قوانین ترمیم معدل پشت‌ کنکوری‌ ها

ترمیم معدل پشت‌ کنکوری‌ ها

از اون‌ جایی که نمرات امتحانات نهایی در تراز کنکور تأثیر مستقیم دارن، فرصتی در اختیار دانش‌آموزها قرار گرفته که بتونن نمراتشون رو بهتر کنن. بنابراین، اگه دانش‌آموزی به هر دلیل نتونسته در امتحان نهایی نمره خوبی بگیره، می‌تونه از این فرصت استفاده کنه و نمره‌ش رو بالاتر ببره. در این مقاله از کیمیاگرخونه، می‌خوایم درباره قوانین ترمیم معدل پشت‌ کنکوری‌ ها صحبت کنیم. پس اگه پشت‌ کنکوری هستی، با ما همراه شو.

ترمیم معدل پشت‌ کنکوری‌ ها

زمان ثبت‌ نام برای امتحانات ترمیم معدل، برای پشت‌ کنکوری‌ ها هم مثل دانش‌آموزهای عادیه. شما پشت‌ کنکوری‌ های عزیز باید در مهلتی که سازمان آموزش‌ و‌ پرورش مشخص می‌کنه که معمولاً از دی‌ ماه تا اواخر بهمن‌ ماهه، با مراجعه به سایت my.medu.ir در امتحان دروسی که می‌خواید نمراتشون رو ترمیم کنید، ثبت‌ نام کنید.

بر اساس قانون، امتحانات ترمیم معدل فقط در خردادماه برگزار می‌شه و هر دانش‌آموز اجازه داره که فقط یک بار در امتحان ترمیم معدل هر درس شرکت کنه. همون‌ طور که در مطلب صفر تا صد ترمیم معدل توضیح دادیم، اگه در جلسه امتحان ترمیم نمره یک درس غایب باشید، فرصتتون نمی‌سوزه و می‌تونید مجدداً هم برای شرکت در امتحان ترمیم نمره اون درس، ثبت‌نام کنید. در واقع محدودیت یک بار که گفتیم، فقط برای شرکت در امتحانه، نه ثبت‌ نام برای شرکت در امتحان.

اگه توی امتحان ترمیم معدل، نمره ام کمتر شد چی؟

سومین نکته‌ای که باید درباره ترمیم معدل پشت‌ کنکوری‌ ها بدونید اینه که شرکت در امتحانات ترمیم معدل مثل یک معادله دو سر سوده! به این دلیل وقتی در امتحان ترمیم نمره شرکت می‌کنید، اگه نمره‌تون از نمره قبلی بالاتر بشه، نمره جدید براتون لحاظ می‌شه. در غیر این صورت همون نمره قبلی در کارنامه‌تون ثبت می‌شه. پس چیزی برای ازدست‌ دادن وجود نداره و جای هیچ نگرانی بابت این‌ که نکنه نمره‌تون کم‌تر بشه، وجود نداره!

کدوم درس‌ها رو ترمیم کنیم؟

یکی از سؤالات همیشگی دانش‌آموز‌های پشت کنکوری از ما اینه که از چه نمره‌ای به پایین نیازه که در امتحان ترمیم معدل شرکت کنن. پاسخ این سؤال بستگی به این داره که هدف شما چیه و می‌خواید در چه رشته و چه دانشگاهی قبول بشید. اگه می‌خواید در رشته‌های برتر و دانشگاه‌های شهر تهران قبول بشید، باید تمام نمرات زیر ۱۹ و حتی خودِ ۱۹ رو ترمیم کنید. البته اگه درسی ضریب پایینی داره و خوندنش بسیار وقت‌ گیره، ارزش نداره که زمانتون رو هدر بدید و می‌تونید اون درس رو استثنائاً کنار بذارید.

سخن پایانی

همون‌ طور که در این مطلب توضیح دادیم، توصیه ما به شما اینه که اگه در درسی نمره‌‌ کمی گرفتید، حتماً با شرکت در امتحانات ترمیم نمره جبران کنید. چون امتحانات نهایی به صورت مستقیم در تراز کنکور تأثیر می‌ذارن و اهمیت بالایی دارن. به شما پشت‌ کنکوری‌ هایی که می‌خواید در امتحانات ترمیم معدل شرکت کنید، پیشنهاد می‌کنیم که هدفتون رو روی کنکور اردیبهشت‌ ماه بذارید. چون می‌تونید بعد از کنکور، تمام زمانتون رو بذارید برای آمادگی امتحانات ترمیم معدل. شما در طول سال تحصیلی مدرسه نمی‌رید و امتحانات میان‌ ترم و ترم اول هم ندارید، بنابراین زمان کافی در اختیار دارید که برای کنکور اردیبهشت‌ ماه خودتون رو آماده کنید.