همون طور که احتمالا میدونید، امکان دو رشتهای خواندن در دانشگاه برای دانشجوها وجود داره. در این مقاله از کیمیاگرخونه، میخوایم دربارهی شرایط تحصیل همزمان در دو رشته در دانشگاههای دولتی، پیام نور و آزاد صحبت کنیم و بگیم که این کار، کار خوبی هست یا نه!
شرایط دو رشتهای خواندن در دانشگاه دولتی
امکان دو رشتهای خواندن در دانشگاه برای دانشجوهای دانشگاه های دولتی فراهمه اما دو شرط مهم داره:
- داشتن معدل الف در سه ترم یا دو ترم: منظور از معدل الف در دانشگاه، معدل بالای ۱۷ هست. بنابراین، اگه بتونید دو یا سه ترم متوالی معدل بالای ۱۷ کسب کنید، میتونید برای دو رشتهای خواندن درخواست بدید.
- افتخارات جانبی: در اکثر دانشگاهها، صرفاً با شرط اول، یعنی مدل بالای ۱۷، میشه برای دو رشتهای خواندن درخواست داد. اما در برخی دانشگاهها از جمله دانشگاه تهران، شرط دیگهای هم وجود داره که افتخارات جانبی هست. از جمله:
- استعداد درخشان کنکور
- داشتن مقام در المپیادهای دانشآموزی یا دانشجویی
- داشتن مقام در جشنواره خوارزمی
شرایط تحصیل همزمان در دو رشته در دانشگاه آزاد و پیام نور
دو رشتهای خواندن در دانشگاههای آزاد و پیام نور کار چندان سختی نیست. برای این کار، شما فقط باید در دو ترم یا سه ترم، معدل الف کسب کنید. البته باید بگیم که دو رشتهای خواندن در حالت کلی کار مفیدی نیست و در دانشگاه آزاد و پیام نور هم اصلاً پیشنهاد نمیشه.
مدارک لازم برای دو رشتهای خواندن در دانشگاه
برای تحصیل همزمان در دو رشته در دانشگاه به دو تا مدرک اصلی نیاز دارید:
- فرم درخواست تحصیل در دو رشته
- ریز نمرات
برای ثبت درخواست تحصیل در دو رشته به طور همزمان، قبل از هر چیز باید فرم درخواست رو از آموزش دانشگاه دریافت و اون رو پر کنید. علاوه بر این، باید به آموزش درخواست بدید که ریز نمراتتون رو هم تهیه کنه. بعد از پرکردن فرم و تحویلش به آموزش، درخواست شما ثبت میشه. در اولین مرحله، گروه رشتهی اولتون باید با درخواست شما موافقت کنه. بعد از اون، گروه رشتهی دوم، یعنی رشتهای که درخواست دادید بهعنوان رشتهی دوم انتخابش کنید هم باید موافقت خودشون رو اعلام کنن. در صورتی که هر دو گروه با درخواست دو رشتهای شدن شما موافق باشن، مدارک شما جهت بررسی به کمیسیون دانشگاه فرستاده میشه تا تأیید نهایی بشه.
دو رشتهای خواندن در دانشگاه خوبه یا نه؟
اگه نظر ما رو بخواید، باید بگیم که این کار منطقی نیست. به این دلیل که مدارک دانشگاهی ارزش چندان بالایی ندارن. یعنی داشتن مدارک بیشتر، لزوماً باعث موفقیت بیشتر شما نمیشه. دلیل دوم هم اینه که در دانشگاه، واحدهای درسی بیهوده و غیرمفیدی وجود داره که عملاً وقت شما رو تلف میکنه. ایراد دوم دو رشتهای خواندن در دانشگاه اینه که امکان عمیقشدن رو از شما میگیره. تحصیل همزمان در دو رشته، فشار خیلی زیادی بهتون وارد میکنه و برنامهریزی برای اینکه بتونید دروس مختلف دو رشته رو بردارید بسیار سخت و پیچیدهست. در نهایت، در هر دوی رشتهها تبدیل به یک دانشجو متوسط میشید و امکان تخصص در هیچ کدوم رو پیدا نمیکنید.
سخن پایانی
در این مطلب، قوانین کلی دو رشتهای خواندن در دانشگاههای دولتی، آزاد و پیام نور رو توضیح دادیم. اما فراموش نکنید که هر دانشگاه ممکنه قوانین خاص خودش رو داشته باشه. بنابراین، اگه قصد تحصیل همزمان در دو رشته در دانشگاه رو دارید، حتماً به مرکز استعدادهای درخشان دانشگاه سر بزنید تا از قوانین دانشگاهتون اطلاع کامل پیدا کنید.
ارسال پاسخ