بهترین سهمیه مناطق در کنکور سراسری

بهترین سهمیه مناطق در کنکور

همون‌طور که می‌دونید، یکی از سهمیه‌های کنکور سراسری، سهمیه مناطقه که با هدف ایجاد عدالت آموزشی در نظر گرفته شده. در این مقاله از کیمیاگرخونه، می‌خوایم به این سؤال پرتکرار جواب بدیم که بهترین سهمیه مناطق در کنکور سراسری کدوم منطقه‌ست و امکان قبولی در کدوم بیش‌تره. پس بزن بریم.

سهمیه مناطق کنکور چیست؟

همون‌طور که در محتوای سهمیه مناطق کنکور سراسری، به صورت مفصل توضیح دادیم، هدف از ایجاد سهمیه مناطق، برقراری عدالت آموزشی و ایجاد فرصت برابر برای دانش‌آموزهای مناطق مختلف کشوره. طبیعتاً تمام مناطق ایران از نظر امکانات آموزشی، دسترسی به منابع و کیفیت مدارس در یک سطح قرار ندارن. برای مثال امکانات یک مدرسه‌ در تهران یا کلانشهرهای دیگه‌ای مثل تبریز یا اصفهان، با مدرسه‌ای در یکی از روستاهای استان ایلام قابل مقایسه نیست. بنابراین، اگه قرار باشه تمام داوطلب‌های کنکور سراسری از شهرها و روستاهای مختلف، بدون داشتن سهمیه باهم رقابت کنن، بخش عمده ظرفیت دانشگاه‌های کشور با داوطلب‌هایی که از شهرهای بزرگ هستن پر می‌شه. چون امکانات بیش‌تری در اختیار داشتن و برای کنکور آماده‌تر بودن.

بنابراین، برای این‌که چنین اتفاقی نیفته و حق داوطلب‌هایی که از مناطق کم‌تربرخوردار هستن ضایع نشه نواحی مختلف کشور به سه منطقه آموزشی یک، دو و سه تقسیم شده که هر کدوم از این مناطق، ظرفیت مشخص در دانشگاه‌ها دارن. یعنی داوطلب‌های هر کدوم از مناطق آموزشی، برای تصاحب صندلی‌های دانشگاه‌ها، فقط با داوطلب‌های همون منطقه رقابت می‌کنن.

شانس قبولی سهمیه کدوم منطقه بیش‌تره؟

آمار کنکور سراسری نشون می‌ده که تعداد داوطلب‌های منطقه سه آموزشی، نسبت به مناطق یک و دو کم‌تره. علاوه بر این، تعداد دانش‌آموزهای قوی هم در این منطقه کم‌تره. بنابراین، می‌شه گفت از بین مناطق آموزشی سه‌گانه، احتمال قبولی با سهمیه منطقه سه، بالاتره. منطقه دو در رتبه دوم قرار می‌گیره و منطقه یک هم که دانش‌آموزهای قوی زیادی داره، سومین مقام رو از آن خودش می‌کنه. بنابراین، سخت‌ترین منطقه برای رقابت و قبولی در رشته‌ها و دانشگاه‌های برتر، منطقه یکه!

رتبه در سهمیه کنکور سراسری

همون‌طور که در محتوای کارنامه اولیه کنکور سراسری توضیح دادیم، در کارنامه کنکور، دو رتبه براتون مشخص می‌شه. یکی رتبه کشوری و یک رتبه در سهمیه. (منظور از سهمیه در این‌جا، سهمیه مناطقه اما همون‌طور که می‌دونید، کنکور سراسری سهمیه‌های دیگه‌ای مثل سهمیه ۲۵درصد و ۵درصد هم داره که در محتوای انواع سهمیه‌های کنکور، می‌تونید اطلاعات بیش‌تری راجع بهشون به دست بیارید.) رتبه‌ای که مبنای انتخاب رشته قرار می‌گیره، رتبه شما در سهمیه‌ست، نه رتبه کشوری. اگه دانش‌آموز منطقه یک باشید، رتبه کشوری شما در سه‌ چهارم ضرب و رتبه‌تون در سهمیه مشخص می‌شه. در صورتی که دانش‌آموز منطقه دو هستید، رتبه‌تون در سهمیه تقریباً نصف رتبه کشوری‌تون می‌شه. و اگه از منطقه سه آموزشی هستید هم رتبه کشوری‌تون بر سه تقسیم می‌شه و رتبه‌تون در سهمیه به دست میاد.

سخن پایانی

همون‌طور که در این مطلب راجع به بهترین سهمیه مناطق توضیح دادیم، شانس قبولی در منطقه سه نسبت به مناطق یک و دو بیش‌تره. بهترین حالت وقتیه که شما در نواحی‌ای که جزو منطقه سه محسوب می‌شن اما در نزدیکی شهرهای بزرگ هستن ساکن باشید. چون در این صورت، هم می‌تونید از امکانات آموزشی کلانشهرها استفاده کنید و هم از سهمیه منطقه سه بهره ببرید. البته کسی که پشتکار قوی داره و دانش‌آموز خوبیه، چندان درگیر سهمیه نیست. چون می‌تونه با تلاش خودش، فارغ از این‌که در کدوم منطقهوست، یکی از رتبه‌برترهای کنکور سراسری باشه.