خیلی از بچهها این چالش رو دارن که نمیدونن درسهایی مثل ریاضی، فیزیک و اقتصاد که محاسباتی و تمرینی هستن رو چطور باید مرور کنن. در این مقاله از کیمیاگرخونه، میخوایم بهترین روش مرور درسهای تمرینی رو بهتون آموزش بدیم. پس حتماً همراهمون باشید تا نکات طلایی مرور این درسها رو یاد بگیرید.
هدف از مرور درسهای تمرینی
به طور کلی، مرور دو تا هدف مهم داره، جلوگیری از فراموشی مطالب و افزایش سرعت پاسخگویی. در درسهای تمرینی، یعنی ریاضی، هندسه، گسسته، فیزیک، مسائل شیمی و اقتصاد، حفظیات چندان زیادی وجود نداره که بخواید نگران فراموش شدنشون باشید. بنابراین، مهمترین فایده مرور در این درسها اینه که سرعت شما رو در تشخیص راه حل سؤال و رسیدن به جواب بسیار بالا میبره. مرور باعث میشه که بتونید به اطلاعاتی که در ذهنتون ثبت کردید، سریعتر دسترسی پیدا کنید و با هر سؤالی که مواجه میشید، در کمترین زمان ممکن اطلاعات موردنیازش رو از ذهنتون بیرون بکشید!
روش مرور درسهای تمرینی و محاسباتی
همونطور که گفتیم، در چنین درسهایی، مطالب حفظی زیادی برای مرور وجود نداره. بنابراین، برای مرور درسهای محاسباتی، بخش عمده زمانتون رو به حل تستها اختصاص بدید:
- مرور سریع
- حل تست
- تستهای مارکشده
- تستهای تکمیلی
قبل از این که شروع به حل تستها کنید تقریباً ۳۰ دقیقه زمان بذارید و تعاریف، فرمولها، حفظیات و نکات رو مرور کنید تا در حل تستها به مشکل نخورید. توجه کنید که قرار نیست تمام تستهایی که قبلاً حل کردید رو یک بار دیگه حل کنید. چنین کاری نه منطقیه و نه ارزشی داره. در مرور درسهای محاسباتی، اولویت با تستهای مارک شدهست. یعنی تستهایی که نکته خاص دارن، راه حل خاص دارن، الگوی دام دارن و همچنین تستهایی که در آزمونهای آزمایشی غلط زدید. بعد از اینکه تمام تستهای مارک شده رو مرور کردید، میتونید برید سراغ حل تستهای تکمیلی. برای حل تستهای تکمیلی، پیشنهاد میکنیم که از سؤالات آزمونهای آزمایشی از جمله قلمچی، ماز، گزینه دو و همچنین سؤالات آزمونهای مدارس برتر استفاده کنید.
مرور درسهای حلکردنی از روی جزوه و کتاب درسی
قبلاً تأکید کردیم که منبع اصلی شما در تمام دروس برای کنکور و امتحان نهایی، کتاب درسیه. اما برای مرور دروس محاسباتی مثل فیزیک یا ریاضی، نیازی نیست که حتماً از روی کتاب پیش برید. چون همونطور که گفتیم، حفظیات زیادی در این درسها وجود نداره. برای مرور این دروس، دورهکردن جزوه یا درسنامه کتابهای کمک درسی کفایت میکنه. البته منظور ما این نیست که کلاً کتاب رو ببوسید و بذارید کنار! در دروس محاسباتی هم حداقل یک بار باید کتاب رو از اول تا آخر بخونید اما نیازی نیست زمان زیادی براش بذارید.
مرور دروس تمرینی با حل تست
در دروس محاسباتی و حلکردنی، نکات و مفاهیم در حالت تئوری خیلی ساده به نظر میرسن اما اصل کار وقتیه که بخواید اون نکات رو در حل تست و سؤال به کار ببرید! بنابراین، مهمترین رکن در مطالعه و مرور چنین درسهایی، حل تسته. پس اگه میخواید درسهای تمرینی رو مرور کنید، به یک نگاه کلی و اجمالی به نکات و فرمولها بسنده کنید و به سرعت برید سراغ حل تست. با حل سؤال، میتونید بفهمید که نقاط ضعف و قوتتون در هر مبحث کجاست. اگه در مبحثی مشکلی ندارید و حل سؤالاتش براتون سادهست، میتونید اون مبحث رو کنار بذارید و بیشتر زمانتون رو به مباحثی اختصاص بدید که براتون چالشبرانگیزتر و سختترن.
مرور دروس تمرینی با خلاصهنویسی
خلاصهنویسی در مرور تمام درسها به کارتون میاد، چه درسهای محاسباتی مثل ریاضی و چه درسهای حفظی مثل زیستشناسی. بهترین راه برای خلاصه نویسی فرمولهای دروس تمرینی اینه که روش یادداشتبرداری درخت حافظه رو به کار ببرید و تمام نکات مربوط به هر مبحث رو در قالب یک درخت، خلاصه کنید. این کار کمک میکنه که قبل از شروع حل تست در هر مبحث، بهسرعت و با یک نگاه بتونید تمام نکتههای مهم و فرمولها رو مرور کنید که در ذهنتون یادآوری بشه.
سخن پایانی
همون طور که در این مطلب توضیح دادیم، رکن اساسی در مرور درسهای تمرینی، حل تسته. برای این کار، هم باید تستهای مارک شده رو مرور کنید و هم به حل تستهای تکمیلی بپردازید. هر چه قدر تستهای بیشتری بزنید، بیدقتیتون کمتر میشه، سرعت عملتون در تشخیص راه حل و انجام محاسبات بیشتر میشه و تسلطتون هم روی مطالب افزایش پیدا میکنه. پس تا جای ممکن، تستهای بیشتر و متنوعتر بزنید.
ارسال پاسخ