو پر کرده باشید. در غیر این صورت، اجازه شرکت در کنکور بهتون داده نمیشه.
بنابراین، به هیچ وجه امکان شرکت مجدد در کنکور، برای دانشجویان دوره روزانه وجود نداره.
شرایط کنکور مجدد برای دانشجویان اخراجی
دانشجویان اخراجی دانشگاهها محدودیتی برای شرکت مجدد در کنکور سراسری ندارن. تنها شرط این موضوع اینه که آقایون مشکل نظام وظیفه نداشته باشن و مشمول سربازی نباشن.
مزایا و معایب کنکور مجدد بعد از قبولی در دانشگاه
در این قسمت، میخوایم درباره مزایا و معایب شرکت در کنکور مجدد بعد از قبولی در دانشگاه صحبت کنیم. در نهایت، شما خودتون باید این مزایا و معایب رو سبک و سنگین کنید و تصمیم بگیرید که میخواید دوباره کنکور بدید یا نه.
یک سال تلاش مستمر
اولین عیبی که کنکور مجدد داره اینه که شما یک سالِ دیگه باید بهصورت جدی و مستمر درس بخونید. یعنی مثل سال کنکور، باید روزانه ساعات مطالعاتی بالایی داشته باشید، تست بزنید، آزمون بدید و… . بنابراین، لازمه که یک سال تلاش مستمر داشته باشید و فشار زیادی رو تحمل کنید. اما مزیتش اینه که شما یک شانس دیگه دارید برای اینکه بتونید وارد رشته موردعلاقهتون بشید. سارینا نیکسیر، یکی از دانشآموزهای کیمیاگرخونه، علوم آزمایشگاهی قبول شده بود و هیچ علاقهای بهش نداشت. به همین دلیل، تصمیم گرفت که دوباره کنکور بده. وقتی دوباره کنکور داد، تونست پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان قبول بشه و به چیزی که میخواد برسه. بنابراین، اگه به رشتهای که قبول شدید علاقهای ندارید، حتماً دوباره کنکور بدید، چون ممکنه چند سال بعد پشیمون بشید.
لزوم انصراف از دانشگاه برای کنکور مجدد
دومین عیب کنکور مجدد اینه که اگه دانشجوی روزانه باشید، باید از دانشگاه انصراف بدید و اگه احیاناً نتیجه کنکور مجدد بدتر بشه، دیگه امکان بازگشت به موقعیت قبلی وجود نداره. اما اگه قرار باشه رشتهای که بهش علاقه ندارید رو ادامه بدید هم دیر یا زود دچار خستگی و فرسودگی میشید و مجبورید بعد از چند سال، دوباره کنکور بدید و برید سراغ علاقهتون.
زمان بیشتر برای مطالعه
مزیت دیگهای که کنکو مجدد داره اینه که شما دیگه دانشآموز مدرسهای نیستید و در نتیجه، زمان زیادی در اختیار دارید که به مطالعه بپردازید. دانشآموزهای مدرسهای، با توجه به اینکه هر روز باید مدرسه برن، در بهترین حالت حدوداً میتونن ۱۶۰ساعت در ماه برای کنکور مطالعه کنن. اما شما که میخواید کنکور مجدد بدید و مدرسه ندارید، ۳۳۰ساعت در ماه برای مطالعه زمان دارید. یعنی شما ۲برابرِ بچههای مدرسهای زمان در اختیار دارید که اگه بهدرستی ازش استفاده کنید، میتونید خیلی از رقباتون جلو بیفتید. علاوه بر این، استرس و هیجان زیادی که بچههای مدرسهای که بار اولشونه کنکور میدن رو ندارید، چون یک بار این مسیر رو طی کردید و با چالشها و پستیها و بلندیهاش آشنایید.
کنکور مجدد یا ارشد؟ بهترین تصمیم چیه؟
درباره این انتخاب در بخشهای قبلی همین مطلب توضیح دادیم. پیشنهاد ما اینه که اگه در بین رشتههای کارشناسی ارشد، رشتهای وجود داره که هم بهش علاقه دارید و هم بازار کار خوبی داره، میتونید در مقطع کارشناسی ارشد تغییر رشته بدید و چیزی که دوست دارید رو بخونید. چون در این شرایط، منطقی نیست که بخواید دوباره یک سال برای کنکور کارشناسی درس بخونید و عمرتون رو هدر بدید. اما در نهایت، این شمایید که باید تصمیم بگیرید میخواید دوباره کنکور بدید یا برید سراغ مقطع بعدی.
سخن پایانی
در این مقاله، درباره کنکور مجدد بعد از قبولی در دانشگاه صحبت کردیم و توضیح دادیم که تحت چه شرایطی، بهتره دوباره کنکور بدید. ما در کیمیاگرخونه افراد زیادی رو داشتیم که بعد از قبولی در دانشگاه یا بعد از پایان دوزه لیسانس، تصمیم گرفتن دوباره کنکور بدن و موفق هم شدن و تونستن رشته موردعلاقهشون رو قبل بشن. بنابراین، تصور نکنید که نمیتونید موفق بشید یا کار غیرممکنی رو در پیش دارید. اگه تلاش کنید و خوب درس بخونید، شما هم میتونید به قبولی در رشته و دانشگاهی که میخواید برسید. البته قبل از هر چیز، خوب فکر کنید، سبک و سنگین کنید و بعد تصمیم بگیرید. اگه در این زمینه به کمک و راهنمایی نیاز دارید، مشاورهای کیمیاگرخونه میتونن بهتون کمک کنن.
ارسال پاسخ